Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Παρέμβαση της κρατικής εκκλησίας στο δημοψήφισμα

Για άλλη μια φορά η καθολική ανατολική εκκλησία παρεμβαίνει στα πολιτικά θέματα της χώρας μας, παίρνοντας μάλιστα το μέρος (πράγμα που δεν αποτελεί έκπληξη) των ισχυρών, των πλουσίων, των επικυρίαρχων.

Υπέρ του ΝΑI τάχθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καταλήγοντας: "Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο".


Το ίδιο πριν λίγες μέρες με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθιμο που δήλωσε στο κήρυγμά του ότι : " Εγώ έχω το δικαίωμα, μία φορά να πω μία εξομολόγηση. Εγώ θα ψηφίσω Ευρώπη.. », αποδοκιμαζόμενος από το "έκπληκτο" ακροατήριο.

Ακόμη ο μητροπολίτης Κοζάνης κ. Παύλος δήλωσε: "..με ακραία πράγματα δεν έχουμε καλά αποτελέσματα. Κουράστηκε ο λαός μας από υποσχέσεις, λαϊκισμούς και οτιδήποτε που δεν είναι ούτε χρήσιμο, ούτε ωφέλιμο".

Πιο κάτω φαιδρό χαρακτηριστικό σχεδίασμα της "ορθόδοξης νεολαίας Μεσσηνίας..που δείχνει πως παρουσιάζει η κρατικοδίαιτη εκκλησία το ΝΑΙ και το ΟΧΙ των πολιτών..
Τέλος η εκτός γραμμής αντίθετη στάση των μοναχών του Αθω, στην πράξη δεν αναιρεί τα χιλιάδες πλαστά και εικονικά τιμολόγια που εκδίδονταν στο όνομα αχυράνθρωπων, με στόχο κοινοτικές επιδοτήσεις και τζίρο 5 δισ. ευρώ..