Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Απορία




Λένε κάποιοι που θέλουν να κάνουν τους σοφούς:


  • Ο Θεός είναι τριάδα.
  • Ο Θεός έχει τρία πρόσωπα
  • Ο Θεός έχει τρεις υποστάσεις.
Λένε ακόμα, ότι «ο λόγος» είναι ο προϋπάρχων Γιος του Θεού.

Και λες εντάξει, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε το λόγο του Θεού μ’ αυτή τη λογική.

«Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος» (Ιωάν.α:1).

Εδώ λοιπόν έχουμε ένα πρόσωπο το λόγο και τρία πρόσωπα που είναι ο Θεός, 4 πρόσωπα στη θεότητα!

Εναλλακτική λύση: ξεχωρίστηκε από τον τριπρόσωπο θεό το ένα πρόσωπο, ο γιος, και ο θεός έμεινε μόνο με δύο πρόσωπα!

Βέβαια, έχουν έτοιμη την απάντηση: Ο Τρισυπόστατος Θεός - Ένα μυστήριο για την ανθρώπινη διάνοια. Προσπάθησε να το εξηγήσεις, και θα χάσεις το νου σου.

Έτσι λοιπόν, μ’ αυτή τη λογική, μπορούν να λένε ότι θέλουν, μετά να το ονομάζουν μυστήριο και να σε απειλούν ότι αν προσπαθήσεις να το καταλάβεις ή να δώσεις μια λογική ερμηνεία θα χάσεις το νου σου!


Η τριαδική δήλωση ότι ο Θεός είναι 3 πρόσωπα έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις επαναλαμβανόμενες διακηρύξεις της Βίβλου ότι ο Θεός είναι ΕΙΣ. (Δευτ.ς:4, Μαρκ.ιβ:29,32, Ρωμ.γ:30, Γαλ.γ:20)


Η Βίβλος πουθενά δεν αναφέρει ότι ο Θεός είναι «τρεις», σε καμία περίπτωση. Οι τριαδικοί έχουν προσθέσει την έννοια της Τριάδας ή της τριαδικής ενότητας σε ότι η Βίβλος μας λέει για το Θεό, σε μια προσπάθεια να υποστηρίξουν τη θέση τους. 

Χωρίς τις πρόσθετες λέξεις δεν μπορούν να μιλήσουν για τη θεωρία τους. Ας μας μιλήσει κάποιος γι' αυτήν, χρησιμοποιώντας μόνο Βιβλικούς όρους και θα δεχτούμε τα πάντα!


Ο λόγος του Θεού μας προειδοποιεί να μην προσθέσουμε τίποτα (Δευτ.δ:2, ιβ:32, Παρ.λ:6, Αποκ.κβ:18).