Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ας προσέχουν κάποιοι....


Ο ιδρυτής της τεράστιας εκκλησίας 3.300 μελών σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Σουηδίας ανακοίνωσε προχθες [Κυριακή, 9 Μαρτίου] την απόφασή του να φύγει από την χαρισματική του συνάθροιση και να γίνει μέλος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

O Ουλφ Έκμαν, ο οποίος έφερε στη Σουηδία το ευαγγέλιο της ευημερίας – δίνοντας έμφαση στο κίνημα «ο λόγος της πίστης» όταν ίδρυσε τη διακονία και εκκλησία «ο λόγος της ζωής», είχε ήδη παραιτηθεί από ποιμένας στην εκκλησία της Ουψάλα από την περασμένη άνοιξη.

«Τελικά κατάλαβα, ότι το κίνημα που για τα τελευταία 30 χρόνια αντιπροσωπεύω, παρά τις επιτυχίες και το καλό που έχει γίνει σε διάφορους αποστολικούς αγρούς, είναι μέρος της εν εξελίξει προτεσταντικής διάσπασης της Χριστιανοσύνης,» έγραψε ο Ekman στη σουηδική εφημερίδα Daegens Nyheter.


Προσχωρώντας στην καθολική εκκλησία ο Ekman, ο ιδρυτής του μεγαλύτερου Βιβλικού σχολείου της Σκανδιναβίας, είπε ότι σχεδιάζει να συνεχίσει την ενότητα μεταξύ των χριστιανικών κινήσεων και δογμάτων. Εν τω μεταξύ, «ο λόγος της ζωής» ανακοίνωσε ότι θα συγκαλέσει μία ειδική σύσκεψη για τα μέλη τη Δευτέρα.


Ο Ekman χρίστηκε εργάτης στη Σουηδική Λουθηρανική Εκκλησία το 1979 πριν φύγει από αυτή την ομολογία για να ιδρύσει την εκκλησία «ο λόγος της ζωής» στην Ουψάλα, το 1983, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του. Περισσότεροι από 9.500 μαθητές έχουν αποφοιτήσει από τα Βιβλικά του Σχολεία.


Σε μια σημείωση στην ιστοσελίδα της διακονίας του, ο Ekman εξηγεί ότι αυτός και η σύζυγός του, η Birgitta Ekman, έχουν υποστεί μια αργή μεταμόρφωση κατά την τελευταία δεκαετία, καθώς άρχισαν να γνωρίζουν τους Ρωμαιοκαθολικούς, συμπεριλαμβανομένων πολλών χαρισματικών  Καθολικών.


Πραγματικά αυτό προκάλεσε τις προτεσταντικές μας προκαταλήψεις και συνειδητοποιήσαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαμε καμία βάση για να τους κρίνουμε, είπε ο Ekman στη σημείωση. Έπρεπε να γνωρίζουμε καλύτερα την καθολική πίστη.


Παρακάτω είναι η ανακοίνωση:


Κατά τη διάρκεια της συνάθροισής μας την περασμένη Κυριακή, ο ποιμένας Ulf Ekman μοιράστηκε μαζί μας την είδηση ότι αυτός και η σύζυγός του Birgitta θα γίνουν δεκτοί στην Καθολική εκκλησία. Μια διαδικασία πολλών ετών προσευχής και στοχασμού, τους οδήγησαν στην απόφαση αυτή.


Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Ulf και η Birgitta έχουν έρθει σε επαφή με τους καθολικούς και την καθολική πίστη, ως επί το πλείστον σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στη Σουηδία. Αυτό τους έκανε να ταιριάξουν περισσότερο με την καθολική πίστη και πνευματική ζωή που έχουν δει στους καθολικούς αδελφούς και αδελφές τους.


-Για τη Birgitta και μένα, αυτό ήταν μια αργή διαδικασία, να  σταματήσουμε να ανακαλύπτουμε νέα πράγματα, για να εκτιμήσουμε αυτά που έχουμε, να προσεγγίσουμε και ακόμη να μάθουμε από τους συναδέλφους μας Χριστιανούς, λέει ο Ulf Ekman.


-Έχουμε δει μια μεγάλη αγάπη για τον Ιησού και μια υγιή θεολογία, βασισμένη στην Αγία Γραφή και τα βασικά δόγματα. Βιώσαμε τον πλούτο της μυστηριακής ζωής. Έχουμε δει τη λογική να υπάρχει μια σταθερή δομή για την ιεροσύνη, που κρατά την πίστη της εκκλησίας και περνά από τη μια γενιά στην επόμενη. Βρήκαμε μια δεοντολογική και ηθική δύναμη και μια συνέπεια που τολμά να αντιμετωπίσει τη γενική γνώμη, και μια ευγένεια προς τους φτωχούς και τους αδύναμους. Και, τελευταίο αλλά όχι ασήμαντο, έχουμε έρθει σε επαφή με εκπροσώπους για τα εκατομμύρια των χαρισματικών καθολικών και είδαμε τη ζωντανή πίστη τους, εξηγεί ο Ulf Ekman.


-Όλα αυτά ήταν τόσο ελκυστικά και προκλητικά. Πραγματικά προκάλεσαν τις  προτεσταντικές μας προκαταλήψεις και συνειδητοποιήσαμε ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν είχαμε καμία βάση για να τους κρίνουμε. Έπρεπε να γνωρίζουμε καλύτερα την καθολική πίστη. Αυτό μας οδήγησε να συνειδητοποιήσουμε ότι ήταν πραγματικά ο Ιησούς Χριστός, ο οποίος μας οδήγησε να ενωθούμε με την καθολική εκκλησία, λέει ο Ulf Ekman.


Ο Ulf και η Birgitta Ekman επιμένουν ότι πρόκειται για ένα προσωπικό ταξίδι.


-Δεν είναι στην ατζέντα μας, να οδηγήσουμε το «λόγο της ζωής» προς αυτή την κατεύθυνση, ή συλλογικά να ενώσουμε την εκκλησία με την καθολική εκκλησία. Αυτό θα ήταν παράλογο.


Στην ομιλία του στην εκκλησία αυτή την Κυριακή, ο Ulf Ekman υπογραμμίζει ότι αυτό το βήμα δεν υποκινήθηκε από κάτι, αλλά μάλλον πάει προς κάτι άλλο.


-Αγαπάμε την εκκλησία που ζήσαμε και υπηρετήσαμε τα τελευταία τριάντα χρόνια, και ποτέ δεν θα μπορούσαμε να είμαστε κάτι άλλο από ευγνώμονες για το χρόνο που περάσαμε μαζί, αλλά έχουμε αισθανθεί ένα καθαρό κάλεσμα  από τον Κύριο, να κάνουμε αυτό το νέο βήμα. 

Τώρα, όταν το κάνουμε αυτό, είμαστε πεπεισμένοι ότι η εκκλησία «ο λόγος της ζωής» είναι σε καλά χέρια και θα συνεχίσει να ευημερεί και αποφέρει καρπούς σύμφωνα με το όραμά της.
Από Christianity today


Τα συμπεράσματα δικά σας.


Εμείς θα μπορούσαμε να αναφέρουμε κάποια εδάφια μέσα από το λόγο του Θεού:


Ματθ.ζ:24-26 «Πας λοιπόν όστις ακούει τους λόγους μου τούτους και κάμνει αυτούς, θέλω ομοιώσει αυτόν με άνδρα φρόνιμον, όστις ωκοδόμησε την οικίαν αυτού επί την πέτραν· και κατέβη η βροχή και ήλθον οι ποταμοί και έπνευσαν οι άνεμοι και προσέβαλον εις την οικίαν εκείνην, και δεν έπεσε· διότι ήτο τεθεμελιωμένη επί την πέτραν. Και πας ο ακούων τους λόγους μου τούτους και μη κάμνων αυτούς θέλει ομοιωθή με άνδρα μωρόν, όστις ωκοδόμησε την οικίαν αυτού επί την άμμον»


Β’ Πέτ.β:18-22 «Διότι λαλούντες υπερήφανα λόγια ματαιότητος, δελεάζουσι με τας επιθυμίας της σαρκός, με τας ασελγείας εκείνους οίτινες τωόντι απέφυγον τους εν πλάνη ζώντας, επαγγελλόμενοι εις αυτούς ελευθερίαν, ενώ αυτοί είναι δούλοι της διαφθοράς· διότι από όντινα νικάταί τις, τούτου και δούλος γίνεται. Επειδή εάν αφού απέφυγον τα μολύσματα του κόσμου διά της επιγνώσεως του Κυρίου και Σωτήρος Ιησού Χριστού, ενεπλέχθησαν πάλιν εις ταύτα και νικώνται, έγειναν εις αυτούς τα έσχατα χειρότερα των πρώτων. Επειδή καλήτερον ήτο εις αυτούς να μη γνωρίσωσι την οδόν της δικαιοσύνης, παρά αφού εγνώρισαν να επιστρέψωσιν εκ της παραδοθείσης εις αυτούς αγίας εντολής. Συνέβη δε εις αυτούς το της αληθινής παροιμίας, Ο κύων επέστρεψεν εις το ίδιον αυτού εξέρασμα, και, Ο χοίρος λουσθείς επέστρεψεν εις το κύλισμα του βορβόρου».

Ο Ιησούς είπε ότι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των έσχατων καιρών θα είναι το πνεύμα της πλάνης, το οποίο ήδη ενεργείται με διάφορες μορφές!!!