Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΓΕΝΕΣΗ κγ


Αυτό το μικρό κεφάλαιο περιέχει ωφέλιμες διδασκαλίες για την ψυχή μας. Το Άγιο Πνεύμα μας περιγράφει μια ωραία εικόνα του τρόπου που ο πιστός πρέπει να φέρεται πάντοτε προς τους έξω. Αν είναι αλήθεια ότι η πίστη μας κάνει ανεξάρτητους απ’ τους ανθρώπους του κόσμου, δεν είναι λιγότερο αλήθεια ότι αυτή μας διδάσκει να περπατάμε πάντοτε με τίμιο τρόπο προς τους έξω. Α’Θεσ.δ:12  Β’Κορ.η:21  Ρωμ.ιγ:8.

Οι Παραδόσεις (09)

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ


1. Τι πιστεύουν σήμερα οι άνθρωποι για τα “Μυστήρια”;

Οι άνθρωποι πιστεύουν, ότι τα “Μυστήρια” είναι μυστηριώδεις θρησκευτικές τελετές, δια μέσου των οποίων μεταδίδεται στους πιστούς η θεία χάρη, δηλαδή το έλεος και η ευλογία του Θεού.
Βασικό δόγμα της Ορθ. Εκκλησίας είναι, ότι ο Θεός δίνει τη σωτηρία και την αιώνια ζωή μόνο μέσω των μυστηρίων. Χωρίς αυτά λένε, δεν υπάρχει σωτηρία. Επίσης διδάσκουν, ότι για την τέλεσή τους ο Χριστός όρισε τους ιερείς, που θεωρούνται ότι είναι διάδοχοί του και έχουν ειδική εξουσία να συγχωρούν αμαρτίες. Χωρίς τους ιερείς δε γίνονται τα μυστήρια και αν γίνουν δεν ισχύουν.

Εδάφια ενθάρρυνσης

όταν είσαι άρρωστος
  Ο Κύριος μπορεί να σε θεραπεύσει : "Αυτός σου συγχωρεί τις αμαρτίες σου και θεραπεύει όλες τις αρρώστιες σου" (Ψαλμός 103:3)
  Ο Κύριος γιατρεύει τους ταπεινούς : "...γιατρεύει αυτούς που έχουν συντριμμένη καρδιά και δένει τις πληγές τους" (Ψαλμός 147:3)
  Η αρρώστια εξασκεί την υπομονή μας : "...καυχόμαστε ακόμα και στις θλίψεις μας, γιατί ξέρουμε καλά ότι οι θλίψεις εξασκούν την υπομονή" (Ρωμ. 5:3)
  Η αρρώστια είναι για τη δόξα του Κυρίου : "Ο Ιησούς όταν το άκουσε είπε : αυτή η αρρώστια δεν είναι για να φέρει το θάνατο, αλλά για να δοξαστεί ο Θεός, να δοξαστεί μέσω αυτής ο Υιός Του Θεού" (Ιωαν. 11:4)
  Προσευχήσου στον Κύριο : "Ελέησε με, Κύριε, γιατί είμαι αδύναμος, γιάτρεψε με, Κύριε, γιατί τα κόκαλά μου τρέμουν... (Ψαλμ. 6:3-4)

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Το όνομα του Θεού (ΒΔ)


Όταν ο Θεός «εποίησε» τον πρώτο άνθρωπο, τον ονόμασε Αδάμ. Αργότερα έβαλε ο Θεός τον Αδάμ να ονομάσει την υπόλοιπη δημιουργία Του, έτσι ώστε το κάθε τι να πάρει όνομα. Όταν ο Θεός κατασκεύασε από την πλευρά του Αδάμ τη γυναίκα, ο Αδάμ της έδωσε όνομα (όπως ο Χριστός ονομάζει εμάς και μας καλεί κατ' όνομα). Το όνομα έχει να κάνει με τη φύση του κάθε πράγματος. Όταν λέμε ότι κάτι είναι γυαλί η ξύλο η σίδερο, προσδιορίζουμε τη φύση του, τι είδος είναι. Στα έμψυχα όντα χρησιμοποιούμε ονόματα τα οποία αναφέρονται σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
 

(Τίτ. 2:13 -14)

προσμένοντες την μακαρίαν ελπίδα και επιφάνειαν της δόξης του μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού,
όστις έδωκεν εαυτόν υπέρ ημών, διά να μας λυτρώση από πάσης ανομίας και να μας καθαρίση εις εαυτόν λαόν εκλεκτόν, ζηλωτήν καλών έργων.

Η σκανδαλώδης χάρη

Δευτ.λ

Η θεολογία του βιβλίου του Δευτερονόμιου με έναν τίτλο, που πιστεύω ότι συνοψίζει το μήνυμα του βιβλίου, είναι: «Χάρη στο τέλος!»

Στο τέλος των άκαρπων και ατελέσφορων ανθρώπινων προσπαθειών, η χάρη του Θεού. Στο τέλος της επιδίωξης του ανθρώπου, η χάρη του Θεού.

ο Ον και οι "όντες"

Πιο πάνω απεικόνιση από τριαδική σελίδα : Κάπως έτσι φαντάζονται την συνάντηση με τον Κύριο. (συνάντηση με τους κυρίους)  

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

Μην τα παρατάς!

Εταιρείες διαβάζουν μηνύματα στα κινητά μέσω εφαρμογών!

Πολλές φορές καλό είναι, προτού κάνετε "Αποδοχή" στους όρους χρήσης μιας εφαρμογής, να διαβάσετε προσεκτικά τα ψιλά γράμματα που μπορεί να την συνοδεύουν…

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα πολλοί χρήστες, εν πλήρη άγνοια, δίνουν το δικαίωμα σε εταιρείες να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά τους δεδομένα…

«Χριστιανικές» μεταμφιέσεις

Όμως υπάρχει κίνδυνος να πέσουν σε θρησκευτικό καρναβάλι ακόμη και οι πιστοί.
Αυτό συμβαίνει όταν παρασυρθούμε από τον ΠΑΛΑΙΟ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟ στην παγίδα να θέλουμε να μοιάζουμε με τον κόσμο.
Απέναντι σ’ αυτό ο απόστολος προειδοποιεί και συμβουλεύει: «Μη συμμορφόνεσθε με τον αιώνα τούτον» (Ρωμ.ιβ:2).
 
Συμμορφώνονται εκείνοι που ενώ από την φύση τους πρέπει να έχουν μια άλλη μορφή, για λόγους που οι ίδιοι ξέρουν, αποφασίζουν ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ – και στο προκείμενο αυτός ο άλλος είναι Ο ΚΟΣΜΟΣ. 

Ο άρτος της ζωής

Ονόματα πανουργίας

Περι των ονομάτων που έχουν αποδωθεί στην μητέρα του Χριστού

Κατ'αρχήν η ονομασία Παναγία δεν υπάρχει στην Αγ Γραφή .
Ο Θεός αναφέρεται ως άγιος. "Διότι ούτω λέγει ο Ύψιστος και ο Υπέρτατος, ο κατοικών την αιωνιότητα, του οποίου το όνομα είναι Ο Αγιος" Ησαΐας 57:15
· Εδώ υπάρχει η πρώτη και σημαντική υπέρβαση .Την ονομάζουν Παναγία και ακόμα Υπεραγία δηλαδή υπερκαλύπτουν την ιδιότητα του Θεού !
Πιό πάνω απο τον Θεό επιτάσει η < ορθόδοξη εθελοθρησκεία>.Στο παρακάτω Γραφικό κείμενο ο Χριστός την αποκαλεί γυναίκα και την αποχωρίζει εντελώς απο το θαυματουργό έργο Του.
Καμία θέση στο θαύμα του Χριστού και πολύ περισσότερο στο παντοτεινό θαύμα της σωτηρίας μας που μόνο ο Χριστός μπορεί να προσφέρει.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Μόνο ο λόγος του Θεού είναι θεόπνευστος! (ΒΔ)


Είναι αναγκαίο να καταλάβουμε πως μπορούμε να ξέρουμε που είναι η αλήθεια και ποια είναι η αλήθεια όσο αφορά στο χριστιανισμό.
Και οι Ορθόδοξοι, και οι Καθολικοί και οι Διαμαρτυρόμενοι λέγονται χριστιανοί όμως ποιο απ' αυτά τα δόγματα είναι το σωστό;
Βέβαια υπάρχουν και οι παραφυάδες όπως οι αυτοαποκαλούμενοι 'Μάρτυρες του Ιεχωβά' οι οποίοι ισχυρίζονται τελευταία ότι είναι «χριστιανοί μάρτυρες του Ιεχωβά», αν και ο όρος αυτός δεν υπάρχει μέσα στο λόγο του Θεού.
 

Εθελοτυφλούντες

Κάποιοι πιστεύουν οτι η καθεστωτική εκκλησία και οι παραφυάδες της είναι φυτώρια αντίστασης στην νέα τάξη πραγμάτων , στον οικουμενισμό κλπ . Ας δούμε την πραγματικότητα πίσω απο τους καλλιεργημένους μύθους όπως την αποκαλύπτουν τα γεγονότα μιας άλλης εποχής:

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Το μεγαλύτερο πρόγραμμα βιομετρικών ταυτοτήτων στον κόσμο είναι γεγονός


Η Ινδία έχει ξεκινήσει ένα πανεθνικό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τη χορήγηση ενός μοναδικού αριθμού αναγνώρισης (UID) για κάθε ένα από τα 1.2 δισεκατομμύρια κατοίκους της…

Η Jahangirpuri είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγκουπόλεις στην Ινδική πρωτεύουσα, το Δελχί, ​​η περιοχή που μένουν κυρίως ρακοσυλλέκτες και εργάτες σκουπιδιών.

Το πρόβλημα με την εξουσία


Γαλάτες α:1-5

Δεν ξέρω αν έχετε ξανακούσει κήρυγμα πάνω σ' αυτή τη λέξη. Την τρίτη κατά σειρά λέξη στο κείμενο.

Παύλος, απόστολος ΟΥΚ, «Όχι». Και αν συνεχίσουμε δυο τρεις λέξεις μετά ξανά «ΟΥΔΕ». Και αν πάμε λίγο πιο κάτω στο εδ.11β - 12 ξανά ΟΥΚ ΟΥΔΕ ΟΥΤΕ.

Στήνεται διεθνής μηχανισμός καταστολής των λαών!


Ασκήσεις του Ελληνικού Στρατού για αντιμετώπιση «απειλών» σε αστικό περιβάλλον και στρατολόγηση μέσω «σεμιναρίου» παραστρατιωτικών για βρώμικες αποστολές εκτός, αλλά και εντός των χωρών του ΝΑΤΟ.
  ΠΗΓΗ: Ριζοσπάστης

Μόνο εκεί υπάρχει ελευθερία

Ο Κύριος είναι το Πνεύμα. Και όπου κατοικεί το Πνεύμα του Κυρίου, εκεί υπάρχει ελευθερία. Κορινθίους Β' 3:17 

Εσύ σε τι περιβάλλον κατοικείς;
Βασικό στοιχείο της δημιουργίας του Θεού στο άνθρωπο είναι η ελευθερία.

Αγάπη κατά Θεό

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Αγάπη είναι!


Μια ομάδα ειδικών έκανε μια έρευνα ανάμεσα σε παιδάκια 4 έως 8 ετών με θέμα την ερώτηση: « Τι εννοούμε όταν λέμε αγάπη;» Οι απαντήσεις που πήραν και επεξεργάστηκαν ήταν πολύ βαθύτερες, ώριμες και σοβαρές  και ξεπερνούσαν  και τις καλύτερες προβλέψεις τους.
 

Επιθυμίες


Έξοδος κ:17

Αρχίζουμε το μήνυμα μας, διαβάζοντας ένα απόκομμα από άρθρο μιας μεγάλης εφημερίδας της Αθήνας με τίτλο "Από μικρά πελάτες"!

ΟΙ απόκριες


Απόκρεω είναι το επίσημο και βυζαντινό όνομα της Αποκριάς και σημαίνει καρναβάλι. Η  λέξη αυτή πιθανά προέρχεται από την απαγόρευση της κρεοφαγίας, γιατί στα λατινικά «carne vale» σημαίνει «κρέας έχε γεια». Ωστόσο και απόκρεω σημαίνει την αρχή αποχής στην κατανάλωση κρέατος.

εντολοδόχος του θανάτου

(1420-1498) Ο «θεϊκός»(κατά τους καθολικούς) εντολοδόχος του θανάτου Θωμάς Τορκουεμάδα
«...η τιμωρία δεν είναι αρκετή! Μόνον ο θάνατος μπορεί να καθαρίσει τον κόσμο από το μίασμα της παρουσίας τους! Θεωρούν τους ναούς περιττούς, χαρακτηρίζουν την Εκκλησία μας ως Βαβυλώνα της Αποκαλύψεως, ονομάζουν τις καμπάνες σάλπιγγες του διαβόλου! Θάνατος! Θάνατος στους αιρετικούς! Θάνατος στους άπιστους που δεν προσκυνούν!», κραύγαζε ο magister generalis, ο επικεφαλής του τάγματος των Δομινικανών, ο διαβόητος Τορκουεμάδα, υπογράφοντας το auto da fe για την καύση στην πυρά εκείνη την ημέρα 6.000 "αιρετικών" στην πόλη της Σαραγόσσα.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Μην τυχόν ξεχάσεις ποτέ

"..Ἐὰν τας γλώσσαις τν νθρώπων λαλ κα τν γγέλων, γάπην δ μ χω, γέγονα χαλκς χν κύμβαλον λαλάζον.
 κ
ν χω προφητείαν κα εδ τ μυστήρια πάντα κα πσαν τν γνσιν κν χω πσαν τν πίστιν στε ρη μεθιστάνειν, γάπην δ μ χω, οθέν εμ
ι.
κἂν ψωμίσω πάντα τ πάρχοντα μου κν παραδ τ σμα μου να καυχήσωμαι, γάπην δ μ χω οδν φελομαι.
 
γάπη μακροθυμε, χρηστεύεται γάπη, ο ζηλο, ο περπερεύεται, ο φυσιο
ται, οκ σχημονε, ο ζητε τ αυτς, ο παροξύνεται, ο λογίζεται τ κακόν, ο χαίρει π τ δικί, συγχαίρει δ τ ληθεί·
 πάντα στέγει, πάντα πιστεύει, πάντα
λπίζει, πάντα πομένει..
"

Ο καλός Σαμαρείτης


Λουκ.ι

Έχουμε εδώ τη συζήτηση του Ιησού μ' ένα Νομικό για θέματα συνείδησης, που όλοι θα κάνουμε καλά να τα πληροφορηθούμε, αφού μας αφορούν.   

Ένας Νομικός, προφανώς τέλεια γνώστης του Ιουδαϊκού νόμου, σηκώνεται μέσα στη συναγωγή και ρωτάει τον Ιησού: «Διδάσκαλε, τι πράξας θέλω κληρονομήσει ζωήν αιώνιον»; (ι:25).

Σατανικές μεταμφιέσεις

Οι άνθρωποι συχνά μεταμφιέζονται και χωρίς να είναι η εποχή του καρναβαλιού, αρκεί αυτό να εξυπηρετεί διάφορες επιδιώξεις τους. Από το αστυνομικό δελτίο μαθαίνουμε για άτομα που παρουσιάζονται ως δήθεν αστυνομικοί, υπουργοί, πλούσιοι γαμπροί, γιατροί κ.λπ., για να κερδίσουν από την ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ συνανθρώπων τους. Χρησιμοποιώντας ΠΛΑΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ (ταυτότητες, διαβατήρια κ.λπ.) αλλά και ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΕΙΣ, επιδιώκουν –και πολλές φορές κατορθώνουν– να ιδιοποιηθούν περιουσίες ή άλλα οφέλη, πράγματα που δε θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν έπαιρναν τη μορφή ή το σχήμα κάποιου άλλου, προσποιούμενοι ότι δήθεν είναι εκείνος.

 

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ακτινοβολίες


Η μέτρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία του ερευνητή του «Δημόκριτου», κ. Δημήτρη Κοσμόπουλου στο σπίτι μιας τετραμελούς οικογένειας. Το όριο ασφαλείας που θέτουν οι περισσότεροι ερευνητές αλλά και οι κατασκευαστές των μετρητών είναι τα 5,8 μιλιβάτ/τ.μ. εφόσον η έκθεσή μας στην ακτινοβολία είναι..διαρκής.
 

Παιδιά

Ο δεσπότης των ραγιάδων

"Κι αν πεινάνε και υποφέρουν οι ραγιάδες /
εμένα δεν με μέλει /
Δεσπότης είμαι και καλοπερνώ /
με ζάχαρη και μέλι. /
Κι αν ο ραγιάς τραβάει δεινά, βάσανα σαν βελόνες /
εγώ περνάω μπέικα /
με άσπρα και κοκόνες!"

(Σε  ελεύθερη μετάφραση, ο Δεσπότης των ραγιάδων, όπως περιγράφεται σε κείμενο της εποχής Ελληνική Νομαρχία).

Η καρδιά του προβλήματος


Ας υποθέσουμε ότι έχεις ένα αυτο­κίνητο και ότι κάθε τόσο σου δημιουργεί προβλήματα. Αντί για τον κανονικό θόρυβο της μηχανής ακούς παράξενους ήχους πού μοιάζουν στο συνεχές βήχα ενός κα­πνιστή. Αντί να κυλάει ομαλά στην άσφαλτο, σβήνει η μηχανή και σταματάει κάθε τόσο. Πας τότε σ' έναν «ειδικό», του περιγράφεις το πρόβλημα σου κι' εκείνος αναλαμβάνει να σου το λύσει. Πηγαίνει λοιπόν και φέρνει, όχι τανάλιες η μετρητές υγρών ή άλλα ερ­γαλεία, άλλα ένα κουτί βερνίκι. «Αυτό πού χρειάζεται το αυτοκίνητο σου είναι ένα καλό βερνίκωμα», σου λέει. «Άσε με να το βερνικώσω και θα δεις που θα γίνει σαν καινούργιο» !
 

Γένεση κβ (2)

Γέν.κβ:6

Σ’ όλες αυτές τις ενέργειες του Αβραάμ υπήρχε ένα πραγματικό “έργο πίστης” κι ένα “έργο αγάπης” κι όχι μια προσποίηση. Ο Αβραάμ δεν πλησίαζε το Θεό μόνο με τα χείλη του ενώ η καρδιά του απείχε μακριά. Δεν έλεγε “Εγώ υπάγω Κύριε” χωρίς να πάει.    Είναι εύκολο να επιδεικνύει κανείς αφοσίωση. Είναι εύκολο να λέει: “Και αν πάντες σκανδαλισθώσιν εν σοί, εγώ ποτέ...” (Ματθ.κς:33,35). Ομως εκείνο που χρειάζεται είναι να μένει κανείς σταθερός και να νικά τους πειρασμούς. Η πίστη δεν μιλά για ό,τι θέλει να κάνει, αλλά κάνει αυτό που μπορεί με τη δύναμη του Κυρίου. Τίποτα δεν είναι περισσότερο αξιοθρήνητο όσο η υπερηφάνεια και η μεγαλαυχία. Η πίστη όμως ενεργεί όταν δοκιμάζεται και μέχρι τότε χαίρεται να μένει στη σιωπή και την αφάνεια. Ο Θεός λοιπόν δοξάζεται μ’ αυτή την άγια δραστηριότητα της πίστης.
 

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης

Μάθημα 1

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ

Α.   ΣΤΗΝ ΚΑΔΗΣ - ΒΑΡΝΗ            
Όταν ο λαός Ισραήλ έφτασε για πρώτη φορά στην Κάδης, ο Θεός διέταξε το Μωυσή να στείλει δώδεκα άντρες, έναν από κάθε φυλή, για να κατασκοπεύσουν την Υποσχόμενη γη. Αυτοί οι δώδεκα κατάσκοποι βάδισαν για 40 μέρες βόρεια μέχρι τη Ρεώβ (Αριθ.ιγ:21, 25, 26). Όταν επέστρεψαν, όλοι συμφώνησαν ότι η γη ήταν εύφορη, αλλά μόνο ο Χάλεβ κι ο Ιησούς του Ναυή υποστήριξαν ότι ο Ισραήλ μπορούσε να κατακτήσει τη γη Χαναάν με τη βοήθεια του Θεού. Οι υπόλοιποι δέκα κατάσκοποι ισχυρίστηκαν ότι θα ήταν αδύνατο να  κατακτήσουν τη γη.
 

Ο αγώνας μας

Οι Παραδόσεις (08)


ΤΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΑ

1.        Τι είναι τα μνημόσυνα;
Μνημόσυνα είναι ειδικές τελετές που γίνονται για τους νεκρούς. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι οι προσευχές που γίνονται σ’ αυτά προς το Θεό για την ανάπαυση και συγχώρηση των ψυχών των νεκρών.

2.        Γιατί γίνονται τα μνημόσυνα;
Επικρατεί η αντίληψη ότι η ψυχή μετά το θάνατο δεν πάει κατευθείαν στο Θεό, αλλά περνάει από διάφορους σταθμούς που λέγονται “εναέρια τελώνια”. Εκεί γίνεται εξέταση της ζωής του νεκρού από πονηρά πνεύματα και αγγέλους. Εάν οι άγγελοι πάρουν την ψυχή, την οδηγούν, τρεις μέρες μετά το θάνατο, στο θρόνο του Θεού. Μετά οι άγγελοι τη φέρνουν στη γη και της υπενθυμίζουν όλη την ζωή της, καλή και κακή. Σε 9 μέρες ξανάρχεται στο θρόνο του Θεού και προσκυνεί.

Άφθονη Ζωή

Στον Ιωάννη ι:10, ο Ιησούς λέει για τα πρόβατά Του, «..εγώ ήλθα για να έχουν ζωή, και να την έχουν με αφθονία». Το να ακολουθούμε τον Κύριο Ιησού με απλή υπακοή στο λόγο Του θα τείνει να μας κάνει χαρούμενους, υγιείς, ευλογημένους και όμορφους σ’ αυτή τη ζωή. Αυτό επίσης θα μας δώσει αιώνια ζωή στον ερχόμενο κόσμο.
 

Όταν τα δεδομένα γίνονται...ενδεχόμενα

Την ώρα που ο έσχατος εχθρός καταχωνιασμένος κάπου στις εσχατιές του σύμπαντος ξαφνικά εισβάλει και παραβιάζει το βασίλειο σου τότε όλα ανατρέπονται. Είναι η ώρα που πλέον γίνεται η πρώτη είδηση και το κυρίαρχο πρόσωπο της ζωής σου.

 Από μια απόμακρη και ξεχασμένη φιγούρα για σένα και τον μικρόκοσμο σου παρόλα όσα ακούς καθημερινά γι' αυτόν (πχ. 100.000 άνθρωποι νεκροί κάθε μέρα από πείνα, ατυχήματα , πόλεμοι, άρρωστοι, σεισμοί κλπ) νοιώθεις ότι σε απειλεί. Απειλεί να σου αφαιρέσει όχι μόνο αυτά που φανερά έχει βάλει στόχο, αλλά και τη ιδεολογία σου και ότι για χρόνια ολόκληρα θεωρείς ακλόνητα θεμέλια και έχεις κτίσει πάνω τους το δικό σου βασίλειο. 

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παρ. 29:25


Ο φόβος του ανθρώπου στήνει παγίδα· ο δε πεποιθώς επί Κύριον θέλει είσθαι εν ασφαλεία.

Καλημέρα

Συγχώρεση

«Η Εκκλησία, μια κοινωνία θεραπείας και συγ­χώρησης».


Ο ρόλος της χριστιανικής Εκκλησίας στο σπουδαίο αυτό έργο της εξομολόγησης και της συγχώρησης των αμαρτιών.
Στην επιστολή του Ιακώβου (ε:16), ο λόγος του Θεού μας προτρέπει, «εξομολογείσθε εις αλλή­λους τα πταίσματά σας και εύχεσθε υπέρ αλλήλων διά να ιατρευθήτε». Θα πρέπει να τονίσουμε ευθύς εξ αρχής ότι η λέξη «Εκκλησία» στην Καινή Διαθήκη, δεν σημαίνει ένα σύνολο ιεραρχίας, ούτε μια ομάδα αν­θρώπων προικισμένων με ιδιαίτερα χαρίσματα και εξουσίες, αλλά συμπεριλαμβάνει όλους τους πι­στούς που αποτελούν μια τοπική Εκκλησία, το λαό του Θεού, το σώμα του Ιησού Χριστού. Αυτή η Εκ­κλησία έχει υψηλή αποστολή και διακονία στο έργο της εξομολόγησης και της συγχώρησης. Αυτό εννοεί ο λόγος του Θεού με τα λόγια «εξομολογείσθε εις αλλήλους τα πταίσματά σας και εύχεστε υπέρ αλλή­λων διά να ιατρευθήτε». Η Εκκλησία λοιπόν είναι μια κοινωνία θεραπείας και συγχώρησης.
 

Μια γυναίκα που δεν την ήθελε κανείς!

Γένεση κθ
Η Λεία ήταν μια γυναίκα που δεν την ήθελε κανείς. Ο πατέρας της ήθελε να την ξεφορτωθεί και ο Ιακώβ απλώς την φορτώθηκε. Στο πρόσωπο της γυναίκας αυτής μπορεί κανείς να δει το πρόβλημα του ανθρώπου, τους λάθος τρόπους με τους οποίους ο άνθρωπος προσπαθεί να το λύσει και τέλος την λύση του Θεού. Να δει την ανάγκη του ανθρώπου, τις αποτυχημένες προσπάθειες του ανθρώπου και επίσης να δει την χάρη, το ευαγγέλιο του Θεού.

Α. Το πρόβλημα του ανθρώπου.


Το πρόβλημα του ανθρώπου είναι ότι το βράδυ νομίζει ότι κοιμάται με την Ραχήλ αλλά το πρωί ξυπνά και διαπιστώνει ότι δίπλα του είναι η Λεία.

Γιατί ήρθαμε στην Εκκλησία ;

Λασπωμένοι βηματισμοί προς την εκκλησία.
 Στην εκκλησία οι περισσότεροι δεν έχουμε εισέλθει με ξεκάθαρες κλίσεις. Δεν είναι και τόσο φωτεινός ο δρόμος που μας έφερε ως εδώ. Συνήθως στο ποσοστό που έχουμε με την Χάρι Του Θεού εισέλθει στο χώρο της αυτογνωσίας, διαπιστώνουμε ότι δεν εισήλθαμε στην εκκλησία για τον Χριστό και μόνο ή για αυτά που ο Λόγος του και η σχέση μαζί Του προσφέρει.
  Τότε κατανοούμε ότι στο δρόμο για την εκκλησία, δεν ήρθαμε από την κυρία είσοδο, αλλά από την πίσω πόρτα, τον λασπωμένο δρόμο.


Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

κοινή συνάθροιση

Κοινή συνάθροιση με τους αδελφούς απο την Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα , και άλλες περιοχές της Ελλάδας σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα του ξενοδοχείου PRESIDENT την Κυριακή το πρωί στις 11.00 π.μ.

Οι φαρισαίοι

Η ανασφάλεια και η αδυναμία προσέγγισης στα δικά μας έσω και την ομολογία αποτυχίας μας στη προσέγγιση του άλλου μας κάνει τελικά σαν τον Φαρισαίο αντί να αγκαλιάσει το τελώνη τελικά να θεωρεί ότι επιτελεί έργο Θεού όταν τον «ρουφιανεύει» μπροστά στο Θεό και στους ανθρώπους για τα ελαττώματα του χωρίς να μπορεί ο καημένος τελικά να μπορεί να δει την δική του κακία και έπαρση παρόλα τα «καλά του» και τελικά θα μείνει μόνος αυτός και η κακία του...

Η όλη του πνευματικότητα του τελικά ήταν να παρακολουθεί και να εφευρίσκει αμαρτίες των άλλων για να μπορεί αυτός να νοιώθει δικαιωμένος στο δικό του θεό στην δική του αφεντιά δηλαδή.  Και να απομακρύνει το φοβισμένο αμαρτωλό από τον γλυκύτατο Ιησού που με αγκαλιά ανοικτή περιμένει τους αμαρτωλούς για να τους θεραπεύει και να τον έχει ανώριμο οπαδό του για χρόνια πολλά...