Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ιούλιος του 2015 ο πιο ζεστός μήνας που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα

Σύμφωνα με την Αμερικανική NOAA (Νational Oceanic and Atmospheric Administration) ο Ιούλιος του 2015 ήταν ο πιο θερμός μήνας στην ιστορία του πλανήτη, από τότε που ξεκίνησαν οι καταγραφές από το 1880 με τη μέση θερμοκρασία να φτάνει στους 16,61 βαθμούς Κελσίου.

Τα στοιχεία της NOAA υποδεικνύουν πως ο Ιούλιος όχι απλά ήταν ο θερμότερος μήνας από τότε που χρονολογείται η επίσημη καταγραφή της παγκόσμιας θερμοκρασίας, αλλά ενδεχομένως τα τελευταία 4.000 χρόνια. 


Η πρόβλεψη δε πως το 2015 θα είναι εν γένει η πιο ζεστή χρονιά μέχρι σήμερα βασίζεται τόσο στις υψηλές θερμοκρασίες ως τώρα αλλά και στο φαινόμενο El Niño.

Το ρεκόρ του θερμότερου Ιουλίου σημειώθηκε στα βόρεια τμήματα της Νοτίου Αμερικής, σε μέρη της νότιας Ευρώπης, στην Κεντρική Ασία και στις πιο απόμακρες περιοχές των δυτικών ΗΠΑ και θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν δεν αντισταθμιζόταν κάπως από το κλίμα που επικράτησε σε μία μεγάλη λωρίδα που εκτείνεται από την ανατολική Σκανδιναβία έως την Σιβηρία, όπου επικράτησαν πιο χαμηλές θερμοκρασίες από το συνηθισμένο μέσο όρο.