Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΦΥΛΛΑΔΙΑ - Τι ήταν δυνατόν να κάμω έτι;

Αυτή η φράση βρίσκεται στο βιβλίο του προφήτη Ησαΐα (ε:4).

Μιλάει ο Θεός σε πρώτο πρόσωπο, σε σένα και σε μένα.

Το ερώτημα είναι: Τι άλλο μπορούσα να κάνω και δεν το έκανα;

Και πρέπει εγώ και συ ν’ απαντήσουμε. Τι απάντηση θα δώσουμε;
 
Λέει μέσα στη Γραφή ότι θα είναι αναπολόγητος ο άνθρωπος εκείνη τη μέρα. Θα στηθεί πραγματικό δικαστήριο κι εκεί όλη η διαδικασία χωρίζεται σε δύο μέρη: Η κατηγορία και η υπεράσπιση. Εσύ είσαι κατηγορούμενος και σου δίνεται κάποια στιγμή το δικαίωμα να υπερασπιστείς τον εαυτό σου.
Ο Θεός λέει: Σε δημιούργησα με σκοπό μεγάλο και ένδοξο και σε έκανα κατά την εικόνα μου. Σου έδωσα γλώσσα, συνείδηση, ηθική κρίση, που μόνο εσύ έχεις μεταξύ των δημιουργημάτων του σύμπαντος! 

Σαν αποστάτησες και παράκουσες τη βουλή μου, σου έδωσα περίοδο χάρης, μακροθύμησα και δεν έφερα αμέσως την κρίση μου πάνω σου.  Ο Γιος μου ήλθε να σε ζητήσει και να σε σώσει, να σε βγάλει απ’ την αμαρτία. Για σένα ανέβηκε στο σταυρό, για να πληρώσει για τις δικές σου αμαρτίες.

Σου άνοιξα δρόμο για τον ουρανό και σε κατέστησα κληρονόμο των πάντων μαζί με τον Ιησού Χριστό.

Σε ανέχθηκα, σε περίμενα, σε παρεκάλεσα, έκλαψα πάνω σου και τι δεν  έκανα;

ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ;

Αδιαφόρησες και δεν έδωσες καμιά σημασία στην αγάπη μου, στη σωτηρία που ετοίμασα για σένα, στο αίμα που χύθηκε πάνω στο σταυρό για σένα.  Περιφρόνησες και έδωσες προτεραιότητα στα γήινα, στα μάταια, στις επιθυμίες σου, στα κέφια σου.

Τον καιρό που σε περίμενα να μετανοήσεις εσύ τον πέρασες μ’ ένα τρόπο σαν να μην υπήρχα, έκανες ότι ήθελες, λάτρεψες τον εαυτό σου και τις επιθυμίες σου. Τώρα, να τα αποτελέσματα:

Ο Οίκος σου αφήνεται έρημος. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Να σου πω.  Τώρα που ζεις για το κέφι σου και έχεις παράπονα για το Θεό, απολαμβάνεις τη χάρη του Θεού! Να στο αποδείξω. Χιλιάδες πύραυλοι και πυρηνικές κεφαλές υπάρχουν για να καταστρέψουν χίλιες φορές τον κόσμο. Κι αν δεν έγινε είναι γιατί τα συγκρατεί το χέρι του Θεού. Μα, έως πότε;

Έως πότε;

Αν διάβασες ή άκουσες για τα γραμμένα στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, όλα αυτά θα γίνουν, είναι πραγματικότητες μα όχι ακόμα. Και όταν λέει ότι θα αφήσει τον οίκο σου έρημο σημαίνει πως θα αποσύρει το χέρι Του. Θα αφήσει όλα αυτά που μόνοι μας ετοιμάσαμε να πέσουν στα κεφάλια μας.

Υπάρχουν άνθρωποι που μετανόησαν και πίστεψαν στο Χριστό, στην αγάπη του, και τώρα ζουν μέσα στη ζωή του.

Μα δεν είναι όλοι δυστυχώς! Οι πιο πολλοί είναι απορροφημένοι με τα γήινα, λένε προσβλητικά λόγια εναντίον του Θεού και νομίζουν πως για πάντα θα απολαμβάνουν  την προνομιακή αυτή μεταχείριση.  Μα αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Πολλοί νομίζουν ότι μπορούν για πάντα να κάνουν ό,τι θέλουν. Όμως δεν είναι έτσι.
Είναι ανάγκη να σοβαρευτούμε με το Θεό πριν να είναι αργά!