Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Δίδυμοι πύργοι

Τις τελευταίες ημέρες, η άποψη πως οι δίδυμοι πύργοι έπεσαν θύματα ελεγχόμενης έκρηξης, άρχισε να απασχολεί εκ νέου την Αμερική.

Αφορμή στάθηκε η ανακοίνωση του πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, πως η σκόνη από τα χαλάσματα που αναλύθηκε, εμπεριέχει ίχνη εκρηκτικής ύλης. Μια διεθνής ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Niels Harrit, εξέτασαν «μπάζα» από τους δίδυμους πύργους, και κατέληξαν στο ότι η σκόνη «περιέχει στοιχεία με τα ίδια χαρακτηριστικά που έχουν τα εξελιγμένα εκρηκτικά υλικά που κατασκευάστηκαν σε αμερικανικά εργαστήρια, το χρονικό διάστημα πριν από την 9/11».

Σύμφωνα με ειδικούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτή την εκρηκτική ύλη να υφίσταται στη σκόνη των ερειπίων.

Δεν έχει φυσική προέλευση, ούτε μπορεί να προέρχεται από τη πρόσκρουση των αεροσκαφών, εκτός και αν είχε χρησιμοποιηθεί ως πυροτεχνικό υλικό για να επιτευχθεί η πτώση των πύργων από μέσα.

Το συμπέρασμα αυτό έρχεται να συμπληρώσει ένα ανάλογο προηγούμενο του αμερικανικού Geological Survey, που μιλάει για υψηλές συγκεντρώσεις σφαιριδίων σιδήρου που βρέθηκε στη σκόνη των χαλασμάτων και τα οποία απαιτούν θερμοκρασίες πολύ πιο υψηλές από αυτές που πετυχαίνει η καύση αεροπορικού καυσίμου, ή μια πυρκαγιά κτιρίου, για να σχηματιστούν.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του NIST, (National Institute of Standards and Technology), οι πύργοι κατέρρευσαν εξαιτίας της πυρκαγιάς που προκάλεσε η κηροζίνη των αεροπλάνων. Όμως η παρουσία εξελιγμένης εκρηκτικής ύλης, με τη μορφή ιχνοστοιχείων που βρέθηκαν στη σκόνη των ερειπίων, έρχεται να αντικρούσει τη παραπάνω επίσημη εκδοχή.

Ουδέν Σχόλιον

Από την εφημερίδα: «Ορθόδοξος τύπος»(10-09-10)

Η δραστηριότης των αιρέσεων και το χρέος της Δ. Εκκλησίας

Κατά την διάρκειαν των θερινών μηνών όλαι αι αιρέσεις, αι οποίαι δραστηριοποιούνται εις την Ελλάδα ανέπτυξαν μεγάλην δραστηριότητα εις τας νήσους του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους, αλλά ακόμη και εις την ορεινήν Ελλάδα. Ανενόχλητοι κάμνουν προσηλυτισμόν, ενώ διαθέτουν την Καινήν Διαθήκην και την Αγίαν Γραφήν ηλλοιωμένας, αλλά με την ένδειξιν ότι είναι εγκεκριμέναι υπό του Οικουμενικού Πατριαρχείου ή των Πατριαρχείων. Εις την προσπάθειάν των δεν συναντούν αντιστάσεις.

Ελάχιστοι οι Μητροπολίται, οι οποίοι ασχολούνται με την καταπολέμησιν των αιρέσεων. Εάν ησχολούντο θα εξέδιδον αντιαιρετικάς εγκυκλίους, θα εζήτουν από άμβωνος επαγρύπνησιν υπό του πιστού λαού, θα διεφώτιζον τον λαόν και θα ηξίωναν από τον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών, όπως ο Ραδιοφωνικός σταθμός της Εκκλησίας επεδίδετο εις αντιαιρετικόν αγώνα. Με αφορμήν όμως αυτήν την "απόβασιν" των αιρετικών εις τας νήσους και την ορεινήν Ελλάδα, μήπως θα έπρεπε η Διοικούσα Εκκλησία της Ελλάδος να επανακαθορίση την στάσιν της έναντι των αιρέσεων;

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

28η Οκτωβρίου 1940 / 28η Οκτωβρίου 2010

Δεν ξέρω τι θα μπορούσα να πω στο γιο μου για το νόημα του έπους του '40

Δυσκολεύεται να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στο κορόιδο Μουσολίνι και το κορόιδο Μπερλουσκόνι, λέει ότι πάνω κάτω είναι τα ίδια.

Και ο κακός ο Χίτλερ; πόσο κακός ήταν; Αν ήταν κακός, γιατί τον μνημονεύουν, ακόμα, «Έλληνες πατριώτες».

«Πώς λέγεται αυτός που συμπαθεί τον εχθρό», με ρωτάει; Του μιλώ για τα μαρτυρικά χωριά των Ελλήνων: Δίστομο, Καλάβρυτα, Δομένικο, Καβαλλάρι, Λιδωρίκι, Σέρβια, Χορτιάτης κ.ά. Με κοιτάει και απορεί.

Ανήκει στη γενιά που οι απορίες μένουν απορίες, γιατί κανένας δεν έχει χρόνο να τις απαντήσει. «ανήκει στη γενιά», που έχω του δημιούργησα και του κληροδότησα και τώρα του κουνώ το δάχτυλο όπως κάνουν όλοι οι ανεύθυνοι.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Το κολαστήριο της Πεντέλης

Παιδιά και έφηβοι με ψυχικά νοσήματα ζουν στον ίδιο χώρο με εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά, ενώ σε θαλάμους 8 ατόμων συγκατοικούν 12 άτομα 

Μία σύγχρονη «Λέρος» αναβιώνει στο «Νταού» Πεντέλης. Το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής και παραμονής έως και χρόνιας ιδρυματικής εγκατάλειψης παιδιών με νευρολογικά, ψυχιατρικά ή απλά κοινωνικά προβλήματα. Οι μικροί ασθενείς εισάγονται ως παιδιά και παραμένουν στο ίδρυμα ως ενήλικοι, καθώς δεν μπορούν να απορροφηθούν από άλλες δομές

Πολλά νοσηλευόμενα παιδιά γίνονται ενήλικοι ασθενείς με το Νταού Πεντέλης να μετατρέπεται σε ένα μικρό άσυλο

Οκτάχρονα μένουν μαζί με 18χρονους και σε έναν θάλαμο με οκτώ κρεβάτια συγκατοικούν έως και 12 άτομα. Παιδιά και έφηβοι με ψυχικά νοσήματα διαβιούν στον ίδιο χώρο με εγκαταλειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά. Η πολιτεία γνωρίζει το πρόβλημα, ενώ καταγγελίες έχουν φτάσει και στον Συνήγορο του Πολίτη.

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Ο Μεγάλος Αδελφός του Ομπάμα

Να εγκαταστήσουν την απαραίτητη τεχνολογία, που θα επιτρέπει την άμεση ανταπόκριση σε αίτημα για παγίδευση των επικοινωνιών, θα απαιτεί από όλους τους παρόχους υπηρεσιών Ιντερνετ η κυβέρνηση Ομπάμα, με νόμο που θα προωθήσει στο Κογκρέσο τον επόμενο χρόνο.
 
Αντιμέτωποι με τη βεβαιότητα των υπέρμαχων της προστασίας του προσωπικού απορρήτου ότι δεν θα υπάρχει πια τίποτα που να μην ελέγχεται από τον «Μεγάλο Αδελφό», αξιωματούχοι του FBI σπεύδουν να...διευκρινίσουν ότι οφείλουν να διασφαλίσουν άμεση ενεργοποίηση συστήματος υποκλοπών στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. 
Εμπειρογνώμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η κίνηση αυτή αποτελεί προσπάθεια για την πλήρη υπαγωγή του διαδικτύου σε κυβερνητικό έλεγχο.
 
Ισχυριζόμενες ότι αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υπονόμευσης της ικανότητάς τους να ερευνούν υποθέσεις, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι κακοποιοί εγκαταλείπουν τα τηλέφωνα και καταφεύγουν στο δίκτυο για τις επικοινωνίες τους, οι αμερικανικές αρχές προωθούν ακόμη μία αμφιλεγόμενη νομοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες των 'The New York Times', αυτή θα υποχρεώνει παρόχους κρυπτογραφημένων e-mails -όπως η καναδική εταιρεία Research in Motion, που φτιάχνει τα BlackBerry- ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook, και λογισμικό που επιτρέπει απ'ευθείας επικοινωνία, όπως το Skype, να δημιουργήσουν υποδομή που θα επιτρέπει τις υποκλοπές.

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Η ζωή μέσα από τα «μάτια» τους...

Αν κλείσει κανείς τα μάτια του τι θα «δει»; Τι αλήθεια θα νιώσει; Κλείνουμε τα μάτια για να ονειρευτούμε, να ταξιδέψουμε νοερά, για να χαλαρώσουμε, αλλά και όταν φοβόμαστε...
Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άνθρωποι που ζουν για πάντα βυθισμένοι στο σκοτάδι. Είναι οι άνθρωποι που έχουν μάθει να ζουν και να «βλέπουν» τη ζωή με τα «μάτια» της ψυχής τους. Όλοι μας ίσως έχουμε γνωρίσει κάποιον γύρω μας που αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα με την όραση του. 
Όλοι μας ίσως έχουμε φανταστεί πώς θα ήταν αν ξαφνικά όλα γύρω μας «έσβηναν». Αν δεν το έχουμε κάνει η αυριανή ημέρα είναι μια μέρα για να προβληματιστούμε όλοι  και να δούμε ότι υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι γύρω μας που ζουν και βιώνουν την ίδια καθημερινότητα με τα ίδια ή παρόμοια προβλήματα.
Η καθιέρωση της 15ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας του «Λευκού Μπαστουνιού» καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1969, με βασικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινωνίας απέναντι στα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και την καθιέρωση του Λευκού Μπαστουνιού ως εργαλείου κινητικότητας αλλά και σύμβολο ανεξαρτησίας των τυφλών.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Η ασφάλεια σε παρακολουθεί ..


Καταδότες τέλος , τώρα θα καταδίδεσαι μόνος σου !
«Η Ασφάλεια ξέρει», τραγουδούσε πριν καν δημιουργηθεί το ίντερνετ ο Γιάννης Αγγελάκας. Τώρα ξέρει πολλά περισσότερα. Όχι ο πρώην τραγουδιστής του συγκροτήματος Τρύπες αλλά η ασφάλεια.

Η ΕΛ.ΑΣ. θα έχει σύντομα στα χέρια της ένα «όπλο» με το οποίο μπορεί να παρεισφρέει και να παρακολουθεί οποιονδήποτε ηλεκτρονικό υπολογιστή! Πώς μεταφράζεται αυτό;

Ότι οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν της περιηγήσεις στο διαδίκτυο, την ηλεκτρονική αλληλογραφία και τις συνομιλίες των χρηστών..

ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΣΤΟ... ΦΟΥΛ!

Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ιδού ύδωρ

"..Είvαι θαυμάσιo vα υπακούει καvείς σ'έvα Κύριo γεμάτo αγάπη, καταvόηση και καλό μισθαπoδότη, όπως είvαι o Iησoύς Χριστός. Και είναι ένδειξη υπακοής, αγάπης και ανταπόκρισης από την πλευρά του πιστού, η πράξη του Βαπτίσματος
Το Βάπτισμα απoτελεί εvτoλή τoυ Κυρίoυ μας Iησoύ Χριστoύ και αvαφέρεται στo Ευαγγέλιo τoυ Μάρκoυ 16/ις' 15-16 «Πηγαίvετε εις όλov τov κόσμov και κηρύξατε τo ευαγγέλιov εις όληv τηv κτίσιv. Εκείvoς πoυ θα πιστέψει και θα βαπτισθεί, θα σωθεί. Εκείvoς πoυ δεv θα πιστέψει, θα κατακριθεί». Επίσης τo βάπτισμα διδάχτηκε και εφαρμόστηκε πρώτα από τov ίδιo τov Κύριό μας (Iωάv. 3/γ' 22) και στη συvέχεια εφαρμόστηκε από τoυς μαθητές Τoυ (Iωάv. 4/δ' 1) και απoτέλεσε έκτoτε καθημεριvή πρακτική στη ζωή τωv πρώτωv χρόvωv της Χριστιαvικής Εκκλησίας. Τα λόγια τoυ απ. Πέτρoυ υπoγραμμίζoυv τηv σπoυδαιότητα της πράξης, καθoρίζoυv τηv διαδικασία και φωτίζoυv τo απoτέλεσμα, «Μεταvoήσατε και o καθέvας από σας ας βαπτισθεί εις τo όvoμα τoυ Iησoύ Χριστoύ δια τηv συγχώρησιv τωv αμαρτιώv σας και θα λάβετε τo χάρισμα τoυ Αγίoυ Πvεύματoς» Πράξ. 2/β' 37-38.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Σημεία των καιρών

Τα βιβλία, που κάποτε φρόντιζαν να εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, τώρα τα προετοιμάζουν να αποδεχτούν τις χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις των γονιών τους.
Κάποτε την ευθύνη των μεταμορφώσεων στα παιδικά παραμύθια την είχαν οι νεράιδες. Τώρα που το ασχημόπαπο γίνεται κύκνος με λίγη βοήθεια από το χειρουργικό νυστέρι, κάπως πρέπει να ενημερωθούν για τις εξελίξεις οι λιλιπούτειοι αναγνώστες.


To «My Beauti­ful Mommy» («Η όμορφη μαμά μου») είναι ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα στην Αμερική και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από τεσσάρων ως επτά ετών.

Μουσουλμάνοι στην.. ορθόδοξη ελλάδα

Εντονος προβληματισμός των συνήθως ανησυχούντων για την τελευταία μέρα του ραμαζανιού και την ομαδική προσευχή των μουσουλμάνων στην πλατεία Κοτζιά τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε.Διαμαρτύρονται σε κάθε ευκαιρία που κάποιοι άλλοι εκτός από τους ίδιους μπορούν να έχουν θρησκευτικές  ελευθερίες «Αυτή είναι η Ορθόδοξη Ελλάδα;» ρωτούν;Την απάντηση δίνει εξ ιδίων ο Παναγιώτης Μιχαλόπουλος :

Πού την είδες..αυτήν την λεγόμενη... «Ορθόδοξη Ελλάδα»; Την ζήτησες μήπως στα «ταρώ» στα χαρτιά, ή σε καφετζού, ή στα άστρα; Και αν ναι, τι σου είπαν; Πού υπάρχει να πάμε να την δούμε κι εμείς;
Όσο για την εκδήλωση στην οποίαν αναφέρεσαι, οι άνθρωποι αυτοί έχουν περισσή την συμπάθεια μας και την αγάπη μας διότι είναι άνθρωποι θρησκευόμενοι! Δεν κάνουν κανένα κακό, δεν προκαλούν, και είναι νόμιμοι!
Και... δεν δαιμονίζονται σαν τους χριστιανούς όταν πατάνε (με τις εικόνες αγκαλιά) στα αναμμένα κάρβουνα, ή όταν καίνε τον Ιούδα, ή όταν παίρνουν μεσημεριάτικα το... γνήσιο «άγιο φως» στα Ιεροσόλυμα, και όταν μετά, τα μεσάνυχτα του Πάσχα, «γιορτάζουν» σαν δαίμονες, σαν βαμπίρ την... Ανάσταση!

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

H βάπτιση της Ξένιας


Σήμερα βαπτίστηκε στο νερό η αδελφή μας Ξένια.

Εδωσε την καρδιά της στον Κύριο υπακούοντας στο θέλημά Του.
Συνετάφη με το Χριστό και σηκώθηκε σε μια νέα ζωή.

Η βάπτιση έγινε σε ελεύθερα ύδατα όπως πάντα, ενώπιον της εκκλησίας , και  όπως ο λόγος του Κυρίου ορίζει με μια καταβύθιση στο όνομα του Ιησού Χριστού.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Μητροπολίτης ζητα το κάψιμο της Καινής Διαθήκης

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κυκλοφόρησε στις 8-8-10 Εγκύκλιο με την οποία ζητεί -άκουσον άκουσον- ΤΟ ΚΑΨΙΜΟ  της Καινής Διαθήκης (της εγκεκριμένης από τα Πατριαρχεία και την Ιερά Σύνοδο), επειδή διανεμήθηκε από «προτεστάντες»...
Διαβάστε και φρίξτε:


 "Σχετικά με αυτά πού σας έδωκαν οι απρόσκλητοι επισκέπτες μας αιρετικοί, την Καινή Διαθήκη και τα φυλλάδια τους, να τα παραδώσετε όλα στην φωτιά. Δεν θέλουμε τον λόγο του Θεού από τα δικά τους χέρια. Είναι πλανεμένοι. Εννοούμε πολύ καλά τον σκοπό τους και την άπατη τους. Ακούστε: Για να παρα­πλανήσουν τον λαό μας, παρουσιά­ζονται ότι δεν διαφέρουν τάχα από μας και γι' αυτό έδωσαν την Καινή Διαθήκη εγκεκριμένη από τα Πα­τριαρχεία και την Ιερά Σύνοδο της 'Ελλάδος. Αλλά, αφού αυτοί δεν παραδέχονται Πατριαρχεία και Ιερά Σύνοδο, γιατί έκαναν αυτή την πονηριά; Και γι' αυτή τους την άπατη μας γίνονται ακόμη περισ­σότερο αποτροπιαστικοί και απο­βλητέοι Έξω αυτοί από μας!

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Η βάπτιση του Φίλιππου

Σήμερα βαπτίστηκε στο νερό ο νεαρός αδελφός μας Φίλιππος.

Παιδί πιστών γονιών, που μεγάλωσε στην εκκλησία είχε αποφύγει τον εξαναγκασμό του νηπιοβαπτισμού.

Η απόφασή υπακοής στον Κύριο  δεν είναι  μόνο εκπλήρωση του τυπικού, αλλά όπως σε κάθε πιστό άνθρωπο η βάπτιση στο Ονομα του Κυρίου, γίνεται μόνο όταν αυτό μπει στην καρδιά σου.

"ο Κύριος δεν βλέπει όπως βλέπει ο άνθρωπος· επειδή ο άνθρωπος βλέπει το φαινόμενο, ο Κύριος όμως βλέπει την ΚΑΡΔΙΑ" (Α΄Σαμ.ις:7)
 

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ερχεται το απόλυτο φακέλωμα των συναλλαγών

Παγκόσμια πρωτιά .Την γενίκευση του πλαστικού χρήματος μέσω της προώθησης της  ηλεκτρονικής κάρτας συναλλαγών ετοιμάζει το υπουργείο οικονομικών .
Για το σκοπό αυτό θα "αξιοποιήσει" την υποδομή του συστήματος πληρωμής υποχρεώσεων DIASPOS των Διατραπεζικών Συστηματων ΔΙΑΣ(!) ΑΕ. Το σύστημα προσφέρει ήδη τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να εξοφλούν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Δημόσιο με χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, μέσω των μηχανημάτων EFT/POS, που είναι εγκατεστημένα στις κατά τόπους ΔΟΥ.
Οι λόγοι που επικαλείται είναι κυρίως φορολογικοί και συναλλακτικοί: