Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Αρπαγή και Παλαιά Διαθήκη

Υπάρχει μια άποψη, ότι οι άγιοι της Παλαιάς Διαθήκης δεν θα είναι στην Αρπαγή. Χρησιμοποιούν το εδάφιο Γαλ.γ:27 επειδή όσοι εβαπτίσθητε εις Χριστόν, Χριστόν ενεδύθητε. Και επειδή στη Α’ Θες.δ:16 λέει: οι αποθανόντες εν Χριστώ θέλουσιν αναστηθή πρώτον, λένε ότι για να είσαι εν Χριστώ πρέπει να είσαι ντυμένος το Χριστό, κάτι που γίνεται στο βάπτισμα και αφού δεν υπήρχε βάπτισμα στην Παλαιά Διαθήκη, άρα δεν θα είναι στην Αρπαγή.
 

«ΕΚΛΕΞΑΤΕ... ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ»

Ο τίτλος αποτελείται από δύο ρήματα προτροπές ή και προειδοποιήσεις ακόμη. Ανάμεσά τους, αποφασιστικός και κυρίαρχος, ο άνθρωπος. Μάλιστα όχι μόνος του, αλλά στενά δεμένος με το χρόνο. Μ’ ένα «σήμερα» στο όποιο αυτός πρωταγωνιστεί, κι ένα «αύριο» στο όποιο ο ρόλος του με κανένα τρόπο δεν μπορεί να 'ναι πια πρωταγωνιστικός κι ανεξάρτητος. Όμως, να δούμε με τη σειρά τους τα πράγματα:

Kαλημέρα


Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δεν μπορεί ο Θεός να αποτρέψει τη Μεγάλη Θλίψη, να μην έρθει ο Αντίχριστος;



Α’ Κορ.ιε:51-55 Ιδού, μυστήριον λέγω προς εσάς· πάντες μεν δεν θέλομεν κοιμηθή, πάντες όμως θέλομεν μεταμορφωθή, εν μιά στιγμή, εν ριπή οφθαλμού, εν τη εσχάτη σάλπιγγι· διότι θέλει σαλπίσει, και οι νεκροί θέλουσιν αναστηθή άφθαρτοι, και ημείς θέλομεν μεταμορφωθή. Διότι πρέπει το φθαρτόν τούτο να ενδυθή αφθαρσίαν, και το θνητόν τούτο να ενδυθή αθανασίαν. Όταν δε το φθαρτόν τούτο ενδυθή αφθαρσίαν και το θνητόν τούτο ενδυθή αθανασίαν, τότε θέλει γείνει ο λόγος ο γεγραμμένος· Κατεπόθη ο θάνατος εν νίκη. Που, θάνατε, το κέντρον σου; που, άδη, η νίκη σου;

Για να μεταμορφωθεί κάποιος πρέπει να έχει μια μορφή που θα αλλάξει. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη η ανάσταση των σωμάτων.

Άκουε Ελλάδα...


ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

Ιωάν.ιγ:1-17

Η αγάπη όταν είναι γνήσια, ποτέ δεν λέει «μέχρις εδώ». Η «δεν μπορώ να κάμω τίποτα’ άλλο για σένα». Υπάρχει τέτοια αγάπη ανθρώπινη; Όχι, όταν πορεύεται από τον άνθρωπο. Ναι, άμεσα μας βιώνεται του Χριστού η αγάπη. Η μόνη χωρίς όρια. Άς πλησιάσουμε ευλαβικά, τούτη τη μοναδική αγάπη. Ήταν...

Καλημέρα


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Αποκ.ιζ:6 Και είδον την γυναίκα μεθύουσαν εκ του αίματος των αγίων και εκ του αίματος των μαρτύρων του Ιησού. Και ιδών αυτήν, εθαύμασα θαυμασμόν μέγαν.

και είδον την γυναίκα μεθύουσαν εκ του αίματος των αγίων

Εφόσον πίνει το αίμα των αγίων από το χρυσό ποτήρι που κρατά στο χέρι της, αυτό σημαίνει ότι έχει αναμίξει το αίμα των αγίων και των μαρτύρων του Ιησού με τα βδελύγματά της και τις ακαθαρσίες της πορνείας της. Γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε πόσο αυστηρή θα είναι η κρίση του Θεού, όταν θα έρθει να την κρίνει μέσα στο θυμό της οργής Του.

Ο δικός μας Θεός είναι ΕΙΣ


Αναζωπύρωση



Εκείνο που χαρακτήριζε την αρχαία ειδωλολατρία δεν ήταν η απουσία θεών αλλά η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΘΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΔΟΚΟΥΝ.

Μια ματιά στο αρχαίο πάνθεο φανερώνει ότι οι αρχαίοι μας συνάνθρωποι αυτό ακριβώς έκαναν, έφτιαχναν “θεούς” που αναφέρονταν, κάλυπταν και νομιμοποιούσαν τις δικές τους επιλογές και τις δικές τους αρέσκειες θεούς της κλεψιάς, της ανηθικότητας, της μέθης, του πολέμου, της απάτης, της συζυγικής απιστίας κ.ο.κ.

Καλημέρα


Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016


Οι πατέρες μας


Περισσότερα, κι όμως λιγότερα...



ο πολιτισμός στη ζούγκλα, αποτελεί εφεύρεση των ισχυρών για να καταβροχθίζουν χωρίς κόπο τους ανίσχυρους.

Το παράδοξο στους καιρούς που ζούμε είναι ότι έχουμε ψηλότερα κτίρια, όμως μικρότερη υπομονή και ψυχική διάθεση, φαρδύτερους εθνικούς δρόμους, όμως στενότερες (στενοκέφαλες) απόψεις.

Ξοδεύουμε περισσότερα, όμως έχουμε λιγότερα, αγοράζουμε περισσότερα, όμως απολαμβάνουμε λιγότερα.

ΠΑΡΑΔΟΞΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ



Έτυχε ποτέ να πας κάπου κι όταν κάποιοι δικοί σου ή φίλοι σε ρώτησαν τι είδες και πώς τα πέρασες, ν’ απάντησες, «τι να σας πω, παράξενα πράγματα άκουσα και είδα»; Κάτι τέτοιο συνέβηκε και με τ’ ακροατήριο του Χριστού μια φορά. Στο τέλος απ’ όσα είδαν και άκουσαν, είπαν «είδομεν παράδοξα σήμερον» (Λουκ.ε:26). Ας δούμε λοιπόν, κάποια απ’ αυτά τα παράδοξα κι εμείς, στο περιστατικό που ο Λουκάς μας περιγράφει στην περικοπή του ε:17-26:


Καλημέρα


Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΛΥΤΡΟ



Μάζεψε όλα τα διαμάντια του κόσμου. Σκάψε βαθιά στη γη κι άνευρε όλους τους θησαυρούς πού κρύβει.
 
Πρόσθεσε τη δόξα όλων πού δοξάστηκαν στους αιώνες.
 
Συγκέντρωσε τη δύναμη όλων των δυνατών τής γης. Τούτα όλα κι άλλα μύρια, δε φτιάχνουν το λύτρο για μια αμαρτωλή ψυχή.

Το λοιπόν αδελφοί...


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Αποκ.ιζ:5 και επί το μέτωπον αυτής ήτο όνομα γεγραμμένον· Μυστήριον, Βαβυλών η μεγάλη, η μήτηρ των πορνών και των βδελυγμάτων της γης.

Το όνομα αυτό βρίσκεται πάνω στο μέτωπο της. Το όνομα πάνω στο μέτωπο δείχνει ότι έχει πλήρη γνώση των όσων πράττει. Έχει απομακρυνθεί από το Θεό και με πλήρη γνώση έχει απορρίψει την αλήθεια Του. Ο νους της είναι γεμάτος από βλασφημίες, ψεύδη, και άλλα βδελύγματα.

Κ α λ η μ έ ρ α


Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016


ΟΠΛΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ



ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ

Τα όπλα και τα οπλικά συστήματα που χρησιμοποιήθηκαν στους πολέμους του Κόλπου και της Γιουγκοσλαβίας φάνηκαν πραγματικά να αγγίζουν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Ενέπνευσαν δέος, αλλά και τρόμο στη σκέψη για το που μπορεί να φτά­σει η ανθρώπινη επινόηση όσον αφορά την ολική καταστροφή του εχθρού και την κατάρρευση της υποδομής μιας ολόκληρης χώρας.

«ΕΤΟΙΜΟΣ ТО ПРΩΙ»



Πνευματική προετοιμασία το πρωί, σημαίνει ευλογημένο πνευματικό περπάτημα την υπόλοιπη ημέρα. «Γίνου έτοιμος το πρωί» για τον Κύριο (Έξοδ.λδ:2) και ο Κύριος θα σε προετοιμάσει για ολόκληρη τη μέρα. Όμως, σε τι συνίσταται τούτη η πρωινή ετοιμασία;


1. «Γίνου έτοιμος το πρωί» (εδ.2)


Θα ξυπνήσεις αρκετά νωρίς και θα ευπρεπιστείς όπως αν πήγαινες για την πιο επίσημη συνάντηση. Και... είναι. Και θα ’χεις στη διάθεσή σου, ένα σχετικά άνετο περιθώριο χρόνου. Θυμήσου τα «ούτε, ούτε, ούτε» στην περίπτωση του Ηλία, ώσπου να συναντήσει τον Κύριο (Α’ Βας.ιθ:11-13).


Καλημέρα


Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

Πώς να είσαι gentleman (και lady) στον δρόμο

Είναι πολύ πιθανόν οι κακοί τρόποι στο τιμόνι να έχουν τη ρίζα τους σε αυτό που μαστίζει και τη συμπεριφορά μας στο διαδίκτυο: την ανωνυμία.


Με το που θα καθίσουμε δηλαδή στη θέση του οδηγού και κλείσουμε πίσω μας την πόρτα, νιώθουμε απομονωμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο και ασφαλείς. Το συναίσθημα δε αυτό, πολλές φορές, μας κάνει να συμπεριφερόμαστε με τρόπο για τον οποίο θα ντρεπόμαστε σε πιο δημόσιες, πρόσωπο-με-πρόσωπο περιπτώσεις.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ



Αποκ.ιζ:3 Και με έφερεν εν πνεύματι εις έρημον. Και είδον γυναίκα καθημένην επί θηρίον κόκκινον, γέμον ονομάτων βλασφημίας, έχον κεφαλάς επτά και κέρατα δέκα.

Εδώ βλέπουμε ότι αυτή η παγκόσμια εκκλησία είναι εγκατεστημένη πάνω στο πολιτικό σύστημα της παγκόσμιας κυβέρνησης του Α/Χ. Και είναι εγκατεστημένη εκεί από την αρχή της ιστορίας.

Όταν ο Ιωάννης λέει ότι είδε γυναίκα καθημένη, εννοεί ότι κάθεται πραγματικά πάνω σ’ ένα κόκκινο θηρίο. Αυτό δείχνει ότι η καρδιά της και η θέση της είναι ακριβώς αντίθετη από εκείνη που έχουν οι δούλοι του Θεού. Οι δούλοι του Θεού δεν κάθονται πάνω σε θρόνο, ούτε είναι περιβεβλημένοι με δόξα, μαργαρίτες και πολύτιμους λίθους. Αυτή η γυναίκα δεν υπηρετεί και δεν ακολουθεί τον Ιησού. Κάθεται πάνω στο θρόνο της που είναι το κόκκινο θηρίο.

Αγάπη



Όλοι θέλουν να καλύπτονται κάτω από την αγάπη, είναι ένα «προϊόν» που πουλάει, και μάλιστα κάποιοι απαιτούν αποκλειστικότητα!

Αυτό είναι εύκολο, και δεν χρειάζεται κόπο να ΛΕΣ ότι αγαπάς τους πάντες και τα πάντα, αλλά είναι δύσκολο και απαιτεί θάνατο της σάρκας να πράττεις το λόγο του Θεού.

Ιωάν.ιδ:15 Εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε.

Καλημέρα


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

 Πρώτη φάση, η Αρπαγή.

Ο λόγος του Θεού διδάσκει τόσο καθαρά τη δεύτερη έλευση του Ιησού, που δεν υπάρχει λόγος να πληροφορήσει κανείς γι’ αυτό το θέμα, κάποιον που διαβάζει τη Γραφή. Ο ερχομός του Κυρίου δεν είναι απλά η ελπίδα του Χριστιανού, αλλά η μόνη του ελπίδα. 

Κάποτε, που οι μαθητές του Χριστού ήταν στεναχωρημένοι γιατί επρόκειτο να τους αφήσει, Αυτός παρηγόρησε τις καρδιές τους λέγοντάς τους ότι θα επιστρέψει. Ιωάν.ιδ:1-3 «Ας μη ταράττηται η καρδία σας, πιστεύετε εις τον Θεόν, και εις εμέ πιστεύετε. Εν τη οικία του Πατρός μου είναι πολλά οικήματα ει δε μη, ήθελον σας ειπεί, υπάγω να σας ετοιμάσω τόπον. Και αφού υπάγω και σας ετοιμάσω τόπον, πάλιν έρχομαι, και θέλω σας παραλάβει προς εμαυτόν, διά να ήσθε και σείς όπου είμαι εγώ».

Η ομιλία στο όρος

Τα κεφάλαια του Ματθαίου ε,ς, & ζ, είναι ουσιαστικά ένα κήρυγμα, το μεγαλύτερο.

Περιέχει μάλλον πρακτικά παρά θεολογικά θέματα. Μας λέει τι πρέπει να κάνουμε.

Ιωάν.ζ:17 Εάν τις θέλη να κάμη το θέλημα αυτού, θέλει γνωρίσει περί της διδαχής, αν ήναι εκ του Θεού ή αν εγώ λαλώ απ' εμαυτού.

Όποιος τα κάνει, θα γνωρίσει και τη διδασκαλία.

Κ α λ η μ έ ρ α


Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Αμαρτίες που δεν ενοχλούν την εκκλησία!!!


Λαιμαργία - απληστία

Η λαιμαργία είναι κατά κύριο λόγο στην καρδιά. Είναι μια λαχτάρα για υπέρβαση. Η απληστία λέει, «αυτά τα κενά, που υποτίθεται ότι θα τα γεμίσει ο Θεός... μην ανησυχείτε γι’ αυτό. Εγώ θα τα γεμίσω». Η απληστία έρχεται όταν φεύγει ο φόβος του Θεού. Όσο τα μάτια σας είναι προσκολλημένα στον Ιησού, η επιθυμία της καρδιάς σας είναι γι’ Αυτόν.


Γιάχβε - Ιησούς


Δείτε παρακάτω τον πίνακα!

Ο ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ

Α. ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΒΟΛΕΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ

Ο Ιησούς δίδαξε πολλές παραβολές που απεικόνισαν κι έδωσαν έμφαση σε πολλές αλήθειες σχετικά με την επιστροφή Του. Καθώς διαβάζουμε αυτές τις παραβολές βλέπουμε τις ακόλουθες αλήθειες:

· Υπάρχει απόλυτη βεβαιότητα για την επιστροφή Του.
· Κανείς δεν γνωρίζει τη στιγμή - μπορεί να έρθει οποιαδήποτε ώρα.
· Ο Ιησούς πρότρεψε πολλές φορές τους μαθητές Του να είναι έτοιμοι.
           
Συγκεκριμένα πράγματα είναι απαραίτητα για να είναι κάποιος έτοιμος:

Καλημέρα


Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Πες μου λοιπόν, τι σου ανήκει;



Ποιον αδικώ, λέει ο πλούσιος, προστατεύοντας αυτά που μου ανήκουν;

Πες μου λοιπόν, τι σου ανήκει; Από που τα πήρες και τα έφερες στη ζωή σου;

Δεν ήρθες στον κόσμο γυμνός; Γυμνός δεν θα επιστρέψεις στη γη; Που τα βρήκες αυτά που έχεις τώρα; Αν πιστεύεις ότι στα χάρισε η τύχη είσαι άθεος, δεν αναγνωρίζεις τον δημιουργό, δεν νοιώθεις ευγνωμοσύνη γι αυτόν που στα έδωσε αν όμως παραδέχεσαι ότι προέρχονται απ το Θεό, πες μου για ποιο λόγο στα έδωσε;

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

Η Γραφή μαρτυρεί για τη θέση μας μέσα στην προφητεία, με σημεία που ήδη έχουν συμβεί, με σημεία που συμβαίνουν τώρα και άλλα που πρόκειται να συμβούν.

Ο Θεός θέλει να είμαστε έτοιμοι για τις έσχατες ημέρες.
Ματθαίος κδ   
Β΄Τιμοθέου γ
Μάρκος ιγ  
Λουκάς κα:25-35
Ιούδας
Ρωμαίους ιγ:11

Ματθαίος κδ:3 «Καί ενώ εκάθητο επί τού όρους τών  Ελαιών, προσήλθον πρός αυτόν οι μαθηταί κατ' ιδίαν, λέγοντες· Ειπέ πρός ημάς πότε θέλουσι γείνει ταύτα, καί τί τό σημείον τής παρουσίας σου καί τής συντελείας τού αιώνος;»

Καλημέρα


Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016


Αναβλητικότητα: Η στιγμή που περνά και χάνεται

Θα μπορούσαμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα αν καταφέρναμε να επιβληθούμε στον εαυτό μας.

Για ποιο λόγο αργούμε να φέρουμε σε πέρας κάτι που έχουμε αναλάβει;

-Μερικές φορές όταν έχουμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί χανόμαστε και πελαγώνουμε με αποτέλεσμα να αργούμε να ξεκινήσουμε. Συχνά χάνουμε χρόνο "πηδώντας" από τη μία δουλειά στην άλλη χωρίς να ολοκληρώνουμε στην πραγματικότητα καμία. Η λύση είναι να βάζουμε προτεραιότητες. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Βάζουμε σε μια σειρά τις υποχρεώσεις μας, ξεκινώντας από τις πιο επείγουσες και δεν προχωράμε στην επόμενη αν δεν έχουμε τελειώσει με την προηγούμενη.

Καλημέρα


Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ας κάνουμε ένα διαγωνισμό γνώσεων.

Δεν χρειάζεστε στυλό, μολύβι, ή χαρτί. 

1.    Ονομάστε τους πέντε πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. 

2.    Ονομάστε τους τελευταίους πέντε νικητές βραβείων Νόμπελ.  


3.    Ονομάστε τις τελευταίες πέντε νικήτριες του διαγωνισμού ομορφιάς (Στάρ Ελλάς).  


Οι εκλεκτοί που θα συνάξει ο Ιησούς στο τέλος της Μεγ. Θλίψης είναι η εκκλησία της αρπαγής ή κάποιοι άλλοι;

Και τότε θέλει φανή το σημείον του Υιού του ανθρώπου εν τω ουρανώ, και τότε θέλουσι θρηνήσει πάσαι αι φυλαί της γης και θέλουσιν ιδεί τον Υιόν του ανθρώπου ερχόμενον επί των νεφελών του ουρανού μετά δυνάμεως και δόξης πολλής. Και θέλει αποστείλει τους αγγέλους αυτού μετά σάλπιγγος φωνής μεγάλης, και θέλουσι συνάξει τους εκλεκτούς αυτού εκ των τεσσάρων ανέμων απ' άκρων ουρανών έως άκρων αυτών. (Ματθ.κδ:30-31)
 

Καλημέρα


Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλα λόγια

"…και στόμα λαλούν πράγματα μεγάλα". (Δανιήλ ζ:8).
"Εθεώρουν τότε εξ αιτίας της φωνής των μεγάλων λόγων…" (Δαν.ζ:11).

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του ανθρώπου της ανομίας, που θα σπεύσει να εγκαταστήσει τη βασιλεία του πριν από τη δεύτερη έλευση του Κυρίου μας, για να συντριβεί τελικά, θα είναι η μεγαλοστομία. Θα λαλεί πράγματα μεγάλα, μεγάλους λόγους, όπως λέει η Αγία Γραφή.

Κ α λ η μ έ ρ α


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Εσχατολογικά - Η σειρά των πραγμάτων.



Εισαγωγή

Όπως και ο πρώτος ερχομός του Ιησού Χριστού στον κόσμο είχε προφητευτεί πολλές φορές από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, έτσι υπάρχουν πολλές βιβλικές αναφορές που αναφέρουν ότι ο Ιησούς θα ξαναέρθει στη γη. Η Παλαιά Διαθήκη ήταν γεμάτη από σημεία του πρώτου ερχομού Του και προφητείες με λεπτομέρειες αυτού του γεγονότος. Ο Ιησούς είπε στους μαθητές Του ότι θα υπήρχαν σημεία που θα μπορούσαν να παρακολουθούν, αλλά τους προειδοποίησε να προσέχουν να μην βάζουν ημερομηνίες.

Κ α λ η μ έ ρ α