Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΧΙΛΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ

Για χίλια χρόνια ο Ιησούς Χριστός θα κυβερνά τη γη με δικαιοσύνη και ειρήνη. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Σατανάς θα είναι δεμένος, ευημερία θα έρθει στους ανθρώπους και ο ήχος της χαράς και της αγαλλίασης θα γεμίζει τη γη.

Ησαίας ια   ξε:18   Ζαχ.ιδ   Ιερ.κγ:3,6   Λουκ.α:30,33
Αποκ.ιθ:7,10   Λουκ.ιθ:11,19   Ης.β:1-14   Ζαχ.ιδ:17,19

Αποκ.κ:6


Από τον κήπο της Εδέμ, ο Θεός είχε σχεδιάσει να κατοικεί στη γη και να βασιλεύει με ειρήνη και δικαιοσύνη. Με την πτώση του Αδάμ, η αμαρτία έφερε τους καρπούς της στην οικογένεια του ανθρώπου: αδικία, βία και θάνατος. Η ροπή της ανθρώπινης φύσης προς την αμαρτία έχει αφήσει τα ίχνη της - μεγάλες στεναχώριες, πόνος, δυστυχία και μιζέρια - σε όλες της γενιές.

Ο Θεός όμως μας έχει μιλήσει για μια καλύτερη μέρα για τους κατοίκους της γης, μια μέρα κατά την οποία αμαρτωλοί δεν θα υπάρχουν (Ης.ιγ:9) και ο Θεός θα βασιλεύει με το λαό του στη γη για 1.000 χρόνια.

Μέσα από τον προφητικό λόγο, μπορούμε να έχουμε μια φευγαλέα εικόνα της δόξας και της λαμπρότητας ενός ειρηνικού κόσμου καλοζωίας, όπου ο Ιησούς Χριστός θα κάθεται πάνω στο θρόνο του Δαβίδ για να κυβερνά όλα τα έθνη με δικαιοσύνη. Αυτή η βασιλεία της δικαιοσύνης θα διαρκέσει 1.000 χρόνια (Αποκ.ε:10  κ:4).

Ο μόνος τρόπος να διασφαλίσεις τέτοια ειρήνη είναι να κρατήσεις τον πειράζοντα μακριά. Γι’ αυτό, αυτός και η κουστωδία του θα παραμείνουν δεμένοι όλα αυτά τα χρόνια. Αν ο διάβολος ήταν ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, δεν θα υπήρχε ειρήνη για κανένα. Πέρα απ’  αυτή την προστασία και την ασφάλεια, ο Ιησούς θα κυβερνά με «ράβδο σιδηρά». Το θέλημά Του θα εκπληρώνεται και κανείς δεν θα μπορεί να το εμποδίσει. Οι γεννημένοι με μια επαναστατική προδιάθεση ενάντια στο Θεό, θα αισθανθούν την αυστηρότητα της σιδηράς ράβδου, γιατί δεν θα επιτραπεί ανοιχτή επανάσταση μέχρι η προφητική βασιλεία της ειρήνης εκπληρωθεί.

Πριν ξεκινήσει η Χιλιετής Βασιλεία, θα υπάρξει η «Ημέρα του Κυρίου», κατά την όποια θα συμβεί η μετάβαση από την οικονομία της εκκλησίας σε μια καινούρια οικονομία. Ο Θεός θα έρθει να πάρει την εκκλησία Του και θα κρύψει το υπόλοιπο των Ισραηλιτών (Ης.κς:20) για να τους φυλάξει από την καταστροφή κατά τη διάρκεια μιας σκληρής περιόδου βίαιης δικαιοκρισίας πάνω στη γη που θα αποκορυφωθεί στη μάχη του Αρμαγεδδώνα με την τιμωρία του Αντίχριστου και του ψευδοπροφήτη (Ης.κθ:18). Μετά, ο Σατανάς θα δεθεί για χίλια χρόνια.

Κατόπιν, ο Θεός θα στήσει το θρόνο Του στην Ιερουσαλήμ και θα βασιλεύσει με τους δικούς Του. Οι περιγραφές της ειρηνικής βασιλείας Του έχουν καταπλήξει τους ανθρώπους, ακόμα και στις μέρες των προφητών. Έχει υποσχεθεί ότι θα έχει ένα θυσιαστήριο στην Αίγυπτο, που σημαίνει ότι και οι Αιγύπτιοι θα λατρεύουν το Θεό. Θα υπάρξει μια λεωφόρος που θα συνδέει την Αίγυπτο με το Ισραήλ και την Ασσυρία (Ης.ιθ:18-25). Ο Θεός θα αποκαλέσει αυτά τα έθνη «Λαός μου». Πόσο παράξενο θα φανεί στους Ισραηλίτες το γεγονός ότι ο Θεός στρέφεται στα έθνη!