Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Βίοι παράλληλοι

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι: Κρατική εκκλησία και δικτατορία
Στην πιο πάνω φωτογραφία διακρίνεται (σε νεαρή ηλικία) μεταγενέστερος αρχιεπίσκοπος που εκείνο τον καιρό "μελετούσε"..

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

Το χέρι του Θεού

Ένα μικρό, πυκνό αντικείμενο διαμέτρου μόνο είκοσι χιλιομέτρων είναι υπεύθυνο για αυτό το όμορφο νεφέλωμα στις ακτίνες-Χ που έχει μήκος 150 έτη φωτός. Στο κέντρο αυτής της εικόνας - που τραβήχτηκε από το Παρατηρητήριο Chandra των ακτίνων-Χ της NASA - είναι ένα πολύ μικρό και ισχυρό πάλσαρ, γνωστό και ως PSR B1509-58, ή για συντομία B1509. Το πάλσαρ είναι ένα περιστρεφόμενο πολύ γρήγορα άστρο νετρονίων, που σκορπίζει γύρω του στο διάστημα ενέργεια, με αποτέλεσμα να δημιουργεί πολύπλοκες και περίεργες δομές, η μία των οποίων μοιάζει με ένα μεγάλο κοσμικό χέρι ή όπως ονομάστηκε το Χέρι του Θεού.

Απροκάλυπτα ο μεγάλος αδελφός στο διαδίκτυο


Στο όνομα του πολέμου κατά της τρομοκρατίας θυσιάζεται, με επίσημη βούλα πλέον, το απόρρητο του ιντερνετικού βίου των Ευρωπαίων πολιτών. Ο Μεγάλος Αδελφός εγκαθίσταται επισήμως στους δικτυωμένους μας ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Μετά την έκδοση της σχετικής οδηγίας της Ε. Ε., οι πάροχοι υπηρεσιών Ιντερνετ υποχρεώνονται να συλλέγουν και να αποθηκεύουν όλα τα στοιχεία που αφορούν τις κινήσεις μας στο Διαδίκτυο για τουλάχιστον δώδεκα μήνες. Οφείλουν, δηλαδή, να διατηρούν λίστες με τους παραλήπτες των ηλεκτρονικών μας επιστολών και με τις ιστοσελίδες που επισκεπτόμαστε. Ανάλογη τύχη θα έχουν και στοιχεία που αφορούν την ιντερνετική τηλεφωνία.

Η πρόσβασση των Αρχών

Τα στοιχεία που θα αποθηκεύονται δεν αφορούν το περιεχόμενο των ηλεκτρονικών επιστολών ή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, αλλά τις διασυνδέσεις μεταξύ των χρηστών του Ιντερνετ. Και φυσικά οι αρχές δικαιούνται να αποκτήσουν πρόσβαση στο αποθηκευμένο υλικό αρκεί να εξασφαλίσουν το σχετικό ένταλμα από τις δικαστικές αρχές της χώρας.

Πέμπτη 9 Απριλίου 2009

η ιδιότητα του ανθρώπου δεν αποτελεί πλέον τιμητικό γεγονός

"...Ο άνθρωπος έχει αγριέψει. Κλείνει σφιχτά τα μάτια του, σφραγίζει ερμητικά τ' αυτιά του. Προσκυνά τα σύγχρονα είδωλα και τα κνώδαλα της γης. Έκστασις φρενών και παραφροσύνη!
    Κατάντησε ένα μάτσο χάλια, έρμαιο της σχιζοφρένειάς του, της ανασφάλειας και των φοβιών του. Η ιδιότητα του ανθρώπου δεν αποτελεί πλέον τιμητικό γεγονός.
   Αποστρέφεται τον Θεό. Τον θεωρεί σκληρό και αυταρχικό. Απαιτεί τόσα πολλά απ' τους ανθρώπους που είναι πολύ δύσκολο να τον αποδεχτείς και να τον ακολουθήσεις.

Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Εφαρμογή του ισλαμικού νόμου σε οκτάχρονο!

Ένα 8χρονο παιδί πιάστηκε σε μία αγορά στο Ιράν να κλέβει ψωμί.. 
 Στο όνομα του Ισλάμ το παιδί πρέπει να τιμωρηθεί, ένα αυτοκίνητο θα πατήσει το χέρι του.Θα χάσει για πάντα τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσει το χέρι του.
 

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Η αποκατάσταση της προδοσίας..

Μετά την προσπάθεια αποκατάστασης του Ιούδα του Ισκαριώτη απο το Βατικανό (βλέπε παλαιότερη δημοσίευση "ΤΡΙΑΝΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑ") οτι απλώς "εκπλήρωνε την αποστολή του στο σχέδιο του Θεού" , έχουμε την προσπάθεια απο σχολικό βιβλίο να παρουσιάσει τον Ιούδα σαν ζηλωτή. 
   Οπως διαβάζουμε σε σελίδα ορθόδοξης θεολογίας : 
Το μάθημα 27 του βιβλίου Θρησκευτικών Β΄ Γυμνασίου, έχει τίτλο: «Λάβετε φάγετε....- Ο Μυστικός Δείπνος και η συμφωνία του Ιούδα για την παράδοση του Ιησού».Όπως διαπιστώνουμε από τον τίτλο του μαθήματος η προδοσία του Ιούδα, γίνεται παράδοση .
Αλλά και ποιο κάτω στη σελίδα 112 στο ερμηνευτικό 2 αναφέρεται: «Κατά την επικρατέστερη σήμερα ερμηνεία ο Ιούδας θέλησε να παραδώσει τον Διδάσκαλο του για τον εξής λόγο : Ήταν επαναστάτης. Πίστευε και περίμενε ότι ο Ιησούς θα ήταν ηγέτης που θα ελευθέρωνε τους Ισραηλίτες από τους Ρωμαίους....».

Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Ενας σκληρός κόσμος

Στις 6 το πρωί της 18ης Μάρτη , βρέθηκε νεκρή η Κατερίνα Γκουλιώνη, στο καράβι που τη μετέφερε κατά την πειθαρχική μεταγωγή της από τις φυλακές της Θήβας στην Αλικαρνασσό. Ήταν δεμένη με χειροπέδες πισθάγκωνα και χτυπημένη στο πρόσωπο.   Ειχε προηγηθεί το ίδιο πρωί επίθεση εναντίον κρατουμένου  από τρείς παρακρατικούς , στις φυλακές Αλικαρνασσού (Σύμπτωση;). 
  Η Κατερίνα Γκουλιώνη, κρατούμενη για χρήση ναρκωτικών πρωτοστατούσε στην κατάργηση του εξευτελισμού της κολπικής έρευνας εις βάρος των γυναικών από τους δεσμοφύλακες.