Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 10 Μαρτίου 2018

Ο Θεός μπορεί να αλλάξει το παρελθόν και το μέλλον σου!



Τώρα, κάποιοι μπορεί να πουν, περιμένετε ένα λεπτό, ο Θεός μπορεί να είναι σε θέση να αλλάξει το μέλλον, αλλά κανείς δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν, επειδή ό, τι έγινε, έγινε, τα ζάρια ρίχτηκαν και δεν μπορεί ν’ αλλάξουν.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάπως έτσι θα απαντήσουν σ’ αυτή τη δήλωση, αλλά όταν μιλάμε για τον Θεό, τον μεγάλο Θεό και σωτήρα μας Ιησού Χριστό, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Βίβλος λέει στο Λουκ.α:37, «διότι ουδέν πράγμα θέλει είσθαι αδύνατον παρά τω Θεώ».

Μπορεί να θεραπεύσει το σώμα μας, το μυαλό μας και να αλλάξει ακόμη τα γεγονότα της ζωής μας, γιατί τίποτα δεν είναι αδύνατο γι’ Αυτόν. Υπάρχουν πάρα πολλά μέρη στην Αγία Γραφή όπου ο Θεός αλλάζει στην πραγματικότητα το παρελθόν. Θυμηθείτε όλους εκείνους που ο Θεός ανέστησε από τους νεκρούς, ακόμα και τον άνθρωπο Ιησού Χριστό.

Ο Ησαΐας μίλησε για τον Ιησού στο νβ:13, «Ιδού, ο δούλος μου θέλει ευοδωθή· θέλει υψωθή και δοξασθή και αναβή υψηλά σφόδρα». Επίσης στις Πράξ.β:32, ο Πέτρος κήρυξε, «Τούτον τον Ιησούν ανέστησεν ο Θεός, του οποίου πάντες ημείς είμεθα μάρτυρες».

Ο Ιησούς ανάστησε από τους νεκρούς τον φίλο του τον Λάζαρο στο Ιωάν.ια:38. Στο εδ.40, είπε στη Μάρθα, την αδελφή του Λαζάρου, «Δεν σοι είπον ότι εάν πιστεύσης, θέλεις ιδεί την δόξαν του Θεού;». Ο Ιησούς φώναξε τον Λάζαρο, και αυτός βγήκε από τον τάφο, «εξήλθεν ο τεθνηκώς (εδ.44)».

Εδώ, δεν άλλαξε το παρελθόν αυτού του ανθρώπου, που από νεκρός αναστήθηκε σε ζωή;

Όταν λέω ότι ο Θεός μπορεί να αλλάξει το παρελθόν και το μέλλον σου, πιστεύω ειλικρινά ότι μπορεί, αν πιστέψεις και Τον εμπιστευτείς. Θυμήσου, ο Ιησούς είπε: «εάν πιστεύσης».

Όταν κάποιος πιστεύει στον Ιησού Χριστό και Τον δέχεται σαν Σωτήρα και Κύριο, γίνεται γιος του Θεού και αδελφός του Ιησού Χριστού. Η Ρωμ.ι:9,10 μας λέει: «εάν ομολογήσης, (αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζητήσουμε από τον κύριο να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας), διά του στόματός σου τον Κύριον Ιησούν, και πιστεύσης εν τη καρδία σου ότι ο Θεός ανέστησεν αυτόν εκ νεκρών, θέλεις σωθή». (Θα είσαι ένα νέο άτομο με μια νέα καρδιά και μυαλό).

διότι με την καρδίαν πιστεύει τις προς δικαιοσύνην, (συγχωρεμένος, σαν να μην έχεις αμαρτήσει ποτέ) και με το στόμα γίνεται ομολογία προς σωτηρίαν

Όταν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός ακούει προσευχή μας και θα συγχωρήσει τις αμαρτίες μας. Η Α’ Ιωάν.α:9 λέει, «Εάν ομολογώμεν τας αμαρτίας ημών, είναι πιστός και δίκαιος, ώστε να συγχωρήση εις ημάς τας αμαρτίας και καθαρίση ημάς από πάσης αδικίας».

Ο μεγάλος Θεός και σωτήρας μας αγαπά τα παιδιά Του και έχει αποδείξει την αγάπη Του για μας, τόσες πολλές φορές.
Η Εβρ.η μιλάει για τον αρχιερέα της Νέας Διαθήκης, που είναι ο Ιησούς Χριστός, ο ζωντανός Κύριός μας. Παρακαλώ διαβάστε αυτό το σύντομο κεφάλαιο από μόνοι σας. Στο εδ.12, ο Θεός λέει, «διότι θέλω είσθαι ίλεως εις τας αδικίας αυτών, και τας αμαρτίας αυτών και τας ανομίας αυτών δεν θέλω ενθυμείσθαι πλέον».