Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Δήθεν απορίες...



Υπάρχουν κάποιοι, προφανώς χωρίς το Πνεύμα του Θεού, που έχουν διάφορες απορίες.

Για παράδειγμα:

  • Γιατί υπάρχουν 4 ευαγγέλια, δεν μπορούσε να υπάρχει ένα;
  • Γιατί η Αγία Γραφή έχει 66 βιβλία και όχι ένα;
  • ·        Γιατί (κατά τη γνώμη τους) υπάρχουν τόσες αντιφάσεις μέσα στο λόγο του Θεού; Γιατί ο Θεός δεν είπε σε όλους τα ίδια;

  • Γιατί τόσες λεπτομέρειες;
  • Γιατί επαναλαμβάνονται τα ίδια πράγματα;
  • Γιατί ο Θεός «έδωκεν ....διδασκάλους, προς την τελειοποίησιν των αγίων, διά το έργον της διακονίας, διά την οικοδομήν του σώματος του Χριστού», δεν μπορούσε να τα πει με δυο λόγια; Και στο κάτω, κάτω έχουμε τις Γραφές που ο Θεός έχει γράψει, τι χρειάζεται ο δάσκαλος;
  • Γιατί υπάρχει ολόκληρη επιστήμη σχετικά με την κριτική των κριμένων της Αγίας Γραφής;
  • Γιατί ο Θεός είπε στον Ιησού του Ναυή «Δεν θέλει απομακρυνθή τούτο το βιβλίον του νόμου από του στόματός σου, αλλ' εν αυτώ θέλεις μελετά ημέραν και νύκτα»; Αφού τα πράγματα είναι απλά, σε δυο λεπτά τα έμαθες και τα είπες όλα!
  • Γιατί ο απόστολος Παύλος είπε: «Το λοιπόν, αδελφοί μου, χαίρετε εν Κυρίω. Το να σας γράφω τα αυτά εις εμέ μεν δεν είναι οχληρόν, εις εσάς δε ασφαλές»; Γιατί έπρεπε να γράφει τα ίδια και τα ίδια; Με δυο λογάκια δεν μπορούσε να τους τα εξηγήσει όλα και να τα καταλάβουν;
  • Γιατί  "Έμεινε ο Παύλος δύο ολόκληρα έτη εν ιδιαιτέρα μισθωτή οικία και εδέχετο πάντας τους ερχομένους προς αυτόν"; Χρειαζόταν 2 χρόνια για να τους τα εξηγήσει; Αφού είναι απλά πράγματα.
  • Γιατί ο απόστολος Παύλος είπε στον Τιμόθεο "Σπούδασον να παραστήσης σεαυτόν δόκιμον εις τον Θεόν, εργάτην ανεπαίσχυντον, ορθοτομούντα τον λόγον της αληθείας"; Χρειάζεται σπουδή για να μπορείς να ορθοτομείς το λόγο της αλήθειας; Δεν είναι ότι σου "αποκαλύψει" ο Κύριος;
  • Και πολλές άλλες σχετικές "ανησυχίες", όπως: πολλά λέτε, σεντόνια γράφετε ...


ΔΙΟΤΙ θέλει ελθεί καιρός ότε δεν θέλουσιν υποφέρει την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν, αλλά θέλουσιν επισωρεύσει εις εαυτούς διδασκάλους κατά τας ιδίας αυτών επιθυμίας, γαργαλιζόμενοι την ακοήν, (Β’ Τιμ.δ:3).

Είμαστε ήδη σ’ αυτό τον καιρό. Οι παραπάνω «απορίες», ουσιαστικά δεν είναι απορίες. Απλά δεν υποφέρουν «την υγιαίνουσαν διδασκαλίαν».

Τους ενοχλεί και σοφίζονται τρόπους να την κρατήσουν κρυμμένη.

Υγιής διδασκαλία είναι η διδασκαλία του λόγου του Θεού με καθαρότητα και αλήθεια, χωρίς λάθη και σκοτεινά σημεία. Είναι η διδασκαλία που κάνει καλό στην πνευματική υγεία των ακουόντων. Όταν κανείς έχει γερό σώμα, είναι υγιής. Όταν έχεις σωστή διδασκαλία, έχεις υγιή πνευματική ζωή. Η υγιής διδασκαλία υψώνει τον Ιησού και καταγγέλλει την αμαρτία.  Με σταθερότητα και συνέπεια ξεσκεπάζει τα δεινά που ακολουθούν μια ζωή αμαρτίας. Εμπνέει πίστη στον ακούοντα και τον οδηγεί σε ζωή δικαιοσύνης, ειρήνης και χαράς εν Πνεύματι Αγίω. Η υγιής διδασκαλία αφήνει τον πιστό με μια αίσθηση βαθιάς ειρήνης και ανάπαυσης στον Ιησού - μέσα στην καρδιά του.

Σ’ αυτές τις μέρες της αποστασίας πολλοί δεν μπορούν να υποφέρουν την υγιή διδασκαλία. Ένα πνεύμα ταραχής, δυσαρέσκειας κι έλλειψης ικανοποίησης ενοχλεί κάποιους αποκαλούμενους χριστιανούς και τους κάνει ν’ αρχίζουν να ψάχνουν εύκολα πράγματα, ίσα ίσα να αισθάνονται ότι είναι σωσμένοι, πράγματα που να ικανοποιούν τις αισθήσεις... Έτσι γίνονται ασταθείς και αστήρικτοι και μοιάζουν με το κύμα της θάλασσας που κινείται από ανέμους και συνταράζεται και καταντούν πηγάδια χωρίς νερό, σύννεφα χωρίς βροχή που μεταφέρονται από τους ανέμους. Εξαιτίας όλων αυτών, αποστατούν απ’ την πίστη προσέχοντας σε πνεύματα πλάνης και διδασκαλίες δαιμονίων.


Ο σωστός τρόπος για να πλησιάσει κανείς το λόγο του Θεού με σκοπό να τον μελετήσει, είναι να έχει μια υγιή πείνα να γνωρίσει την αλήθεια, για χάρη της αλήθειας και μόνο. Υπάρχουν πολλά ελατήρια για να μελετήσει κανείς τη Γραφή, αλλά το παραπάνω είναι αυτό που θα ωφελήσει.