Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΓΕΝΕΣΗ ιε (1)

Γέν.ιε:1

Έγεινε λόγος: Στα Εβραϊκά η λέξη “έγεινε” είναι “ουαγεχί” που σημαίνει “Υπήρξε, συνέβη”. Δηλαδή ο Κύριος μίλησε στον Αβραάμ μέσα από όραση. Αυτή η φράση υπάρχει για πρώτη φορά εδώ, μέσα στο λόγο του Θεού, και μετά είναι πολύ συνηθισμένη στους προφήτες.

Μη φοβού: Ο Κύριος δεν θα επιτρέψει να χάσει τίποτα ο υπηρέτης Του επειδή απέρριψε τις προσφορές του κόσμου. Μια πιο ακριβής έννοια αυτών των λόγων στα Εβραϊκά είναι: “Μη φοβού Άβραμ, εγώ είμαι ο υπερασπιστής σου και η πολύ μεγάλη αμοιβή σου”.

Εγώ Ειμί



 
Για τους μάρτυρες του Ιεχωβά (που δεν θέλουν να δουν την αλήθεια), ο Ιησούς Χριστός είναι «ένας άγγελος», «ένας διορισμένος βασιλιάς» και ένα δημιούργημα..

Κοινοί τίτλοι και πράξεις του Ιησού και του Γιάχβε


ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ
Γιάχβε: Ησαΐας 40:28 ,
Ιησούς: Ιωάννης 1:3

ΣΩΤΗΡΑΣ
Γιάχβε: Ησαΐας 45:22, 43:11
Ιησούς: Ιωάννης 4:42


Επείγον!

Τι να είναι άραγε το "μητροπολιτικό δίκτυο οπτικών ινών";

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα 2011

Κάλεσμα

Κουβέντα να γίνεται...

Το σήμερα είναι το αύριο για το οποίο ανησυχούσες χθες.

Μη πουλάς τρέλα… Μοίρασέ την.

Αν δεν μπορείς να βρεις λύση βρες άλλο πρόβλημα.

Αν τα λάθη διδάσκουν τότε έχω μια καταπληκτική μόρφωση.

Αυτοί που νομίζουν πως τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.

Γελάει τελευταίος όποιος δεν κατάλαβε το ανέκδοτο.

Καλύτερα μια ώρας σκλαβιά και φυλακή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή

Μήπως χάνουμε.. κάτι;;

Ένας φίλος μου είπε ότι αναλώνομαι περισσότερο στο να προσπαθώ να καταλάβω τη ζωή παρά στο να τη ζω.

Κατά βάθος έχει δίκιο (άλλωστε έχει πάντα δίκιο). Αναρωτιέμαι λοιπόν πόσοι από εμάς έχουμε μπει σε αυτό το “τρυπάκι”.

Ζούμε σε μία φανταστική χώρα που κουβαλάει ιστορία αιώνων και που συμβαίνουν όλα αυτά που συμβαίνουν (ΔΝΤ, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κρίση και όλα τα σχετικά).

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ 3 - Η προέλευση των ονομάτων της Βίβλου

Α. Η ιστορία της λέξης Βίβλος 

Η ενότητα του περιεχομένου της Βίβλου φανερώνεται από τον ενικό του ονόματός της. Αρχικά ο τίτλος δεν ήταν στον ενικό, γιατί στην πρώτη εκκλησία οι Χριστιανοί που μιλούσαν Ελληνικά ονόμαζαν τα βιβλία της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης σαν “Τα Βιβλία”. Οι Λατίνοι δανείστηκαν τον τίτλο “Βιβλία” αλλά τον μετέφεραν στον ενικό (Βίβλος). 

Ο Νίτσε είναι νεκρός

Να θυμηθούμε τους διάσημους αντιχριστιανικούς αφορισμούς του Νίτσε  (αγαπημένου των διάφορων ντόπιων και ξένων χίτλερ):

   "Δεν μπορώ να πιστέψω σε ένα Θεό που θέλει να τον υμνούν όλη την ώρα. "
    Δεν μπορούσε να διανοηθεί οτι ένας πατέρας αγαλιά να τον αγαπούν τα παιδιά του !
   " Η ηθική είναι ο πιο αποτελεσματικός μηχανισμός για να σέρνεις την ανθρωπότητα από τη μύτη."
     Καθημερινά βιώνουμε ακριβώς το αντίθετο . Τα έργα που γίνονται στο σκοτάδι είναι αυτά που σε σέρνουν απο την μύτη..

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

UFO : Η οργάνωση Μαύρος ήλιος

Τα SS ήταν η υλοποίηση των αποκρυφιστικών πεποιθήσεων της οργάνωσης θούλη. Μέσα στα SS, υπήρχε μία άλλη εσωτερική οργάνωση, η οποία ονομαζόταν επίσης SS αλλά σήμαινε Schwarze Sonne (ο Μαύρος Ήλιος). Πρόκειται για αναφορά στον εσωτερικό καπνώδη πυρήνα/ήλιο που συμφωνά με τη θεωρία της Κοίλης Γης φωτίζει αχνά το εσωτερικό της.

   Σύμβολο του είναι ο σταυρός που χρησιμοποιήθηκε (και χρησιμοποιείται ως σήμερα) επάνω στα άρματα μάχης και στα αεροπλάνα. Τα μέλη της οργάνωσης θούλη είχαν στενές επαφές με ανθρώπους από τη θιβετιανή κοινότητα στο Βερολίνο και επίσης συνεργασία με μέλη της θρησκείας των Μπον από το Θιβέτ, που φημίζονται για τις γνώσεις μαγείας που κατέχουν.

Η καλή σύζυγος

Καρότο, αυγό ή κόκκος καφέ...

Μία νεαρή γυναίκα πήγε στη μητέρα της και της μίλησε για τη ζωή της. Δεν ήξερε πώς να φτιάξει τα πράγματα και ήθελε να εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια, να τα παρατήσει.

Της φαινόταν πως μόλις λυνόταν ένα πρόβλημα, ένα άλλο νέο προέκυπτε.

Η μητέρα της την πήγε στην κουζίνα. Γέμισε τρία δοχεία με νερό και έβαλε το καθένα σε δυνατή φωτιά. Γρήγορα το νερό στα δοχεία άρχισε να βράζει.

καλημέρα

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Tο θεοδοτιανό σχίσμα

Οι θεοδοτιανοί αποτελούν σχίσμα στο εσωτερικό της αποστολικής εκκλησίας .Ονομάστηκαν έτσι επειδή πιστεύουν οτι η Θεότητα κατοίκησε στον Ιησού κατά το βάπτισμα(Θεοδοσία). Δέχονται οτι ο Χριστός γεννήθηκε εκ Πνεύματος Αγίου , αλλά πριν τη βάπτιση ο Θεός δεν κατοικούσε μονίμως εν Αυτώ, αλλά..πηγαινοερχόταν.

Κατά άλλους (κυρίως καθολικούς συγγραφείς) η ονομασία τους πιθανόν να προέρχεται από την διδασκαλία του Θεόδοτου Σκητέα (190 μΧ).

Δεν πρέπει να τους συγχέουμε με την αίρεση των υιοθετιστών (δυναμικούς) όπως κάνουν σκόπιμα οι τριαδικοί,γιατί οι "υιοθετιστές" αρνούνται την θεία φύση του Χριστού , την γέννηση εκ Πνεύματος Αγίου και θεωρούν οτι ήταν ένας θεόπνευστος άνθρωπος.

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Οι ρόλοι του άντρα και της γυναίκας στο γάμο (2)

Υποταγή ή Καταπίεση;

"Προς τον άνδρα σου θέλει είσθαι η επιθυμία σου, και αυτός θέλει σε εξουσιάζει" (Γέν.γ:16).

"Αι γυναίκες, υποτάσσεσθε εις τους άνδρας σας ως εις τον Κύριον" (Εφεσ. ε:22, Κολ.γ:18).

Όταν διαβαστούν για πρώτη φορά από κάποιο σύγχρονο άτομο και αφεθούν απομονωμένες, οι παραπάνω δηλώσεις μπορεί να απορριφθούν σαν μεγαλοστομίες κάποιου σοβινιστή άντρα, σαν υποβιβασμός της γυναίκας, ένα μανιφέστο σχεδιασμένο να καταπιέσει τη γυναίκα μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο κόσμο.  

Προσευχή

Συνομιλία με μια βρύση

Υπήρχε μια περίοδο στην Χριστιανική μου πορεία (και πιθανόν και στην δική σας επίσης) όπου έφτανα στο τέλος της ημέρας και αναρωτιόμουνα αν είχα κάνει αρκετά για τον Χριστό. Θα έπρεπε μήπως να κάνω περισσότερα; Θα μπορούσα να κάνω περισσότερα; Πόσα ήταν αρκετά τέλος πάντων;
 Ο Κατήγορος με τροφοδοτούσε με κατάκριση θυμίζοντας μου όλα τα πράγματα που είχα αφήσει χωρίς να κάνω. Έτσι, μεγάλο μέρος της προσευχής μου στο τέλος της ημέρας πήγαινε κάπως έτσι: "Κύριε συγχώρεσε με. Ξέρω δεν έκανα όλα όσα θα έπρεπε να κάνω σήμερα. Βοήθησε με να κάνω περισσότερα αύριο." Όλα αυτά πριν να μιλήσω με την βρύση.

το ύδωρ , ο πάγος και το σύννεφο (modalism)

Μια κλασσική μονταλιστική απεικόνιση της "τριάδας"-το ίδιο πράγμα σε διαφορετικές μορφές κάτω απο διαφορετικές συνθήκες (είτε διαδοχικά , είτε ταυτόχρονα):
Πρόκειται για ένα φυσικό(υλικό) παράδειγμα.

Ας δούμε τι σημαίνει αυτό στα πνευματικά , αν στη θέση του νερού βάλουμε το άπειρο Πνεύμα του Θεού:

Στο Χριστό «είναι κεκρυμμένοι πάντες οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσεως» Κολ.β:3

Τι εννοεί ο λόγος του Θεού όταν λέει πως στο Χριστό βρίσκονται κρυμμένοι όλοι οι θησαυροί της σοφίας και της γνώσης;  Ή όπως το γράφει στο αρχαίο: ἐν ᾧ εἰσι πάντες οἱ θησαυροὶ τῆς σοφίας καὶ τῆς γνώσεως ἀπόκρυφοι.

Ποιον Χριστό εννοεί;

Τι ακριβώς εννοεί η Καινή Διαθήκη, τι εννοούν οι απόστολοι όταν μιλάνε για τον Ιησού Χριστό.  Πάντα ο Χριστός είναι πρόσωπο «αντιλεγόμενο» (Λουκ.β:34), δηλαδή πρόσωπο για το οποίο οι άνθρωποι διαφωνούν. Και μέσα στα χρόνια έχει ακουστεί κυριολεκτικά ότι βάλει ο νους του ανθρώπου.
 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Σχέδιο LUCID (1)

Γιατί δημοσιεύω αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία για το Σχέδιο LUClD;

Γεγονότα τα οποία είναι κατά γενική ομολογία ανησυχητικά και συγκλονιστικά αν και απόλυτα αληθινά;

Επειδή είναι καθήκον μας να προειδοποιήσουμε όλους όσους οχυρώνονται πίσω από την δυσπιστία τους και δεν πιστεύουν ότι έχει έλθει η ώρα της αποφασιστικής αναμέτρησης!
 

Η μόνιμη ανάγκη μας

Τα προβλήματα του κόσμου δεν είναι καινούργια.

Στη σημερινή εποχή έχουν πολλαπλασιαστεί και επιδεινωθεί.

Μπορεί να μας εμφανίζονται με νέα μορφή, αλλά στην πραγματικότητα αντιμετωπίζουμε τους ίδιους πειρασμούς, τις ίδιες θλίψεις, τις ίδιες δοκιμασίες που πάντοτε αντιμετώπιζε η ανθρωπότητα.

Από την Εδέμ το ανθρώπινο γένος δοκιμάζεται συνεχώς με τρία άλυτα και βασανιστικά προβλήματα: τη διαφθορά, την ασθένεια και το θάνατο.
 

Μια ξεκάθαρη παρουσίαση

Δημοσιεύουμε το παρακάτω απόσπασμα απο το άρθρο "ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ " του  Zac Poonen , που θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε με πιο τρόπο πλησιάζουν την Γραφή οι ευαγγελικοί και πως αντιλαμβάνονται την Θεότητα:

"...Η Βίβλος μας διδάσκει ότι ο Θεός, αν και Ένας, υπάρχει σε Τρία Πρόσωπα- Πατέρας, Υιός και Αγιο Πνεύμα..''(σ.σ :   Που αλήθεια μας διδάσκει κάτι τέτοιο ;).
"...Αν ο Θεός ήταν ένα πρόσωπο, δεν θα μπορούσε να είχε αδειάσει τον Θρόνο του στον ουρανό και να έχει έρθει στη Γη ως άνθρωπος στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού. Ποιος θα κυβερνούσε τότε το Σύμπαν; Επειδή όμως ο Θεός υπάρχει σε Τρία Πρόσωπα, ο Υιός μπορούσε να έρθει στη γη και να πεθάνει για τις αμαρτίες μας ενώπιον του Πατέρα Θεού που ήταν ο Κριτής.."

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τα Σημάδια της Αποκάλυψης

(Κάντε κλικ στην επικεφαλίδα!)

Καταστροφικές Πλημμύρες, Ασυνήθιστη συμπεριφορά και Θάνατοι Ζώων, Εκρήξεις Ηφαιστείων, Ήλιος, Κομήτες…

Πάρα πολλά ασυνήθιστα φαινόμενα μέσα στο 2011.

Είναι κάποια από αυτά τα σημάδια μιας επερχόμενης αποκάλυψης με καταστροφικές συνέπειες για τον άνθρωπο;

ΘΕΟΤΗΤΑ - 11. Θεωρία της τριάδας: Ορισμός και ιστορική πορεία (2)

Άλλοι αρχαίοι τριαδικοί.

Ο Τερτυλλιανός καθιέρωσε την ορολογία της Τριάδας κι έγινε ο πρώτος και μεγαλύτερος υποστηρικτής της στη Δύση, αλλά ο Ωριγένης (πέθανε το 254) έγινε ο μεγάλος υποστηρικτής στην Ανατολή.

Ο Ωριγένης προσπάθησε να συγχωνεύσει την Ελληνική φιλοσοφία και το χριστιανισμό σ’ ένα σύστημα υψηλότερης γνώσης, που οι ιστορικοί συχνά περιγράφουν σαν Χριστιανικό Γνωστικισμό.

Αποδέχτηκε την Ελληνική θεωρία για το Λόγο (ότι ήταν ένα ξεχωριστό πρόσωπο από τον Πατέρα) και πρόσθεσε ένα μοναδικό γνώρισμα που δεν είχε προταθεί ποτέ μέχρι τότε, τη διδασκαλία του αιώνιου Υιού. Δίδαξε ότι ο Υιός ή Λόγος ήταν ένα ξεχωριστό πρόσωπο σ’ όλη την αιωνιότητα.

αυτό θα πει επισκοπική διαδοχή..

ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΜΕ 13 ΕΚ ΔΟΛΛΑΡΙΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ;
Του Θωμά Τσατση
ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
«Η αστυνομία διερευνά τον ισχυρισμό ότι ο πατριάρχης αγόρασε τον τίτλο του, δωροδοκώντας με 13 εκατομμύρια δολάρια», ανέφερε ο τίτλος ρεπορτάζ της ισραηλινής εφημερίδας «Haaretz», φέρνοντας τα πάνω κάτω στο πατριαρχείο Ιεροσολύμων. 

Η ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ - Κεφάλαιο 7

Η ΝΕΦΕΛΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ
(Αριθμοί ι:1-36)

Πριν ανέβει η νεφέλη από την Σκηνή, ο Κύριος είπε στο Μωυσή: “Κάμε εις αυτόν δύο σάλπιγγας αργυράς σφυρήλατους θέλει κάμει αυτάς, και θέλουσιν είσθαι εις σε διά να συγκαλής την συναγωγήν, και να βάλλης εις κίνησην τα στρατόπεδα” (Αριθμοί ι:2).

Θα πρέπει να ήταν πολύ δύσκολο για τον Μωυσή να διευθύνει τις φυλές του Ισραήλ καθώς στρατοπέδευαν και ταξίδευαν χωρίς τα συνθήματα των σαλπίγγων. 

Γνωμικά

Ø Ο γέρων νέος εγένετο, ο δε νέος άδηλον ει εις γήρας αφίξεται.
Δημόκριτος, 470-370 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος
μτφρ: Ο γέρος υπήρξε νέος αλλά ο νέος δεν είναι σίγουρο ότι θα φτάσει να γίνει γέρος
Ø Τίμα το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον.
Μένανδρος, 4ος αιών π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ποιητής
Ø Αμές ποκ’ ήμες άλκιμοι νεανίαι.
μτφρ: Ήμαστε κι εμείς κάποτε ρωμαλέοι νέοι.
Τραγούδι από το χορό των γερόντων στις γιορτές της αρχ. Σπάρτης
Ø Για μένα, γηρατειά είναι 15 χρόνια αργότερα από την ηλικία που έχω.
Bernard Baruch, 1870-1965, Αμερικανός επιχειρηματίας & πολιτικός
Ø Το να είσαι καλοκάγαθος είναι η μόνη γοητεία που επιτρέπεται στα γεράματα. Είναι η κοκεταρία των άσπρων μαλλιών.
Octave Feuillet, 1821-1890, Γάλλος συγγραφέας

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

δοκιμασμένες αλυσίδες

Για τους μαθητές του Ιησού η πίστη δεν είναι ούτε θα γίνει ποτέ θρησκευτικό σύστημα . Δεν αρμόζει να είναι κανείς ταυτόχρονα και θρησκευόμενος , και χριστιανός .
Τα χριστιανόμορφα δόγματα που συγχροτίζονται γύρω από το παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών όπως και εκείνα που καμώνονται πως το αρνούνται , σαν οικοδομήματα ανθρώπων φυσικά έχουν δανειστεί δοκιμασμένες αλυσίδες από παγανιστικά και ιουδαικά ιερατεία .
Ο χριστιαν"ισμός" (η κατάληξη -ισμός αποδίδει εσφαλμένα όσα η εκκλησία είναι , αφού ανάγει σε κάποιο δογματικό σύστημα) στα πρώτα του βήματα πάλεψε με τις ίδιες πνευματικές μουντζούρες που παλεύει και σήμερα, και που θα παλεύει και αύριο.

πιστός ο Θεός

Γιατί δεν ακούγονται οι προσευχές;

Πολλοί νομίζουν ότι η προσευχή δεν ακούγεται αν δεν προσθέσουμε στο τέλος και τη φράση:

«ΕΝ ΤΩ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ».

Αυτή η αντίληψη προέρχεται από το λόγο του Κυρίου Ιησού που είπε: «Και ό,τι αν ζητήσητε εν τω ονόματί μου, θέλω κάμει τούτο, διά να δοξασθή ο Πατήρ εν τω Υιώ» (Ιωάν.ιδ:13). Σαν αποτέλεσμα προσθέτουν στο τέλος κάθε προσευχής τους κάποια φράση όπως «Προσευχόμαστε στο όνομα του Χριστού» ή «Όλα αυτά τα ζητάω στο όνομα του Χριστού» κ.λπ. 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - Οι ρόλοι του άντρα και της γυναίκας στο γάμο (1)

Εφες.ε:21β-33

Η δυσκολία του θέματος
Προχωρώντας τη σειρά των μελετών μας πάνω στο γάμο, έχει έρθει η ώρα, πιστεύω, να περάσουμε σε ένα ακόμη πιο δύσκολο θέμα. Πρέπει να εξετάσουμε ποιος είναι ο ρόλος του άνδρα και ο ρόλος της γυναίκας μέσα στη διαθήκη του γάμου. Το θέμα αυτό είναι από τα πιο δύσκολα και τα πιο παρεξηγημένα, όπως επίσης και το κομμάτι που θα μελετήσουμε είναι δύσκολο και παρεξηγημένο.
 

Προσευχή

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΗΡΩΙΝΗΣ...

Με λένε Ηρωίνη, κάποιοι με φωνάζουν ” Πρέζα” ή ” Άσπρη” ή ” Ζουζού” ή κάποιοι άλλοι ”παραμύθα”, ακόμα και ”Βασίλισσα” με έχουν πει !!

Έχω πολλά παρατσούκλια άλλα δεν έχει κάμια σημασία έτσι και αλλιώς το αποτέλεσμα μου είναι πάντα το ίδιο, είμαι πολύ διάσημο ναρκωτικό σε όλο τον κόσμο.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται να προφέρουν το όνομα μου, με γνωρίζουν όλοι, όλο και κάποιο φίλο τους ή συγγενή τους ή γνωστό τους έχω πάρει μαζί μου στο θάνατο. 

ΓΕΝΕΣΗ ιδ

Σ’ αυτό το κεφάλαιο βλέπουμε την ιστορία της αποστασίας πέντε βασιλιάδων εναντίον του Χοδολλογομόρ και τη μάχη που ακολούθησε.

Το Άγιο Πνεύμα ασχολείται με τις κινήσεις αυτές, επειδή θίγουν κατά κάποιο τρόπο το λαό του Θεού.

Τέσσερις βασιλιάδες από την περιοχή της Βαβυλώνας εναντίον πέντε πόλεων που βρισκόταν στο Νότιο άκρο της Νεκράς θάλασσας (Γη Σεναάρ, το σημερινό Ιράκ, Ιράν). Ο Χοδολλογομόρ θα ήταν ισχυρός βασιλιάς με πολύ στρατό και θα είχε υποτάξει όλους αυτούς που για δώδεκα χρόνια θα του πλήρωναν φόρους, και τώρα επαναστατούν και αποστατούν.

ΚΥΡΙΑΚΟ ΔΕΙΠΝΟ - Γιατί το κάνουμε; Μέχρι πότε;



Λουκάς κβ:14-20,

Α' Κορινθ.ια:23-34

Είναι καλό να ξέρουμε, αυτά που πιστεύουμε γιατί τα πιστεύουμε. Είναι καλό να θυμόμαστε τι πιστεύουμε, γιατί το πιστεύουμε και να μπορούμε να το εξηγήσουμε και σε άλλους. Η υποχρέωσή μας όμως, δεν σταματάει όταν εμείς καταλάβουμε την αλήθεια του ευαγγελίου. Χρειάζεται να την ξέρουμε τόσο καλά, ώστε σαν γενιά, να είμαστε σε θέση να τα μεταδώσουμε, να τα διδάξουμε στην επόμενη γενιά.

προς την αυτού εξοχότητα τον αρχικαγκελλάριον !

  (Πηγή: Ιστορικόν Διπλωματικόν Αρχείον του Υπουργείου Εξωτερικών)
 
Την ώρα που ο λαός υπέφερε, και στα κρεματόρια έλιωναν εκατομμύρια ανθρώπινα κορμιά το "ΑΓΙΟ" ΟΡΟΣ ικέτευε: 
«την Αυτού Εξοχότητα τον Αρχικαγκελλάριον του ενδόξου Γερμανικού Κράτους Κύριον Αδόλφον Χίτλερ», να: «αναλάβη υπό την Υψηλήν προσωπικήν Αυτής προστασίαν καί κηδεμονίαν τον Ιερόν τούτον Τόπον..»

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Έκαναν το ναό ντίσκο

Σε ντίσκο δεκαετίας του 90’ μετέτρεψαν οι ιερείς ένα ναό στη Στοκχόλμη προσπαθώντας να προσεγγίσουν τους νέους και να τους φέρουν πιο κοντά στη θρησκεία.

Η δυνατή μουσική ξεκίνησε και οι νεαροί ανέβηκαν στην πίστα χορεύοντας παθιασμένα στους ρυθμούς των τραγουδιών.

Για να φτιαχτεί το σκηνικό επιστρατεύτηκαν ντισκομπάλες και φωτορυθμικά, με αποτέλεσμα ο χώρος μόνο εκκλησία να μη θυμίζει. Οι νεαροί γέμισαν τα στασίδια, ενώ τοποθετήθηκαν και επιπλέον καθίσματα, καθώς η προσέλευση ήταν μεγάλη.

Οι ιερείς από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι μοναδικός σκοπός τους είναι να προσελκύσουν τους νέους παρουσιάζοντας έναν διαφορετικό τρόπο λατρείας.

Ουδέν σχόλιον!

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ 2 - Η σημασία της μελέτης της Βίβλου


Α. Η Βίβλος είναι ο λόγος του Θεού 

Πολλά στοιχεία αποδεικνύουν την εξουσία των Γραφών σαν λόγου του Θεού.  Έτσι ο άνθρωπος που γνωρίζει και καταλαβαίνει το περιεχόμενο της Βίβλου θα θερίσει πολλές ευλογίες καθώς προσαρμόζει τη ζωή του με τις αρχές της.  Αυτός που αγνοεί και περιφρονεί τα λόγια αυτού του Βιβλίου θα κάνει ανυπολόγιστο κακό στον εαυτό του.
 

Ποιους πρέπει να κρίνουμε;


Οι περισσότεροι χριστιανοί, είναι πρόθυμοι να κρίνουν και να κατακρίνουν τους ανθρώπους έξω από την Εκκλησία. Αντίθετα δείχνουν μεγάλη ανοχή σε ό,τι συμβαίνει μέσα στις τάξεις τους.
 

καλημέρα