Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Θα βοηθήσεις;

Σημεία των καιρών; - Ανακάλυψαν την «έξυπνη» σφαίρα! «Στρίβει» μέχρι να βρει το στόχο της

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν, για λογαριασμό του αμερικανικού στρατού, την τέλεια σφαίρα, που φθάνει σε βεληνεκές περίπου ενάμισι χιλιομέτρου και αυτοκαθοδηγείται, δηλαδή έχει την ενσωματωμένη «εξυπνάδα» να στρίψει μόνη της, προκειμένου να βρει τον στόχο.

Τα Εθνικά Εργαστήρια Sandia, που ανήκουν στην εταιρεία Λόκχιντ Μάρτιν, ανακοίνωσαν το πρωτότυπο της σφαίρας μόλις δοκιμάστηκε με επιτυχία. «Έχουμε πλέον μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία για να καθοδηγούμε μικρά βλήματα, τα οποία θα είναι δυνατό να κατασκευαστούν φθηνά και γρήγορα», δήλωσε ο ερευνητής της Sandia Ρεντ Τζόουνς.
 

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ 27 - Ο αγιασμός

Α.  ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ

Α’ Θεσ.δ:3   “Επειδή τούτο είναι το θέλημα του Θεού, ο αγιασμός σας, να απέχησθε από της πορνείας.”
Αγιασμός σημαίνει ξεχωρισμός απ’ το κακό κι αφιέρωση στο Θεό και την υπηρεσία Του.  Η Γραφή κάνει σαφές ότι ο αγιασμός συνδέεται με την απόρριψη όλων όσων είναι αμαρτίες και μολύνουν τη ψυχή και το σώμα.  Ωστόσο, δεν σημαίνει μόνο  ξεχωρισμό “από” αλλά και ξεχωρισμό “προς”.  Για να αγιαστεί κάποιος πρέπει να ξεχωρίσει απ’ την αμαρτία αλλά και να ξεχωριστεί σε αγιασμό.  Οτιδήποτε ξεχωρίζεται απ’ την κοσμικότητα για μία άγια χρήση και αφιερώνεται αποκλειστικά στην υπηρεσία του Θεού είναι αγιασμένο.
Αναφορές:Β’ Χρον.κθ:5, 15-18  Εξ.ιθ:20-22  Εβρ.θ:3
Λευιτ.κζ:14-16  Αρ.η:17  Ιεζ.λς:23

Ελθέ

"χριστιανοί" ολιγόπιστοι ..

Tο 97% των κατοίκων της χώρας μας υποτίθεται οτι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι. Στο υπόλοιπο 3% συμπεριλαμβάνονται οι μουσουλμάνοι, οι καθολικοί , οι προτεστάντες , οι ιαχωβίτες , οι αρμένιοι και οι Εβραίοι.
 
 Απο αυτούς λοιπόν σύμφωνα με σφυγμομέτρηση μόνο το 47,31% πιστεύει σε κάποιου είδους μεταθανάτια ζωή !  

Σε τι ποσοστό άραγε αυτοί οι υποτιθέμενοι χριστιανοί αντιλαμβάνονται αυτή την μετά θάνατο ζωή σύμφωνα με τον Λόγο του Θεού;

Πόσοι πιστεύουν οτι ο Χριστός αναστήθηκε;
Πως θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το πραγματικό θρησκευτικό σύστημα ;

Το μπακάλικο


Καθώς κατηφόριζα τη λεωφόρο της ζωής, πριν από πολλά χρόνια, συνάντησα τυχαία μια επιγραφή που έλεγε: «Μπακάλικο του ουρανού». Όταν πλησίασα λίγο περισσότερο οι πόρτες άνοιξαν διάπλατα και όταν συνήλθα βρισκόμουν ήδη μέσα.

Συνοικοδομείσθε

Ρωμ.ιβ:1 «Σας παρακαλώ λοιπόν, αδελφοί....».

Σας παρακαλώ. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος προσέγγισης.

Ρωμ.ιβ:4-5 «Διότι καθώς έχομεν εν ενί σώματι μέλη πολλά, πάντα δε τα μέλη δεν έχουσι το αυτό έργον, ούτω και ημείς οι πολλοί εν σώμα είμεθα εν Χριστώ, ο δε καθείς μέλη αλλήλων».

Κανείς δεν επιτρέπεται να αισθάνεται ότι μπορεί να λειτουργεί μόνος του (ανωτερότητα). Είμαστε όλοι «μέλη αλλήλων».

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Μετά τους ιερούς λογαριασμούς, ιερό εξώδικο

Έγινε και αυτό. Ο Εφραίμ έστειλε εξώδικο στο Κουτί της Πανδώρας ,το οποίο κοινοποίησε και στο ΕΣΡ, για να μην παίξει η αυριανή εκπομπή. Δεν είναι η πρώτη φορά που προσπαθούν να ασκήσουν προληπτική λογοκρισία στην εκπομπή. Το θράσος του Εφραίμ βέβαια ξεπερνά κάθε όριο.Αφού έπαιξε με τις ευλογίες του η “αλήθεια” για το Βατοπέδι στο ΣΚΑΙ,τώρα που η αλήθεια με έγγραφα και μαρτυρίες βγαίνει στις οθόνες, ο ηγούμενος μάνατζερ, θυμάται την πραγματική του λειτουργία.

Ιδέ ο άνθρωπος

Εξήλθε λοιπόν ο Ιησούς έξω, φορών τον ακάνθινον στέφανον και το πορφυρούν ιμάτιον
Ότε δε είδον Αυτόν οι αρχιερείς και οι υπηρέται, εκραύγασαν λέγοντες· σταύρωσον, σταύρωσον Αυτόν.
(Ιωάν. 19:5-6)

Βίοι αγ(ρ)ίων

μέγας Κωνσταντίνος και «αγία» Ελένη
Οι «διευκολύνσεις» και η προνομιακή μεταχείριση που προσφέρθηκαν στην τριαδική εκκλησία από τον αυτοκράτορα  Κωνσταντίνο, ήταν αρκετά για να κάνουν άγιο κάποιον, που θεωρείται υπεύθυνος ή ηθικός αυτουργός, για τις δολοφονίες του 17χρονου γιου του, του 12χρονου ανηψιού του, της συζύγου του, του πεθερού του, των δυο γαμπρών του και του κουνιάδου του. Επίσης  φρόντισαν να «αγιοποιήσουν» και να «τιμήσουν» και την μητέρα του μεγάλου Κωνσταντίνου, Ελένη (αρειανικής θεολογίας και ηθικό συναυτουργό στην δολοφονία της νύφης της),

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Να είμαστε ευχάριστοι ο ένας στον άλλο


Σαν αδελφοί, σαν σύζυγοι, σαν συνάδελφοι, σαν άντρες και γυναίκες, σαν πολίτες τέλος πάντων!

αρκετόν είναι εις την ημέραν το κακόν αυτής. (Ματθ.ς:34)
 

Όταν μας συναντάει ο Θεός


Γένεση κεφ. κη

Ένας πολιτικός έλεγε: «Μπορείς να ξεγελάς μερικούς ανθρώπους συνέχεια ή για λίγο, όλους τους ανθρώπους. Δεν μπορείς όμως να τους ξεγελάς όλους συνέχεια».

Ο Ιακώβ έμαθε αυτό το μάθημα με ένα σκληρό τρόπο. Μπορεί να εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Ησαύ, όταν αγόρασε τα πρωτοτόκια, μπορεί να ξεγέλασε τον πατέρα του τον Ισαάκ, είπαμε όμως, δεν μπορούσε να τους ξεγελάει όλους συνέχεια. Η ζωή του τώρα ήταν σε κίνδυνο. Έπρεπε να φύγει, ή πιο σωστά να το «σκάσει» για να γλιτώσει. Η αμαρτία του, τον είχε βρει (Αριθ.λβ:23).

συνάθροιση

Κοινή συνάθροιση και λατρεία με τους ασιάτες αδελφούς σήμερα 29 Γενάρη στις 17.00 μμ στην αίθουσα της οδού Πόντου 24 Ιλισια.

Κτήρια σε σχήμα 666


Ολόκληρα κτηριακά συγκροτήματα σε πολλές πόλεις του κόσμου είναι με σχέδιο το 666. Ακόμα ο αριθμός του θηρίου υπάρχει στην είσοδο πολλών σημαντικών κτηρίων.
 Η προσμονή των ισχυρών του πλανήτη για τον ηγέτη τους  δεν κρύβεται..
 

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

(Ησ. 55:10-11)

Διότι καθώς καταβαίνει η βροχή και η χιών εκ του ουρανού και δεν επιστρέφει εκεί, αλλά ποτίζει την γην και κάμνει αυτήν να εκφύη και να βλαστάνη, διά να δώση σπόρον εις τον σπείροντα και άρτον εις τον εσθίοντα,
ούτω θέλει είσθαι ο λόγος μου ο εξερχόμενος εκ του στόματός μου· δεν θέλει επιστρέψει εις εμέ κενός, αλλά θέλει εκτελέσει το θέλημά μου και θέλει ευοδωθή εις ό,τι αυτόν αποστέλλω.

Best Seller η Βίβλος στη Νορβηγία

Οι Νορβηγοί αγοράζουν μανιωδώς τη μετάφραση της Βίβλου στη γλώσσα τους, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία των εκδοτών της.

Λες να ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε;

Περισσότερα από 80.000 αντίτυπα έχει πουλήσει μέχρι τώρα η νορβηγική μετάφραση της Βίβλου, κατατάσσοντας το «ιερό βιβλίο» στη λίστα των best seller τους τρεις τελευεταίους μήνες.

Τα παιδιά δεν θέλουν ψυχολόγο , γονείς θέλουν

 
"....Η Mary Bousted γενική γραμματέας της Association of Teachers and Lecturers(ΑΤL ) - Ένωση Καθηγητών και Δασκάλων Αγγλίας, , σε άρθρο της στην εφ. Observer επιτίθεται τους γονείς κατηγορώντας τους ότι έχουν αποτύχει στις ευθύνες τους και έτσι υπονομεύουν τα σχολεία...
 Η γενική γραμματέας, αναφέρει ότι «τα περισσότερα από τα παιδιά έχουν στο σπίτι τους τηλεοράσεις, υπολογιστές και κονσόλες παιχνιδιών. Αυτό που τους λείπει είναι ενήλικες που είναι πρόθυμοι να περάσουν χρόνο μαζί τους, να ξοδέψουν την ενέργεια μαζί με τα παιδιά τους και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους κανονικά».

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Κύριο γνώρισμα των χριστιανών ο διωγμός

 "....Οι αληθινοι Χριστιανοι της Θεσσαλονικης

Μέσα στη Θεσσαλονίκη έριξε τα δίχτυα ο απόστολος Παύλος. Η θάλασσα είναι γεμάτη ψάρια, αλλά δεν τα πιάνει όλα ο ψαράς. Μια μικρά ποσότητα πιάνει. Έτσι λοιπόν και ο απόστολος Παύλος έπιασε μια μικρά μειονότητα. Πόσοι να ήταν; Εκατό - διακόσοι, δεν ήταν παραπάνω. Μακάρι να ζούσαν σήμερα εκείνοι οι Χριστιανοί, και ας λείπανε αυτά τα 500 εκατομμύρια. Τσούρμο ολόκληρο, με όνομα χριστιανικό, αλλά άχρηστο.

Καλωσόρισμα αμαρτωλού!

Η αδιόρατη παρουσία του Θεού

Εσθήρ α

Πώς ο Θεός είναι παρών και εργάζεται μέσα σε έναν κόσμο που μοιάζει να αδιαφορεί γι' Αυτόν, να μην Tον υπολογίζει;

Πώς ο Θεός είναι παρών μέσα στην ιστορία όταν οι πρωταγωνιστές της δεν Τον αναγνωρίζουν, δεν Τον πιστεύουν, δεν Τον μετρούν;

Το βιβλίο ξεκινά με την περιγραφή τριών γευμάτων.

Γενικά το βιβλίο αναφέρει 10 γεύματα και στην πραγματικότητα αυτά αποτελούν τη δομή και τη ραχοκοκαλιά του.

Το πρώτο αναφέρεται στα εδ.2-3. Διαβάζουμε ότι στα Σούσα ο βασιλιάς Ξέρξης (ή αλλιώς Ασσουήρης) «εν τω τρίτω έτει της βασιλείας αυτού, έκαμε συμπόσιον εις πάντας τους άρχοντας αυτού και τους δούλους αυτού· και ήτο ενώπιον αυτού η δύναμις της Περσίας και της Μηδίας, οι ευγενείς και οι άρχοντες των επαρχιών».
 

ΦΥΛΛΑΔΙΑ - Χρήματα, χρήματα, χρήματα


Με τα χρήματα μπορεί κανείς ν’ αγοράσει:

Σπίτι αλλά όχι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Τροφή αλλά όχι ΟΡΕΞΗ
Ρούχα αλλά όχι ΟΜΟΡΦΙΑ
Φάρμακα αλλά όχι YΓΕΙΑ
Κρεβάτι αλλά όχι ΥΠΝΟ
Βιβλία αλλά όχι ΜΥΑΛΟ
Πολυτέλεια αλλά όχι ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ
Ασφαλιστικό συμβόλαιο αλλά όχι ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Υλικά αγαθά αλλά όχι ΕΥΤΥΧΙΑ
Γυαλιά αλλά όχι ΟΡΑΣΗ
Γνώση αλλά όχι ΣΟΦΙΑ
Όπλα αλλά όχι ΕΙΡΗΝΗ
Χρυσούς σταυρούς αλλά όχι ΣΩΤΗΡΑ

Μπορεί να εξαγοράσει ανθρώπους, αλλά όχι τον ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ γιατί ο Κριτής της οικουμένης δεν δωροδοκείται !
ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ;

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Το Google καταστρέφει τη μνήμη μας;

Οι έρευνες φαίνεται τελικά να συμφωνούν στο γεγονός ότι το Google και η πλήρης εξάρτησή μας απ’αυτό, μπορούν να βλάψουν τη μνήμη μας.
 

Η πιο εντυπωσιακή μέχρι σήμερα εικόνα της Γης!


Μετά από 40 ολόκληρα χρόνια έχουμε νέα φωτογραφία της Γης!

Η NASA έδωσε στην δημοσιότητα μια νέα, υψηλής ευκρίνειας φωτογραφία της Γης από το διάστημα.

Η οθόνη σε σχέση με το βιβλίο

Τα τελευταία χρόνια, η χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή κερδίζει συνεχώς έδαφος. Σύμφωνα με έρευνα ωστόσο, η ανάγνωση κειμένου σε οθόνη - παρόλο που αποτελεί έναν εναλλακτικό και εύχρηστο τρόπο διαβάσματος - στρεσάρει τον εγκέφαλο, ενώ αντίθετα στο χαρτί ηρεμεί τον αναγνώστη.
   Όπως εξηγεί η καθηγήτρια Αν Μάνκγεν του πανεπιστημίου Στάβανγκερ της Νορβηγίας, οι κινήσεις που απαιτούνται στον υπολογιστή - δηλαδή τα συνεχή «κλικ» στις ηλεκτρονικές σελίδες και η κύλισή τους, το λεγόμενο «σκρόλινγκ» - διακόπτουν την εστίαση της προσοχής του αναγνώστη, ο οποίος χάνει την αίσθηση πληρότητας του αναγνωστικού υλικού του, με συνέπεια ο εγκέφαλός του να βιώνει ένα συνεχές στρες.

Βράδυ παραμονή Πρωτοχρονιάς.


Γύρω από το μεγάλο τραπέζι στο κεντρικό σαλόνι του σπιτιού, μαζεμένα όλα τα μέλη, τελευταίοι απόγονοι της μεγάλης και ένδοξης οικογένειας «Ανοητίδου». Όλο το ρετιρέ της επί της οδού Πλουτάρχου πολυκατοικίας, που κρατούσε ο μεγαλέμπορας Ανοητίδης, αστραποβολούσε.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς, βλέπεις. Ο καινούργιος χρόνος να μας βρει φωτισμένους. Γύρω από το τραπέζι από τα δεξιά προς τα αριστερά ο κ. Ανοητίδης πατήρ, μεγαλέμπορας της Κεντρικής αγοράς, με το απαραίτητο για κάθε σοβαρό άνθρωπο προκοίλι, με το εξίσου χαριτωμένο προγουλάκι του και με ύφος ανθρώπου, που έφαγε τη ζωή με τη σέσουλα. Δίπλα του το έτερο ήμισυ, με πέρλες στον πληθωρικό λαιμό της, με υπερβολικό ντεκολτέ – μόδα 52 –, με νύχια που θα τα ζήλευε κάθε αρπακτικό πουλί, καμάρωνε.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ο Χριστός, ο μεσίτης μας


Α' Τιμ.β:5,       Εβρ.ζ:25

Τίνα με λέγουσιν οι άνθρωποι ότι είμαι εγώ ο Υιός του ανθρώπου;(Ματθ.ις:13).

Αυτή είναι μια από τις πιο γνωστές και πιο σημαντικές ερωτήσεις που έκανε ο Χριστός στους μαθητές Του.  Η απάντηση που έδωσαν οι μαθητές Του, ήταν τίμια, ειλικρινής, αντιπροσωπευτική των απόψεων που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή που ο Χριστός ακόμη ήταν εδώ. Και εκείνοι είπαν: 'Αλλοι μεν για τον Βαπτιστή Ιωάννη άλλοι δε για τον Ηλία, και άλλοι για τον Ιερεμία ή για έναν από τους Προφήτες (Ματθ.ις:14).
 

ΓΕΝΕΣΗ ιθ


Ο Κύριος μέσα στη χάρη Του, χρησιμοποιεί δύο μεθόδους για να αποτρέψει την καρδιά του ανθρώπου από τα πράγματα του κόσμου: Πρώτα αποκαλύπτει την αξία και το αναλλοίωτο “των άνω” και μετά φανερώνει τη ματαιότητα και τη φθαρτή φύση “των κάτω” (Κολ.γ:1,2). Το τέλος του Εβρ.ιβ μας δίνει ένα θαυμαστό παράδειγμα καθεμιάς απ’ αυτές τις δύο μεθόδους. Αφού αποκαθιστά την αλήθεια ότι έχουμε προσέλθει  στο όρος Σιών, σ’ όλες τις χαρές και τα προνόμια που συνδέονται μ’ αυτό, μετά λέει: “Προσέχετε μη καταφρονήσητε τον λαλούντα.....διά να μήνωσι τα μη σαλευόμενα”.
 

παγανισμός και τριάδα

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Οι παραδόσεις (05)

ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΔΙΑΔΟΧΗ

1. Τι σημαίνει αποστολική διαδοχή;

Αποστολική διαδοχή σημαίνει να είναι οι ποιμένες και οι λειτουργοί της Εκκλησίας, χειροτονημένοι από άτομα που προέρχονται κατευθείαν από τους δώδεκα αποστόλους.

2.  Γιατί σήμερα γίνεται τόσο πολύς λόγος για την αποστολική διαδοχή;
  

Γιατί τσακωνόμαστε;


Ιακώβου δ:1-3

Τι είναι αυτό που προκαλεί τις διαμάχες; Γιατί τσακωνόμαστε; Γιατί ακόμη και σε μικρά πράγματα πολύ συχνά δεν τα βρίσκουμε;

Η εύκολη λύση στο μυαλό του καθένα μας, είναι πως «εννοείται ότι φταίει ο άλλος», ο άλλος που δεν μπορεί να με καταλάβει, που δεν μπορεί να δει τα πράγματα από τη δική μου μεριά, ο άλλος που δεν μπορεί να καταλάβει πόσο δίκιο έχω. Γιατί αν το καταλάβαινε, δε θα επέμενε και θα υπήρχε ηρεμία.  

Προσευχή με το.. στανιό

«Πάτερ ημών ο εν τοις ουρανοίς, αγιασθήτω το όνομά σου... δικό σας τώρα»! Κυκλοφορεί και σαν μαθητικό ανέκδοτο αλλά η ιστορία είναι πραγματική. Πουρνό πουρνό σε συνοικιακό Λύκειο της Αθήνας, μαθητής έχει κληθεί να πει την πρωινή προσευχή, ανεβαίνει στο μικρόφωνο, λέει τα πρώτα λόγια, σταματά και μιμούμενος αστέρα νυχτερινής πίστας καλεί το «κοινό» να συνεχίσει εκείνο τραγουδώντας το «σουξέ»...
Το παραπάνω συμβάν πιθανόν να ξεπερνά κάποια όρια, όμως στα εκατοντάδες δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της Ελλάδας, χιλιάδες μαθητές ξεκινούν κάθε «εργάσιμη» μέρα με την κυριακή προσευχή. Μια εντελώς προσωπική πράξη λατρείας και επικοινωνίας με τον Θεό μετατρέπεται σε καθήκον υπαγορευόμενο από νόμους που συνοδεύεται από σύνταξη σε γραμμές, παραγγέλματα και άλλες οδηγίες προς μαθητευομένους. Καθήκον που συχνά αντιμετωπίζεται σαν σχολική υποχρέωση με βαριά καρδιά από εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές...

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κύκνοι


Οι λευκοί κύκνοι των πάρκων είναι από τα πιο χαριτωμένα και όμορφα πουλιά. Όχι μόνο ξεχωρίζουν για την ομορφιά τους, μα είναι και πρότυπα συζυγικής πι­στότητας. Ζουν μαζί με το σύντροφό τους σ ολόκληρη τη ζωή και σαν γονείς μοιράζονται όλες τις υποχρεώσεις στο με­γάλωμα των μικρών τους.
Όμως υπάρχει και μια άλλη πλευρά στη φύση των κύκνων, που οι περισσότε­ροι άνθρωποι την αγνοούν, επειδή ένας κύκνος μπορεί, εντελώς ξαφνικά και χω­ρίς καμιά πρόκληση, να γίνει άγριος και επικίνδυνος.
 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Ιδιότροπη μητέρα!

Είχα την πιο ιδιότροπη μητέρα στον κόσμο. Ενώ τ' άλλα παιδιά έτρωγαν γλυκίσματα για πρωινό, η δική μου μη­τέρα επέμενε να πίνουμε το γάλα μας και να τρώμε το αβγουλάκι μας.
Ενώ τ' άλλα παιδιά έπιναν κόκα κόλα και έτρωγαν χάμπουργκερ για μεσημε­ριανό, εμείς έπρεπε να τρώμε κανο­νικό φαγητό. Το ίδιο βέβαια και το βραδινό μας.
Η μητέρα μου επέμενε να ξέρει πού βρισκόμαστε κάθε ώρα. Νιώθαμε έτσι σαν αλυσοδεμένοι κατάδικοι. Ήθελε να ξέρει ποιοι ήταν οι φίλοι μας, τι είδους άνθρωποι ήταν και τι έκαναν. Αν λέγαμε ότι θα βγούμε έξω για μια βόλτα, επέμενε σώνει και καλά να είμαστε πίσω σε μια ώρα ή λιγότερο, όχι σε μια ώρα κι ένα λεπτό.

Απομακρύνσεις

πεντηκοστιανισμός: η εφεδρεία της καθεστωτικής εκκλησίας

Τι σημαίνουν οι βαρύγδουποι τίτλοι " συνέδρια" ,"δίκτυα" , "πρόεδροι" και "γραμματείς δικτύων" προσευχής;  Εχουν κάποια σχέση με την αποστολική εκκλησία; 
Να θυμηθούμε παλιότερο κείμενο πρόσκλησης «συνεδρίου προσευχής» από κάποια ομάδα , ενδεικτικό ενός τακτικά επαναλαμβανόμενου ύφους που έχει καθιερωθεί από τις πεντηκοστιανές εκκλησίες.
«..το 2005 η Εύη Μαρκάκη (γυναίκα μου και συνυπεύθυνη για την διακονία) πήρε την αποκάλυψη από τον Κύριο ότι υπάρχουν πνευματικές πύλες μέσα από τις οποίες περνούν αόρατες επιρροές που καθορίζουν την πορεία μιας κοινωνίας(..)στο δίκτυο αλυσίδας προσευχής εφαρμόζουμε αυτή την προσέγγιση εδώ και λίγα χρόνια, αφότου την έλαβε για πρώτη φορά με αποκάλυψη και οδηγία η γυναίκα μου Εύη. Με λίγα λόγια, η οδηγία του Κυρίου ήταν να γίνεται προσευχή κάθε ημέρα της εβδομάδος, για κάθε έναν από τους 7 στόχους προσευχής για την κοινωνία μέσα στην οποία ζούμε..»

Σημεία των καιρών; - Σουηδία: Εκκλησιαστικές ψαλμωδίες σε ρυθμό… τέκνο

Έναν πρωτοποριακό τρόπο για να προσεγγίσει τους νέους, βρήκαν οι υπεύθυνοι μίας εκκλησία στη Στοκχόλμη της Σουηδίας.

Ο Όλε Ίντεστρομ, ιερέας της εκκλησία των Αγίων Πάντων, είχε την ιδέα να διασκευάσει τις κλασσικές ψαλμωδίες και να τις παρουσιάσει σε ρυθμό τέκνο, ενώ τοποθέτησε κονσόλα DJ και φωτορυθμικά, για να ολοκληρώσει την dance ατμόσφαιρα.
 

καλημέρα

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Οι προφητείες Εφραίμ, μέσα από την φυλακή!

Έκπληκτοι είναι οι δεσμοφύλακες των φυλακών Κορυδαλλού, συμφωνα και με ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, από την συχνότητα με την οποία επισκέπτονται οι πιστοί τον ηγούμενο Εφραίμ στις φυλακές Κορυδαλλού.

Οι συζητήσεις με τους πιστούς δεν διαρκούν πάνω από πέντε με δέκα λεπτά, αλλά μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ο ηγούμενος επιδίδεται σε προφητείες, εκτιμήσεις και οράματα!

Τι λένε αυτά;
 

Ερωτήματα που υποβάλλουν οι σκεπτικιστές για το Θεό της Παλαιάς Διαθήκης (2)

ΕΡΩΤΗΣΗ  2

Πώς μπορεί ένας παντογνώστης Θεός να εκφράζει μεταμέλεια ή λύπη για κάτι που έκανε, όπως ακριβώς συμβαίνει με το Θεό της Παλαιάς Διαθήκης;
Αυτή είναι πολύ σημαντική ερώτηση. Εάν ο Θεός είναι σε απόλυτο έλεγχο, και αν γνωρίζει τα πάντα εκ των προτέρων, πώς είναι δυνατόν να κάνει ορισμένα πράγματα, και αργότερα να νιώθει λύπη γι’ αυτά ή «μεταμέλεια»  (Γέν.ς:6,  Α’ Σαμ.ιε:35)

Η σημασία των λέξεων
Ένα μέρος της εξήγησης έγκειται στον τρόπο με τον οποίο η Γραφή χρησιμοποιεί τις λέξεις. Η Εβραϊκή λέξη που μεταφράζεται ως «λυπούμαι» ή «μεταμελούμαι» σε αυτά τα εδάφια, δεν σημαίνει πάντοτε «λύπη για κάτι λανθασμένο που έγινε». Η αρχική λέξη απαντάται 108 φορές στο Εβραϊκό κείμενο. Η λέξη μεταφράζεται ως «μεταμέλεια» 41 φορές, ως «ανάπαυση»  57 φορές, ως «ανακουφισμένος» 9 φορές και ως «άνεση» 1 φορά (Σ.Μ.= Εννοεί στην Αγγλική έκδοση της Αγίας Γραφής - King James Version).