Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Οι δικαστές

Πολλές φορές ακούμε ή διαβάζουμε διάφορους να καταφέρονται κατά των εκκλησιών και των εργατών του Θεού. Στην πλειονότητά τους, είναι άτομα που δεν ανήκουν σε κάποια εκκλησία, για διάφορους λόγους.

Όμως, οι επιστολές της Καινής Διαθήκης έχουν γραφτεί προς εκκλησίες, όχι προς μεμονωμένα άτομα, εκτός βέβαια τον Τιμόθεο και τον Τίτο που ήταν εργάτες του Θεού!

Ματθαίος κε:21


Πώς να δώσεις την ομολογία σου σε ένα Μάρτυρα του Ιεχωβά

Έτρεξα ν’ ανοίξω την πόρτα όταν άκουσα το κουδούνι μας να χτυπά. Όταν άνοιξα, δύο καλοντυμένοι νέοι άνδρες στεκόταν μπροστά μου.

«Είστε Μορμόνοι;» τους ρώτησα.

«Όχι»

«Μάρτυρες του Ιεχωβά;»

«Ναι.»

σαν σήμερα

31 Οκτώβρη 1517 - Αρχή νέας διαίρεσης του καθολικισμού: ο Μαρτίνος Λούθηρος θυροκολλεί τις 95 θέσεις του στον καθεδρικό ναό της Βιτεμβέργης

Οι Ενενήντα Πέντε Θέσεις για την Αποτελεσματικότητα των Εντρυφήσεων (λατ.: Disputatio pro declaratione virtutis indulgentiaru), κοινώς γνωστές ως οι Ενενήντα Πέντε Θέσεις ή απλά 95 Θέσεις, γράφτηκαν από τον Μαρτίνο Λούθηρο, με αφορμή την πρακτική των συγχωροχαρτίων, και θυροκολλήθηκαν από τον ίδιο στο καθεδρικό ναό της Βιτεμβέργης.

καλημέρα


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Πίστη και έργα


Κάτι άλλο που διδάσκει η Βίβλος είναι ότι η πίστη δεν μπορεί να ξεχωρίσει από καλά έργα. «Πιστός ο λόγος και θέλω ταύτα να διαβεβαιοίς, δια να φροντίζωσιν οι πιστεύσαντες εις τον Θεόν να προίστανται καλών έργων. Ταύτα είναι καλά και ωφέλιμα εις τους ανθρώπους» (Τίτ.γ:8).

Δεν μπορεί να υπάρξει πίστη χωρίς καλά έργα. Ο Ιάκωβος έγραψε για το πόσο αχώριστα είναι τα καλά έργα από την πίστη: «Τι το όφελος, αδελφοί μου, εάν λέγη τις ότι έχει πίστιν, και έργα δεν έχη; μήπως η πίστις δύναται να σώση αυτόν;......Ούτω και η πίστις, εάν δεν έχη έργα, νεκρά είναι καθ’ εαυτήν. Αλλά θέλει τις ειπεί, Συ έχεις πίστιν, και εγώ έχω έργα, δείξον μοι την πίστιν σου εκ των έργων σου, και εγώ θέλω σοι δείξει εκ των έργων μου την πίστιν μου. Συ πιστεύεις ότι ο θεός είναι είς καλώς ποιείς και τα δαιμόνια πιστεύουσι, και φρίτουσι. Θέλεις όμως να γνωρίσεις, ω άνθρωπε μάταιε, ότι η πίστις χωρίς των έργων είναι νεκρά; Αβραάμ ο πατήρ ημών δεν εδικαιώθη εξ έργων, ότε προσέφερεν Ισαάκ τον υιόν αυτού επί το θυσιαστήριον; Βλέπεις ότι η πίστις συνήργει εις τα έργα αυτού, και εκ των έργων η πίστις ετελειώθη; Και επληρώθη η γραφή η λέγουσα, Επίστευσε δε Αβραάμ εις τον Θεόν, και ελογίσθη εις αυτόν εις δικαιοσύνην και φίλος Θεού ονομάσθη. Βλέπετε λοιπόν ότι εξ έργων δικαιούται ο άνθρωπος, και ουχί εκ πίστεως μόνον;.....Διότι καθώς το σώμα χωρίς πνεύματος είναι νεκρόν, ούτω και η πίστις χωρίς των έργων είναι νεκρά» (Ιάκ.β:14, 17-24, 26).

σαν σήμερα

Παραπληροφόρηση και πρόβα-δoκιμή πάνω στις αντιδράσεις του κοινού:

30 Oκτώβρη 1938 - Η ραδιοφωνική μετάδοση της νουβέλας «Ο Πόλεμος των Κόσμων» από τον Όρσον Γουέλς αναστατώνει τις ΗΠΑ καθώς το κοινό πείθεται ότι όντως έγινε εισβολή Αρειανών.

Το μυθιστόρημα προβάλλει επίσης τις απόψεις του Κοινωνικού Δαρβινισμού, μίας ιδεολογίας που είχε εξέχουσα θέση εκείνη την εποχή. Οι "Αρειανοί" ασκούν πάνω στον άνθρωπο τα «δικαιώματά» τους ως ανώτερη και πιο εξελιγμένη φυλή.

καλημέρα


Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

σαν σήμερα

29 Οκτώβρη 539 π.Χ. Ο Κύρος Β΄της Περσίας εισέρχεται στη Βαβυλώνα και επιτρέπει στους Εβραίους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Ο Κύρος Β΄ο Μέγας, ή Κύρος ο πρεσβύτερος, ήταν βασιλέας των Περσών που έζησε τον 6ο αιώνα π.Χ., Γεννήθηκε γύρω στο 600 π.Χ. και πέθανε το 530 π.Χ. η βασιλεία του σύμφωνα με τις πηγές διήρκεσε από 29 ή 31 χρόνια, είναι ο ιδρυτής της μεγάλης Περσικής αυτοκρατορίας. Μεγάλωσε την έκταση του κράτους του κατακτώντας τους διάφορους γειτονικούς του λαούς, στους οποίους φέρθηκε με επιείκεια.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ (23)

Εβρι:6,7 εν τω τόμω στο κείμενο λέει: εν κεφαλίδι βιβλίου, δηλαδή η επικεφαλίδα. Και αν προσπαθήσουμε να βάλουμε μια επικεφαλίδα στο βιβλίο αυτό από τη Γένεση μέχρι και την Αποκάλυψη, θα ήταν «Ιησούς Χριστός ο Μεσσίας, ο Σωτήρας».
 
Διαβάζοντας το Γέν.α:3 βλέπουμε ότι την πρώτη μέρα ο Θεός έκανε το φως. Όμως σ’ εμάς σήμερα δίνει φυσικό φώς ο ήλιος. Τότε τι φώς ήταν αυτό που έκανε ο Θεός την πρώτη μέρα;

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η αρχή του τέλους


Ο Πάπας Φραγκίσκος λέει ότι η Βιβλική περιγραφή της Δημιουργίας δεν είναι αλήθεια





Το Big Bang, το οποίο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οδήγησε στο σχηματισμό του σύμπαντος περίπου πριν 13.8 δισεκατομμύρια χρόνια, ήταν μέρος του σχεδίου του Θεού, έχει δηλώσει ο Πάπας Francis.

Το μεγαλείο του πατέρα!


Παλιά Κρήτη


Τα χαρίσματα του Πνεύματος (37)



Γιατί μερικές φορές δεν έρχεται η θεραπεία;

Πολλές φορές ο διάβολος μας προσβάλει κάνοντας μας ν’ αμφιβάλουμε ή να ταλαντευόμαστε, ξέροντας ότι μπορεί να κλέψει τη νίκη μας αν δεν μείνουμε σταθεροί. Για παράδειγμα, αν κόψω ένα δέντρο στην αυλή μου, κι ο γείτονας έρθει και μου πει: «Α! αυτό το δέντρο είναι ακόμα ζωντανό», εγώ θα πω: «Όχι, είναι κομμένο». Ο γείτονας μπορεί να σκέφτεται με ειλικρίνεια ότι αφού τα φύλα του δέντρου είναι ακόμα πράσινα, το δέντρο είναι ζωντανό. Όμως η αλήθεια του πράγματος είναι ότι το δέντρο είναι νεκρό, αφού το έχω κόψει απ’ τη ρίζα. Θα πεθάνει σε λίγο και τα φύλα του θα γίνουν καφέ κι έτσι θα πειστεί κι ο γείτονας.

"Είπαν πως έχω Έμπολα": Επιβάτες λεοφωρείου ξυλοκόπησαν 26χρονη από τη Γουϊνέα

Από τότε που έχει ξεσπάσει ο ιός του Έμπολα σε κάποιες από τις χώρες της Αφρικής, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με φήμες, δήθεν επιστημονικές πληροφορίες, για την εξάπλωση του ιού, προκαλώντας πανικό στον κόσμο, ο οποίος φοβάται το άγνωστο, το διαφορετικό και το "άλλο".

Οι έμποροι του φόβου, κατασκευάζουν την ταυτότητα του έγχρωμου ανθρώπου, ως δυνητικού φορέα του Έμπολα. Ο ιός του Έμπολα, είναι η ασθένεια της φτώχειας και του τρίτου κόσμου, έννοια που η βιομηχανία των ειδήσεων κεφαλαιοποιείται και αξιοποιεί, συγκροτώντας τους μετανάστες από την αφρικανική ήπειρο ως βέβαιη "απειλή" για τους καθαρούς "λευκούς", ως την ενσάρκωση μιας επιδημίας που εξαπλώνεται και κολλάει μέσω του αέρα.

καλημέρα


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Η ζωή του Χριστού στα 4 ευαγγέλια (19)

ΠΩΣ ΚΡΑΤΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΝ ΙΩΣΗΦ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΔΙΩΞΕΙ ΤΗ ΜΑΡΙΑΜ;

Ματθ.α:20 ΜΕ ΟΝΕΙΡΟ!! Φάνηκε η χάρη του Θεού.

Τρία πράγματα ήταν τότε αποδεκτά σαν χάρη από το Θεό:
       1)    Ένας καλός βασιλιάς
       2)    Προσοδοφόρο έτος
       3)    Όνειρο.

Ένα δημοφιλές λεγόμενο ήταν το εξής: Αν κανείς κοιμάται 7 μέρες χωρίς να δει όνειρο ή να θυμηθεί το όνειρο του (για ερμηνεία) είναι κακοήθης γιατί δεν τον θυμάται ο Θεός. Ήταν δηλαδή σαν μια τιμωρία, και έτσι δίνανε μεγάλη σημασία στα όνειρα.

Οι παραδόσεις (05)



ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ
Τα λείψανα των αγίων σήμερα προσκυνούνται με θρησκευτική ευλάβεια, μετακομίζονται σαν ιερά αντικείμενα και φυλάσσονται σε ναούς ή μοναστήρια. Κανένας ναός δε θεωρείται τέλειος χωρίς αυτά. Ακόμη θεωρούνται θαυματουργικά.

1.        Από πότε άρχισε η αντίληψη αυτή για τα λείψανα των Αγίων;
Η αντίληψη αυτή άρχισε από τον 4ο αιώνα μ.Χ. Δεν είναι αποστολική παράδοση. Στην αρχή εκδηλώθηκε απλή ευλάβεια για τα λείψανα, αργότερα όμως έγινε τυφλή δεισιδαιμονία που την εκμεταλλεύτηκαν οι καλόγεροι.

Κ α λ η μ έ ρ α


Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Τι σημαίνει "ακολούθει μοι"




















Και ιδού, προσελθών τις είπε προς αυτόν· Διδάσκαλε αγαθέ, τι καλόν να πράξω διά να έχω ζωήν αιώνιον; Ο δε είπε προς αυτόν· Τι με λέγεις αγαθόν; ουδείς αγαθός ειμή εις, ο Θεός. Αλλ' εάν θέλης να εισέλθης εις την ζωήν, φύλαξον τας εντολάς. Λέγει προς αυτόν· Ποίας; Και ο Ιησούς είπε· Το μη φονεύσης, μη μοιχεύσης, μη κλέψης, μη ψευδομαρτυρήσης, τίμα τον πατέρα σου και την μητέρα, και θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν. Λέγει προς αυτόν ο νεανίσκος· Πάντα ταύτα εφύλαξα εκ νεότητός μου· τι μοι λείπει έτι; Είπε προς αυτόν ο Ιησούς· Εάν θέλης να ήσαι τέλειος, ύπαγε, πώλησον τα υπάρχοντά σου και δος εις πτωχούς, και θέλεις έχει θησαυρόν εν ουρανώ, και ελθέ, ακολούθει μοι. Ακούσας δε ο νεανίσκος τον λόγον, ανεχώρησε λυπούμενος· διότι είχε κτήματα πολλά. Και ο Ιησούς είπε προς τους μαθητάς αυτού· Αληθώς σας λέγω ότι δυσκόλως θέλει εισέλθει πλούσιος εις την βασιλείαν των ουρανών. Και πάλιν σας λέγω, Ευκολώτερον είναι να περάση κάμηλος διά τρυπήματος βελόνης παρά πλούσιος να εισέλθη εις την βασιλείαν του Θεού. Ακούσαντες δε οι μαθηταί αυτού εξεπλήττοντο σφόδρα, λέγοντες· Τις λοιπόν δύναται να σωθή; Εμβλέψας δε ο Ιησούς, είπε προς αυτούς· Παρά ανθρώποις τούτο αδύνατον είναι, παρά τω Θεώ όμως τα πάντα είναι δυνατά. Τότε αποκριθείς ο Πέτρος, είπε προς αυτόν· Ιδού, ημείς αφήκαμεν πάντα και σοι ηκολουθήσαμεν· τι λοιπόν θέλει είσθαι εις ημάς; Ο δε Ιησούς είπε προς αυτούς· Αληθώς σας λέγω ότι σεις οι ακολουθήσαντές μοι, εν τη παλιγγενεσία, όταν καθήση ο Υιός του ανθρώπου επί του θρόνου της δόξης αυτού, θέλετε καθήσει και σεις επί δώδεκα θρόνους κρίνοντες τας δώδεκα φυλάς του Ισραήλ. Και πας όστις αφήκεν οικίας ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν του ονόματός μου, εκατονταπλάσια θέλει λάβει και ζωήν αιώνιον θέλει κληρονομήσει. Πολλοί όμως πρώτοι θέλουσιν είσθαι έσχατοι και έσχατοι πρώτοι. Ματθ.ιθ:16-30 

Ψαράδες



Ασχολούμενοι με ΝΕΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ 

Πραξ.β:42

Τα «μωρά» εν Χριστώ χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα για να επιζήσουν και να αυξηθούν:

 1) ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ
*                   Φυλλάδια, σημειώσεις για νέους πιστούς (καλωσόρισμα).
*                   Παρακολούθηση σπιτικής μελέτης
*                   Ίσως σεμινάρια για νέους πιστούς
*                   Ενθάρρυνση και κοινωνία μαζί τους
*                   Προσευχή μ’ αυτούς και γι’ αυτούς

η επαναλαμβανόμενη μηχανουργία του "αγίου" φωτός μέσα από κείμενα της ίδιας της κρατικής εκκλησίας

Eίναι η αποκάλυψη της απάτης του "αγίου φωτός" από τον ίδιο τον πατριάρχη Ιεροσολύμων της ανατολικής καθολικής εκκλησίας το 1766. Ας δούμε ακόμη:

(1) Τι γράφει ο Γεώργιος Τσέτσης πρωτοπρεσβύτερος του οικουμενικού πατριαρχείου Νέας Ρώμης:
 "..Θρύλος και πραγματικότητα για το 'Αγιον Φως   

Β' Τιμοθέου δ:3


καλημέρα


Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Οι παραδόσεις (04)



Η ΠΑΝΑΓΙΑ


1.        Τι πιστεύει σήμερα ο κόσμος για την Παναγία;

Η Παναγία θεωρείται ότι έχει θεϊκή δύναμη και εξουσία.
Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι είναι “μετά Θεόν Θεός” σύμφωνα με τα λόγια κάποιου Πατέρα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, γι’ αυτό λατρεύεται και προσκυνείται όπως ο Θεός.
Είναι βαθιά χαραγμένη στο λαό η πίστη, ότι η Παναγία είναι πολύ κοντά σε κάθε πονεμένο, το μοναδικό καταφύγιο, η μοναδική ελπίδα των αμαρτωλών και κάθε δυστυχισμένου και ότι ακατάπαυστα μεσιτεύει εις τον Υιό της για σωτηρία και βοήθεια των ανθρώπων.

Αναζητώντας την αλήθεια - 051

Α. Ο Ιησούς έκλαψε για την Ιερουσαλήμ

Διάβασε Λουκ.ιθ:41-44 και κα:20-24. Καταλαβαίνεις γιατί ο Ιησούς έκλαψε για την Ιερουσαλήμ; Επειδή η πλειονότητα των Εβραίων Τον απέρριψαν και καταλάβαινε τι θα τους συμβεί ακριβώς γι’ αυτό!
 
Ακόμα και σήμερα κλαίει γι’ αυτούς που Τον απορρίπτουν και Τον αρνούνται. Αρνούμαι το Χριστό σημαίνει ζω χωρίς Χριστό. Αυτό μπορεί να φαίνεται πολύ κοινό και οικείο σ’ εμάς, αλλά θα είναι πάντα μια τραγωδία για την οποία κλαίει ακόμα Χριστός. Κλαίει γι’ αυτούς που δεν θα αποδεχτούν την ευκαιρία, την ημέρα που θα τους επισκεφτεί. 

Κλαίει, για όλους όσων τα μάτια είναι τυφλωμένα λόγω απιστίας. Κλαίει επειδή η κρίση θα είναι ανήλεος πάνω σε όλους αυτούς! 

Eις Θεός και Πατήρ πάντων


Σας παρακαλώ λοιπόν εγώ ο δέσμιος εν Κυρίω να περιπατήσητε αξίως της προσκλήσεως, καθ' ην προσεκλήθητε, μετά πάσης ταπεινοφροσύνης και πραότητος, μετά μακροθυμίας, υποφέροντες αλλήλους εν αγάπη, σπουδάζοντες να διατηρήτε την ενότητα του Πνεύματος διά του συνδέσμου της ειρήνης.

 Εν σώμα και εν Πνεύμα, καθώς και προσεκλήθητε με μίαν ελπίδα της προσκλήσεώς σας· Eις Κύριος, μία πίστις, εν βάπτισμα· Eις Θεός και Πατήρ πάντων, ο Ων επί πάντων και διά πάντων και εν πάσιν υμίν.                                        Εφεσ. 4:1 -6 

Κ α λ η μ έ ρ α


Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Η θεότητα (10)



Ο Ιησούς Θεός και άνθρωπος

Ο Ιησούς Χριστός ήταν τέλειος Θεός και ταυτόχρονα τέλειος άνθρωπος. Είχε διπλή φύση. Η ανθρώπινη φύση του Χριστού όπως είδαμε, διδάσκεται καθαρότατα μέσα από τις Γραφές, όμως η ανθρώπινη φύση Του δεν πρέπει ποτέ να απομονώνεται από το σύνολο της αλήθειας για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, δεν πρέπει κανείς να μένει μόνο σ' αυτήν.

Πίστη και υπακοή


Ο Παύλος, περισσότερο από κάθε άλλο συγγραφέα, έδωσε έμφαση στη δικαίωση δια πίστεως, αλλά την ίδια στιγμή επέμεινε δυναμικά στο γεγονός ότι η σώζουσα πίστη είναι αχώριστη από την υπακοή. Έγραψε ότι το μυστήριο του απολυτρωτικού σχεδίου του Θεού, η εκκλησία, έχει γίνει γνωστό «εις πάντα τα έθνη, προς υπακοήν πίστεως» (Ρωμ.ις:26). Η χάρη του Θεού φέρνει «υπακοήν πίστεως» (Ρωμ.α:5). Ο Ιησούς εργάστηκε μέσα από τον Παύλο «προς υπακοήν των εθνών» (Ρωμ.ιε:18). Το ίδιο και ο Λουκάς αναφέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός ιερέων «υπήκουον εις την πίστην» (Πράξ.ς:7). Η πίστη και η υπακοή είναι τόσο στενά συνδεδεμένες, ώστε έλλειψη υπακοής στο Θεό να είναι απόδειξη έλλειψης πίστης: «Αλλά δεν υπήκουσαν πάντες εις το ευαγγέλιον διότι ο Ησαίας λέγει, Κύριε, τις επίστευσεν εις το κήρυγμα ημών;» (Ρωμ.ι:16).

όλη η Γραφή είναι Θεόπνευστη


Μένε εις εκείνα, τα οποία έμαθες και επιστώθης, εξεύρων παρά τίνος έμαθες, και ότι από βρέφους γνωρίζεις τα ιερά γράμματα, τα δυνάμενα να σε σοφίσωσιν εις σωτηρίαν διά της πίστεως της εν Χριστώ Ιησού.

Όλη η γραφή είναι θεόπνευστος και ωφέλιμος προς διδασκαλίαν, προς έλεγχον, προς επανόρθωσιν, προς εκπαίδευσιν την μετά της δικαιοσύνης, διά να ήναι τέλειος ο άνθρωπος του Θεού, ητοιμασμένος εις παν έργον αγαθόν (2Τιμ. 3:14-17)

καλημέρα


Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Οι παραδόσεις (03)

ΟΙ ΑΓΙΟΙ


 1.        Τι σημαίνει η λέξη «άγιος»;
Σύμφωνα με την Αγία Γραφή “άγιος” σημαίνει καθαρός, χωρίς αμαρτία, ξεχωρισμένος για το Θεό.

2.        Ποιοι είναι «άγιοι»;
Στην Καινή Διαθήκη άγιοι θεωρούνται όλοι οι αναγεννημένοι Χριστιανοί, αυτοί που άφησαν την αμαρτία και ζουν μια ζωή καθαρή και αφιερωμένη στο Χριστό.
Εφεσ.α:1-4 “Παύλος απόστολος Ιησού Χριστού.....προς τους αγίους τους όντας εν Εφέσω και πιστούς εν Χριστώ Ιησού....... Ευλογητός ο Θεός .... καθώς εξέλεξεν ημάς δι’ αυτού..... διά να ήμεθα άγιοι και άμωμοι ενώπιον αυτού διά της αγάπης”.
Α’ Κορ.ς:11: “Και τοιούτοι υπήρχετε τινές αλλά απελούσθητε, αλλά ηγιάσθητε, αλλ’ εδικαιώθητε, διά του ονόματος του Κυρίου Ιησού, και διά του Πνεύματος του Θεού ημών”.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Αποκ.δ:6 καὶ ἐνώπιον τοῦ θρόνου ὡς θάλασσα ὑαλίνη ὁμοία κρυστάλλῳ. Καὶ έν μέσῳ τοῦ θρόνου καὶ κύκλῳ τοῦ θρόνου τέσσαρα ζῷα γέμοντα ὀφθαλμῶν ἔμπροσθεν καὶ ὄπισθεν.

Α. Βλέπει κάτι που μοιάζει με «θάλασσα υαλίνη ομοία κρυστάλλω»

Στην Εξοδ.κδ:10-11 υπάρχει μια άλλη όραση, και είναι η περίπτωση που ο Μωυσής, ο Ααρών, ο Ναδάβ, ο Αβδιού και οι 70 πρεσβύτεροι ανέβηκαν στο όρος Σινά για να συναντήσουν τον Κύριο. «και είδον τον Θεόν του Ισραήλ, και υπό τους πόδας αυτού ως έδαφος εστρωμένον εκ λίθου σαπφείρου, και ως το στερέωμα του ουρανού κατά την καθαρότητα». Αυτό λοιπόν το υπόστρωμα στα πόδια του Θεού ήταν καθαρό σαν τον γαλάζιο καθαρό ουρανό.

Κ α λ η μ έ ρ α


Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ (22)

ΔΕΚΑΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Εβρ.ι:1 ο Νόμος ήταν η σκιά των μελλόντων. Όταν δηλαδή ένας Εβραίος έπαιρνε ένα αρνί για να το θυσιάσει, δεν ήταν αυτό καθαυτό που ήθελε ο Θεός.

Δεν συγχωρούσε αμαρτία το αίμα του αρνιού, αλλά ήταν ένας τύπος που μπορούσε να τον δει η καρδιά με πίστη και να πιστέψει στο μεγαλύτερο που επρόκειτο να έρθει. Ήταν σκιές όλα αυτά των μελλόντων αγαθών.

καλημέρα


Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Τα χαρίσματα του Πνεύματος (36)



Πίστη, όταν η απελευθέρωση ή η θεραπεία δεν έρχεται.

Η πίστη μας πρέπει να αναπαύεται στο Θεό, όχι σε μια θεολογία άμεσης απελευθέρωσης ή θεραπείας. Μερικές φορές ο Θεός δεν απαντά στις προσευχές μας με τον τρόπο που θα θέλαμε ή περιμέναμε. Ωστόσο, έχουμε εμπιστοσύνη σ' αυτόν. Ο Ιώβ είπε: «Και αν με θανατόνη, εγώ θέλω ελπίζει εις αυτόν» (Ιώβ ιγ:15). Ο Θεός δεν είναι ο πρωτουργός των ασθενειών ή των δυσκολιών - η αμαρτία του ανθρώπου έφερε αυτά τα πράγματα στον κόσμο - αλλά Αυτός επιτρέπει να συμβούν στο δρόμο μας.

Οι παραδόσεις (02)

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

1.  Τι είναι οι εικόνες;

Είναι η ζωγραφιά του προσώπου ορισμένων ατόμων που ήταν πιστοί ή μάρτυρες ή ευεργέτες της Εκκλησίας με σκοπό να τις σέβονται οι άνθρωποι, να τις προσκυνούν και να τις λατρεύουν. Υπάρχουν ακόμα εικόνες του Χριστού και του Θεού.

2.  Το επιτρέπει αυτό ο Θεός;

ΟΧΙ. Ο Θεός πολύ αυστηρά απαγορεύει την κατασκευή εικόνων και οποιωνδήποτε ομοιωμάτων με σκοπό τη λατρεία και την προσκύνησή τους (Εξ.κ:4,5).

εφάνησαν εις αυτούς διαμεριζόμεναι γλώσσαι ως πυρός, και εκάθησεν επί ένα έκαστον αυτών


 Επλήσθησαν άπαντες Πνεύματος Αγίου, και ήρχισαν να λαλώσι ξένας γλώσσας, καθώς το Πνεύμα έδιδεν εις αυτούς να λαλώσιν. (Πράξ. 2:4)

Ώστε, αδελφοί, ζητείτε μετά ζήλου το προφητεύειν, και το λαλείν γλώσσας μη εμποδίζετε· 1Κορ. 14:39 

 Ενώ έτι ελάλει ο Πέτρος τους λόγους τούτους, επήλθε το Πνεύμα το Άγιον επί πάντας τους ακούοντας τον λόγον. Και εξεπλάγησαν οι εκ περιτομής πιστοί, όσοι ήλθον μετά του Πέτρου, ότι η δωρεά του Αγίου Πνεύματος εξεχύθη και επί τα έθνη· διότι ήκουον αυτούς λαλούντας γλώσσας και μεγαλύνοντας τον Θεόν.

καλημέρα


Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Η ζωή του Χριστού στα 4 ευαγγέλια (18)

Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΑΡΙΑ

Ματθ.α:18 «ευρέθη εν γαστρί έχουσα εκ Πνεύματος Αγίου».

Ενώ ήταν αρραβωνιασμένη με τον Ιωσήφ, πήγε στη Χεβρών και έμεινε 3 μήνες με την Ελισάβετ. Όταν γύρισε είχε βρεθεί εν γαστρί πριν συνέλθει με τον Ιωσήφ. Ο διάβολος έχει εξαπολύσει ένα τρομερό πόλεμο ενάντια σ’ αυτή την αλήθεια της παρθεογέννησης του Ιησού Χριστού.

ηρραβωνίσθη Ήταν νόμιμος δεσμός όπως ο γάμος. (Δευτ.κβ:23,24)

Έλθετε οπίσω μου και θέλω σας κάμει αλιείς ανθρώπων


Πεντάχρονη με αυτισμό ξεκίνησε να ζωγραφίζει για θεραπευτικούς λόγους και πλέον δημιουργεί έργα τέχνης

Ψαράδες



Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Η    Α Υ Ξ Η Σ Η 

Οι σοφοί και ώριμοι χριστιανοί μέσα στην εκκλησία, πρέπει να είναι ευαίσθητοι και ενημερωμένοι για τις ανάγκες των νηπίων εν Χριστώ. 

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.....

καλημέρα


Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Είναι ο Κύριος ο θεραπεύων σε


Ο Ιησούς Χριστός είναι αρκετός!

Κολ.β:3,10
Υπάρχει μια πολύ μεγάλη σύγχυση ανάμεσα σε όσους αυτοαποκαλούνται χριστιανοί αναφορικά με το τι είναι ο χριστιανισμός και τι προσφέρει.
Κάποιοι θα πουν πως ο χριστιανισμός προσφέρει ευλογίες στη ζωή μου, κι αυτές οι ευλογίες είναι απτές: μια καλή δουλειά, οικογένεια, υγεία, πλούτος, επιτυχία, μια καλύτερη δουλειά, την εκπλήρωση των ονείρων μου, ειρήνη του μυαλού.
Αυτά βέβαια ανάλογα με τη θεολογική προέλευση του κάθε ανθρώπου, ποικίλουν ως προς την ένταση, την έμφαση ή τη φύση τους.
Η γενική αίσθηση που μπορεί να εισπράξει κάποιος είναι πως ο χριστιανισμός τελικά σου προσφέρει ότι θέλεις, φτάνει να είσαι εντάξει με το Θεό. Οτιδήποτε σε ικανοποιεί, ή εκπληρώνει τις φιλοδοξίες, τα όνειρα τις επιθυμίες, ο χριστιανισμός στο δίνει.

καλημέρα


Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Τα «παιδιά καναρίνια» των αμερικανικών ανθρακωρυχείων

Tα παιδιά που ζούσαν μέσα στα τούνελ και πέθαιναν για να ξεχρεώσουν οι οικογένειές τους!

O μικρός ανθρακωρύχος, ήταν ένα μικρό αγόρι σουηδικής ή φινλανδικής καταγωγής που εργαζόταν επί δέκα ώρες καθημερινά σε ένα ορυχείο με αυτή τη φόρμα και τον εξοπλισμό εργασίας, χωμένο στα λαγούμια του ορυχείου με μοναδικό φως αυτό που έβγαζε το σπαρματσέτο στο κεφάλι του.

Προσελήφθη ως μαθητευόμενος στην εταιρεία προκειμένου ο πατέρας του να αποπληρώσει τα χρέη του. Ο άτυχος μικρός εργάστηκε και πέθανε στα ορυχεία του Κολοράντο.