Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΑΠΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ



Φίλε μου - φίλη μου, θέλω να σε ρωτήσω την πιο σημαντική ερώτηση της ζωής σου. Η χαρά σου ή η λύπη σου για όλη την αιωνιότητα εξαρτάται απ’ την απάντησή σου.

Η ερώτηση είναι: ΕΙΣΑΙ ΣΩΣΜΕΝΟΣ;

Δεν σε ρωτάω αν είσαι καλός άνθρωπος, ή αν πηγαίνεις σε κάποια εκκλησία, αλλά αν είσαι σωσμένος! Είσαι σίγουρος ότι θα πας στον ουρανό όταν πεθάνεις;

Ο Θεός λέει, ότι για να πας στον ουρανό πρέπει να έχεις αναγεννηθεί. Στο ευαγγέλιο του Ιωάννη γ:7 ο Ιησούς είπε στο Νικόδημο: “Πρέπει να γεννηθήτε ξανά”.

Μέσα στην Αγία Γραφή ο Θεός μας λέει πώς μπορούμε ν’ αναγεννηθούμε, με άλλα λόγια πώς μπορούμε να σωθούμε. Το σχέδιό Του είναι απλό. Μπορείς κι εσύ να σωθείς. Πώς;

Πρώτα απ’ όλα φίλε μου, πρέπει να καταλάβεις ότι είσαι αμαρτωλός “Γιατί όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού” (Ρωμαίους γ:23).

Επειδή είσαι αμαρτωλός, είσαι καταδικασμένος να πεθάνεις “Γιατί ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος” (Ρωμαίους ς:23).Αυτό σημαίνει αιώνιο αποχωρισμό από το Θεό, στην κόλαση!


“...απόκειται στους ανθρώπους μια φορά για πάντα να πεθάνουν και μετά από αυτό γίνεται κρίση” (Εβραίους θ:27).

Όμως ο Θεός σε αγαπάει τόσο πολύ, που έδωσε το μονογενή γιο Του, τον Ιησού, να σηκώσει τη δική σου αμαρτία και να πεθάνει στη θέση σου. “Αυτόν που δε γνώρισε αμαρτία (τον Ιησού) έκανε για χάρη μας αμαρτία, ώστε εμείς να γίνουμε δικαιοσύνη Θεού μέσω αυτού” (Β’ Κορινθίους ε:21).

Ο Ιησούς έπρεπε να χύσει το αίμα Του και να πεθάνει. “διότι η ζωή της σάρκας είναι στο αίμα” (Λευιτικό ιζ:11). “...χωρίς να χυθεί αίμα δεν γίνεται συγχώρησις αμαρτιών” (Εβραίους θ:22).

“Ο Θεός όμως αποδεικνύει την αγάπη του σ’ εμάς με το ότι, ενώ εμείς ήμεθα ακόμη αμαρτωλοί, ο Χριστός επέθανε για μας” (Ρωμαίους ε:8).

Αν και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς, ο Θεός λέει ότι οι αμαρτίες μου και οι αμαρτίες σου τοποθετήθηκαν πάνω στο Χριστό κι Αυτός πέθανε αντί για μας. Μας αντικατέστησε πάνω στο σταυρό. Είναι αλήθεια! Ο Θεός δεν λέει ψέματα!

Φίλε μου, “Ο Θεός τώρα παραγγέλλει εις όλους τους ανθρώπους παντού να μετανοήσουν” (Πράξεις των αποστόλων ιζ:30).

Στο βιβλίο Πράξεις των αποστόλων β:37 κάποιοι ρώτησαν τον απόστολο Πέτρο και τους υπόλοιπους αποστόλους “Τί πρέπει να κάνωμεν άνδρες αδελφοί (για να σωθούμε);” Κι αυτός τους απάντησε στο επόμενο εδάφιο: “Μετανοήσατε και ο καθένας από σας ας βαπτισθεί εις το όνομα του Ιησού Χριστού δια την συγχώρησιν των αμαρτιών σας και θα λάβετε το χάρισμα του Αγίου Πνεύματος”.

Μόνο έτσι μπορείς να είσαι σίγουρος ότι έχεις σωθεί: Αν έχεις μετανοήσει, αν έχεις βαπτιστεί στο όνομα του Ιησού Χριστού κι αν έχεις πάρει το δώρο του Αγίου Πνεύματος με το σημείο που βλέπουμε πάλι στο ίδιο βιβλίο.

Πίστεψε και υπάκουσε το ευαγγέλιο που είναι ο θάνατος, η ταφή και η ανάσταση του Ιησού Χριστού!

Η ανάστασή Του μας βεβαιώνει ότι μπορούμε να ζήσουμε αιώνια εφόσον υπακούμε στο λόγο Του.

Σωσμένος δεν σημαίνει “ίσως”, “μπορεί” ή “δεν ξέρω”. Είναι βεβαιότητα γιατί είναι υπόσχεση του Θεού.

Αν πραγματικά αναγνωρίζεις ότι είσαι κι εσύ ένας αμαρτωλός, όπου κι αν είσαι, τώρα, μετανοώντας ύψωσε μια προσευχή μέσα απ’ την καρδιά σου. Στο ευαγγέλιο του Λουκά ιη:13 ένας αμαρτωλός προσευχήθηκε έτσι:

“Θεέ, ελέησέ με τον αμαρτωλόν”.

Πίστεψε και υπάκουσε ακριβώς το λόγο του Θεού που σου υπόσχεται αυτή τη θαυμαστή σωτηρία και πάρε τη δια πίστεως. Κανείς άλλος δεν μπορεί να σε σώσει, ούτε τα καλά σου έργα, ούτε η εκκλησία που πας. Μόνο ο Ιησούς!

Ίσως να σκεφτείς, ότι δεν μπορεί να είναι τόσο απλό. Κι όμως είναι, γιατί είναι μέσα απ’ την Αγία Γραφή, αυτό είναι το σχέδιο του Θεού.

Αν ακόμα δεν πείστηκες, διάβασε ξανά αυτά τα λόγια, πήγαινε αγόρασε μια Αγία Γραφή, βρες τα εδάφια που είναι γραμμένα με έντονα γράμματα και επιβεβαίωσέ το. Μην αμελείς, η ψυχή σου αξίζει περισσότερο απ’ ότι όλος ο κόσμος. Ο χρόνος δεν ανήκει σε κανένα μας.

“Διότι τί θα ωφελήσει τον άνθρωπον να κερδίσει τον κόσμον όλον και να ζημιωθεί την ψυχήν του;” (Μάρκος η:36).

Σιγουρέψου ότι είσαι σωσμένος. Αν χάσεις την ψυχή σου, θα χάσεις τον ουρανό και θα τα χάσεις όλα.

Σε παρακαλώ, άφησε το Θεό να σε σώσει!

Η δύναμη του Θεού θα σε σώσει, θα σε διατηρήσει στη σωτηρία και θα σε βοηθήσει να ζήσεις μια νικηφόρα χριστιανική ζωή.

Μην εμπιστεύεσαι τα συναισθήματά σου, αλλάζουν εύκολα. Στηρίξου στις υποσχέσεις του Θεού. Αυτές ποτέ δεν αλλάζουν.

Αφού πάρεις την απόφασή σου, μετά έλα στην εκκλησία του Ιησού Χριστού, εκεί που είναι τα πνευματικά σου αδέλφια, τα παιδιά του Θεού. Μετά, δεν θα είσαι πια μόνος, αλλά μέλος του σώματος του Χριστού.