Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ...


  • Τι ακούετε — Μάρκος δ:24
  • Πώς ακούετε — Λουκάς η:18
  • Μη καταφρονήσετε ένα των μικρών τούτων — Ματθαίος ιη:10

Λίγο ακόμα υπομονή...


Προσευχή εν Πνεύματι

κύριε, δίδαξον ημάς να προσευχώμεθα (Λουκ.ια:1)

Πρέπει να μπούμε σ’ ένα καινούριο είδος προσευχής, που το Πνεύμα το Άγιο έφερε σε ύπαρξη την ημέρα της Πεντηκοστής με σκοπό να είμαστε νικηφόροι στη ζωή μας με το Χρισ­τό.

Στο Λουκ.ια οι μαθητές έκαναν στον Ιησού μια σχετική ερώτηση και αυτή η ερώτηση πρέπει να είναι μέσα στην καρδιά κάθε ειλικρινά πιστού ερευνητή.

Είναι αυτό και δικό σου αίτημα; Αντιμέτωπος με τις ανάγκες της προσωπικής σου ζωής, τις απαιτήσεις της διακονίας, την κα­τάσταση της βασανισμένης ανθρωπότητας είναι η παράκλησή σου στον Ιησού «κύριε δίδαξε με να προσεύχομαι»;

Κ α λ η μ έ ρ α


Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Smart phones


Ρωμαίους α:27


60 ερωτήσεις

  
   1. Η λέξη τριάδα, υπάρχει μέσα στη Γραφή; Όχι.

    2. Λέει η Γραφή ότι υπάρχουν τρία πρόσωπα στη θεότητα; Όχι.

   3. Λέει η Γραφή ότι ο Θεός έχει ένα πρόσωπο; Ναι, πολλές φορές, 90 φορές στην Π.Δ. και 8 φορές στην Κ.Δ.  Γεν.γ:8  Εξ.λγ:20  Ψαλμ.ις:11 ρμγ:7  Θρ.γ:35  Ζαχ.ζ:2 η:21  Β’Θεσ.α:9  Εβρ.θ:24  Α’ Πέτρ.γ:12  Αποκ.κ:11 κβ:4

   4. Μιλάει η Γραφή για τον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα; Ναι.

   5. Οι τίτλοι που χρησιμοποιούνται στο Ματθ.κη:19 σημαίνουν ότι υπάρχουν τρία ξεχωριστά πρόσωπα στη θεότητα; Όχι, αναφέρονται στους ρόλους, τις φανερώσεις ή τις σχέσεις του ένα Θεού με τον άνθρωπο.

Δέκα εντολές για τη χρήση του χρήματος


Είμαστε οικονόμοι εκείνων που μας χαρίζει ο Θεός. Πρέπει να δίνουμε παράδειγμα στους άλλους πως χρησιμοποιούμε τα χρήματά μας. Να ένας δεκάλογος καλής χρήσης των χρημάτων μας:

Να είσαι ευχαριστημένος μ’ εκείνα που κερδίζεις. Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής έδωσε την εξής εντολή στους Ρωμαίους στρατιώτες: «Αρκείστε στα σιτηρέσιά σας!» (Λουκάς γ:14). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ν’ αποβλέπουμε στην αύξηση του εισοδήματός μας. Πρέπει όμως να προσέχουμε μήπως η στάση μας απέναντι στο μισθό μας είναι στάση μεμψιμοιρίας και παραπόνου.

Σοφία κατά την ποιμενική καθοδήγηση.



Σαν εργάτες χρειαζόμαστε σοφία σ’ αυτό τον τομέα όταν κηρύττουμε ή διδάσκουμε. Σφάλλουμε όταν εξισώνουμε το χριστιανισμό με κανόνες. Σαν Χριστιανοί κάνουμε κάτι επειδή θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Θεό κι όχι επειδή κάποιος μας πιέζει να το κάνουμε. Ο αγιασμός είναι κάτι το θετικό. Σημαίνει να έχεις στοιχεία της ποιότητας του Ιησού, να έχεις τον καρπό του Πνεύματος, να ασκείς τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος, και να είσαι ελεύθερος από τη δουλεία της αμαρτίας.

σαν σήμερα

30 Μαίου 1941 - Ο Μανώλης Γλέζος και ο Απόστολος Σάντας, φοιτητές της Ανώτατης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.) και της Νομικής Αθηνών, αφαιρούν περί τις νυκτερινές ώρες (τη νύχτα της 30ής προς 31η Μαΐου) την σβάστικα από την Ακρόπολη των Αθηνών.

Οι δύο φοιτητές έριξαν την ναζιστική σημαία- παγανιστικό σύμβολο, στο πηγάδι που οι αρχαίοι ειδωλολάτρες θεωρούσαν το άντρο του Εριχθόνιου, του
 ιερού όφι της Αθήνας. Oπου και βρίσκεται θαμμένη ακόμα..

καλημέρα


Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Η ζωή του Χριστού στα 4 ευαγγέλια (51)

Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Ιωάν.γ

ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ: Ελληνικό όνομα = νίκη του δήμου, του λαού.   

Υψωμένος πάνω από την πνευματική μετριότητα της εποχής του, ήταν ένας θεοσεβής Ιουδαίος μέλος του συνεδρίου. Πιθανώς διερμηνέας και δάσκαλος του Νόμου.(εδ.10) Ίσως να ήταν στο γκρουπ των διδασκάλων στο Ιωάν.α:19 που έστειλαν πρέσβεις στον Ιωάννη.

Αργότερα υποστήριξε τον Ιησού. Ιωάν.ζ:50-52. Τελικά Τον έθαψε μαζί με τον Ιωσήφ από Αριμαθαίας Ιωάν.ιθ:38-42 με αρώματα αρκετά για 200-500 ανθρώπους.  Αν δεν υπήρχαν αυτοί για να θάψουν τον Κύριο θα Τον έριχναν στην κοιλάδα του Ενώμ διότι οι απόστολοι είχαν φύγει.  Ο Νικόδημος ήταν από αυτούς που ενδιαφέρθηκαν μέχρι τέλους και πιθανόν να ήταν και μεταξύ των 120.

ΗΠΑ: Ενεργός άνθρακας εστάλη κατά λάθος σε εργαστήρια εννέα πολιτειών και σε αμερικάνικη βάση στη Νότιο Κορέα!

Ουάσινγκτον: Από στρατιωτική εγκατάσταση στην πολιτεία Γιούτα στάλθηκαν κατά λάθος ενεργά δείγματα βακίλων του άνθρακα σε ιδιωτικά εργαστήρια σε εννιά πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και σε αμερικάνικη στρατιωτική βάση στη Νότια Κορέα. Δεν αναφέρθηκαν μολύνσεις ή κίνδυνος για τη δημόσια υγεία ανακοίνωσε το Πεντάγωνο προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Τα δείγματα ήταν προγραμματισμένα να σταλούν σε εργαστήρια σε ανενεργή μορφή ως μέρος πειραμάτων του αμερικανικού στρατού να δημιουργήσει δοκιμαστικό το οποίο θα χρησιμοποιείται επιτόπου για ανίχνευση βιολογικών απειλών στο περιβάλλον, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

καλημέρα


Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Μπορεί να είμαστε τόοοοσο μικροί, αλλά ο Θεός τα έφτιαξε όλα αυτά για μας!


Άρθρο-ντροπή από τη Daily Mail: Σιχαινόμαστε τους μετανάστες, λένε Βρετανοί τουρίστες στην Κω

Σε ένα άρθρο που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Daily Mail παρουσιάζει το μεταναστευτικό ζήτημα στην Κω από την πλευρά Βρετανών τουριστών που «αηδιάζουν» με την παρουσία τους στο νησί. 

Προσευχή




Όλοι έχουμε ανάγκη ανάπαυσης, απομόνωσης και προσευχής. Γιατί εκεί μπορούμε να συναντήσουμε το Θεό με ησυχία και να ακούσουμε τι θέλει από εμάς. Ο Χριστός είχε πει, Αληθώς, αληθώς σας λέγω, δεν δύναται ο Υιός να πράττη ουδέν αφ' εαυτού, εάν δεν βλέπη τον Πατέρα πράττοντα τούτο· επειδή όσα εκείνος πράττει, ταύτα και ο Υιός πράττει ομοίως. (Ιωάν.ε:19).

Η σοβαρότητα


Η σοβαρότητα πάντως δεν είναι πάντα δείγμα πνευματικότητας.

Κ α λ η μ έ ρ α


Τετάρτη 27 Μαΐου 2015


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΗ ΖΩΗ;


Όλοι θα θέλαμε η ζωή μας να ήταν διαφορετική, καλύτερη, να μην έχει τόσο αγώνα, απογοήτευση, αδιέξοδα. Να ξέρεις ότι η ζωή σου μπορεί να αλλάξει, αρκεί να το θελήσεις.

Εάν θέλεις πραγματικά να δεις τη ζωή σου αλλιώτικη, δεν έχεις παρά να επιστρέψεις στο Δημιουργό σου, σ' Αυτόν που σε έφερε στην ύπαρξη με σκοπό αιώνιο και ένδοξο, να γνωρίσεις τον μόνο Αληθινό Θεό, τον Ιησού Χριστό, να πιστέψεις σ' Αυτόν ειλικρινά.

Παραδείγματα μετάνοιας


Η παραβολή του άσωτου γιου απεικονίζει όλα τα στοιχεία της μετάνοιας (Λουκ.ιε:11-32). Στην ιστορία αυτή, ο πλανεμένος γιος κάποια στιγμή αναγνωρίζει την αμαρτία του και την απελπιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται: «Ελθών δέ εις έαυτόν» (Λουκ.ιε:17). Μετά πήρε την απόφαση να επιστρέψει στο σπίτι και να ζητήσει συγχώρεση: «Σηκωθείς θέλω υπάγει πρός τόν πατέρα μου καί θέλω ειπεί πρός αυτόν· Πάτερ, ήμαρτον εις τόν ουρανόν καί ενώπιόν σου· καί δέν είμαι πλέον άξιος νά ονομασθώ υιός σου· κάμε με ως ένα τών μισθωτών σου» (Λουκ.ιε:18-19).Τελικά, όντως άφησε το μέρος που βρισκόταν, επίστρεψε στο σπίτι του πατέρα του και συντριμμένος ομολόγησε την αμαρτία του (Λουκ.ιε:20-21).

Τα φυτοφάρμακα καταστρέφουν την γονιμότητα


Μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό για θέματα ανθρώπινης αναπαραγωγής «Human Reproduction», έδειξε ότι η ικανότητα αναπαραγωγής των ανδρών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ποιότητα της τροφής.


καλημέρα


Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Η Βίβλος απαντάει


1. Γιατί οι χριστιανοί συναντούν δυσκολίες;

Α’ Κορ.ια:32, Ψαλμ.94:12,13  Εβρ.ιβ:6-11  Α’ Πέτρ.δ:12-19


2. Αν αμαρτήσω αφού γίνω χριστιανός, θα με συγχωρέσει ο Θεός;

Ρωμ.ιγ:14  Α’ Ιωάν.β:1,2  Εβρ.δ: 14-16   Ιάκ.ε:16  Ματθ.ιη:21,22.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Αποκ..ζ:3  λέγων, Μη βλάψετε την γήν, μήτε την θάλασσαν, μήτε τα δένδρα, εωσού σφραγίσωμεν τους δούλους του Θεού ημών επί των μετώπων αυτών.

Α.  Οι 144,000 σφραγίζονται για να προστατευτούν από τις πληγές που πρόκειται να εκχυθούν πάνω στη γη. Ο Θεός τοποθετεί μια σφραγίδα πάνω στα μέτωπά τους που τους προστατεύει από τα τρομερά γεγονότα που πρόκειται να συμβούν.

7 «ΙΔΟΥ», στην Αποκάλυψη


  1. «Είμαι ζών εις τους αιώνας» - α:18
  2. «Έθεσα... θύρα ανεωγμένη» - γ:8
  3. «Έρχομαι ταχέως, κράτει...» - γ:11

Κ α λ η μ έ ρ α


Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Κηρύγματα...


Ποιες είναι οι υποχρεώσεις των χριστιανών μεταξύ τους


1. Να αγαπούν ο ένας τον άλλον (Ιωαν.ιγ:34-35)


2. Να συμπληρώνουν ο ένας τον άλλον (Ρωμ.ιβ:5)


3. Να είναι αφοσιωμένοι ο ένας στον άλλον (Ρωμ.ιβ:10)


4. Να τιμούν ο ένας τον άλλον (Ρωμ.ιβ:10)


5. Να χαίρονται ο ένας με τη χαρά του άλλου (Ρωμ.ιβ:15, Α Κορ.ιβ:26)


6. Να συμμετέχουν ο ένας στη λύπη του άλλου (Ρωμ.ιβ:15)


7. Να έχουν το ίδιο φρόνημα ο ένας με τον άλλον (Ρωμ.ιβ:16)

Το έργο του Πνεύματος.

Το Πνεύμα μας βαπτίζει στο σώμα του Χριστού (Α’ Κορ.ιβ:13) και μας υιοθετεί στην οικογένεια του Θεού (Ρωμ.η:15-16). Με άλλα λόγια το Πνεύμα μας δίνει μια καινούρια φύση. Αυτή η νέα κτίση δεν είναι τίποτε άλλο παρά το Πνεύμα του Χριστού - ο Χριστός εν ημίν (Ρωμ.η:9  Κολ.α:27). Παίρνουμε το νου του Χριστού (Α’ Κορ.β:16  Φιλ.β:5). Ο Χριστός μορφώνεται μέσα μας (Γαλ.δ:19). Το Πνεύμα του Θεού μας κάνει σύμμορφους με την εικόνα του Χριστού (Ρωμ.η:29). Μπορούμε να ζήσουμε άγια ζωή αφήνοντας το νου, την προσωπικότητα και το θέλω του Ιησού να αντικαταστήσει το δικό μας. Ο Ιησούς έζησε στη γη 33 χρόνια για να μας δώσει παράδειγμα να ακολουθούμε (Α’ Πέτρ.β:21-24). Πέθανε και αναστήθηκε για να καταργήσει την αμαρτία και το θάνατο και να μας δώσει τη δύναμη ν’ ακολουθήσουμε το παράδειγμά Του (Ρωμ.η:3-4).

Γυάρος: μοναδικό καταφύγιο θαλάσσιας ζωής στη Μεσόγειο

Από προστατευόμενους οικοτόπους του Δικτύου Natura 2000 καλύπτεται πάνω από το 50% της θαλάσσιας περιοχής στο ξερονήσι της Γυάρου (άλλοτε τόπο εξορίας), όπως καταδεικνύει έρευνα που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Κυκλάδες Life και δημοσιοποιήθηκε από το WWF Ελλάς.

Πρόκειται για δύο οικοτόπους που παρέχουν καταφύγιο σε πολλά είδη ψαριών, ενώ η μεγάλη οικολογική αξία τους και η ανάγκη προστασίας τους αναγνωρίζεται από τον Μεσογειακό Κανονισμό για την Αλιεία ΕΚ/1967/2006.

Κ α λ η μ έ ρ α


Κυριακή 24 Μαΐου 2015


Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΟΣΥΝΗ

Σήμερα στην τόσο πολυτάραχη ζωή που ζούμε, δεν είναι και τόσο σύνηθες φαινόμενο να δείχνουμε καλοσύνη. Δυστυχώς οι άνθρωποι ζουν μέσα στην κακιά και το μίσος, και δεν υπάρχει χώρος στην καρδιά τους για καλοσύνες και καλά αισθήματα.

Επειδή αυτό πιθανότατα συμβαίνει και σε χριστιανικούς κύκλους, μπορούμε να μάθουμε και να διδαχτούμε από το λόγο του Θεού, ο οποίος μας προτρέπει «Γίνεσθε εις αλλήλους χρηστοί, εύσπλαχνοι», «Να έχετε καλοσύνη στην καρδιά σας ο ένας για τον άλλο» Εφες.δ:32.

Σωτηρία ψυχών


Είναι διαδικασία, όχι «έργο»!

Παρ.ια:30 Ο καρπός του δικαίου είναι δένδρον ζωής· και όστις κερδίζει ψυχάς, είναι σοφός.

Είναι βασικό καθήκον κάθε χριστιανού.

Πράξ.ιγ:22 και μεταστήσας αυτόν, ανέστησεν εις αυτούς βασιλέα τον Δαβίδ, περί του οποίου και είπε μαρτυρήσας· Εύρον Δαβίδ τον του Ιεσσαί, άνδρα κατά την καρδίαν μου, όστις θέλει κάμει πάντα τα θελήματά μου.

Ο Δαβίδ ήταν πολεμιστής. Σήμερα, στην Καινή Διαθήκη χρειάζεται να πολεμήσουμε, να γίνουμε επιθετικοί, για να σωθούν ψυχές από την εξουσία του σκότους.

Βουτιά μέχρι τον αντίποδα: Πόσο θα διαρκούσε μια πτώση μέχρι την άλλη πλευρά της Γης;

Πόση ώρα θα χρειαζόταν κανείς για να φτάσει στον αντίποδα της Γης αν έπεφτε σε μια τρύπα που περνά από το κέντρο του πλανήτη; Ο ταξιδιώτης θα έπρεπε να διανύσει 12.742 χιλιόμετρα πριν δει φως στην άκρη του τούνελ.

Εδώ και δεκαετίες, χιλιάδες φοιτητές φυσικής καλούνται να λύσουν το πρόβλημα στα πρώτα χρόνια των σπουδών τους. Και η απάντηση που διδάσκονται συνήθως είναι ότι η ελεύθερη πτώση θα διαρκούσε 42 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα.

καλημέρα


Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Το Facebook θα απαγορεύσει τις θρησκευτικές θέσεις και αναρτήσεις μετά από κριτική ομάδων Αθεϊστών.

Σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία μετόχων την Τρίτη, στελέχη του Facebook δρομολόγησαν μια σειρά από νέους κανόνες που όταν εφαρμοστούν, αργότερα, φέτος, θα απαγορεύουν στους χρήστες οποιαδήποτε χρήση, θρησκευτικού περιεχομένου (γραπτά ή εικόνες), ενώ υπόσχονται να διαλύσουν τις ομάδες και να πάρουν τις σελίδες με θρησκευτικούς στόχους ή συνεργασίες.

«ΕΠΕΙΔΗ... ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ»

Όσοι έχουν δει ή μελετήσει κάποιο δικόγραφο, θα τους έχουν κάμει εντύπωση τα πολλά «επειδή». Επειδή ο νόμος, επειδή η πάγια νομολογία, επειδή τα πραγματικά γεγονότα, επειδή, επειδή, επειδή... δια τούτο. Όλα δηλ. τα επικαλούμενα «επειδή», έρχονται να στηρίξουν και να βασιστεί επάνω τους μια απόφαση. Απόφαση, που έτσι παρουσιάζεται αιτιολογημένη, νόμιμη, δίκαιη. Τέτοιο ακριβώς είναι και το σκεπτικό του Θεού, όπως διατυπώνεται στον ψαλμό 91:14-16.

Η ζωή του Χριστού στα 4 ευαγγέλια (50)

«ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ»
Ιωάν.β:18-22

«απεκρίθησαν» - Τι ερώτηση ρωτήθηκε;

Όλοι γενικά έβλεπαν τους ιερείς  και τους Ιουδαίους ηγέτες (όπως αναφέρει το Ταλμούδ για τις οικογένειες των Αρχιερέων):

«Οι ίδιοι ήταν αρχιερείς, οι γιοι τους θησαυροφύλακες, οι γαμβροί τους βοηθοί θησαυροφύλακες, ενώ οι υπηρέτες τους κτυπούσαν το λαό με ραβδιά».

Η ρομποτική μιμείται την Δημιουργία

Ρομποτικά μυρμήγκια συνεργάζονται για τη μεταφορά φορτίων


Προϊόν μιας γερμανικής εταιρείας που ειδικεύεται στη Βιομιμητική, αυτά τα ρομποτικά μυρμήγκια σε μέγεθος ανθρώπινης παλάμης μιμούνται τη συνεργατική συμπεριφορά των πραγματικών μυρμηγκιών. 


Η εταιρεία μηχανικής Festo θα κατασκευάζει τα μικροσκοπικά ρομπότ για βιομηχανικούς σκοπούς, σύμφωνα με το Reuters. Τα μηχανικά έντομα συντονίζουν τις κινήσεις τους για να πετύχουν έναν κοινό σκοπό, όπως για παράδειγμα τη μεταφορά φορτίων που θα έπεφταν πολύ βαριά για ένα μεμονωμένο ρομπότ.

καλημέρα


Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

«ΑΠΟΔΙΔΩΜΙ»


Λουκάς ιθ:8

Σε κάθε κέντρο παιδικής χαράς, υπάρχει αναμφίβολα και κάποια τραμπάλα. Μοχλός πρώτου είδους με το υπομόχλιο στο κέντρο και τη δύναμη κι αντίσταση στα δυο άκρα, προσφέρει ιδεώδη τρόπο διασκέδασης, ιδιαίτερα σε δυο ισοβαρή παιδιά. Αιωρούνται, ανεβοκατεβαίνουν, ισοζυγιάζουν. Όμως όλα χαλάνε, όταν μετακινηθεί το υπομόχλιο. Τότε, η ισορροπία χαλάει. Και... πρέπει να επανέλθει. Ίδια, συμβαίνουν και στην πνευματική ζωή.

Απόφαση εγκατάλειψης της αμαρτίας.


«Ο κρύπτων τάς αμαρτίας αυτού δέν θέλει ευοδωθή· ο δέ εξομολογούμενος καί παραιτών αυτάς θέλει ελεηθή» (Παρ.κη:13). Χρειάζεται να ομολογούμε και να παραιτούμε τις αμαρτίες μας, αν θέλουμε να ευοδωθούμε. Χρειάζεται μια πραγματική στροφή από την αμαρτία προς το Θεό. Η μετάνοια είναι κάτι περισσότερο από τη λύπη για τις αμαρτίες, περιλαμβάνει και την απόφαση να κάνεις κάτι γι’ αυτές τις αμαρτίες. Η μετάνοια είναι κάτι περισσότερο από την ομολογία των αμαρτιών, περιέχει και την εγκατάλειψή τους με τη βοήθεια του Θεού.

Κ α λ η μ έ ρ α