Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Η αρχή του τέλους


Ο Πάπας Φραγκίσκος λέει ότι η Βιβλική περιγραφή της Δημιουργίας δεν είναι αλήθεια





Το Big Bang, το οποίο οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οδήγησε στο σχηματισμό του σύμπαντος περίπου πριν 13.8 δισεκατομμύρια χρόνια, ήταν μέρος του σχεδίου του Θεού, έχει δηλώσει ο Πάπας Francis.


Κολ.α:16-17  «επειδή δι' αυτού εκτίσθησαν τα πάντα, τα εν τοις ουρανοίς και τα επί της γης, τα ορατά και τα αόρατα, είτε θρόνοι είτε κυριότητες είτε αρχαί είτε εξουσίαι· τα πάντα δι' αυτού και εις αυτόν εκτίσθησαν· και αυτός είναι προ πάντων, και τα πάντα συντηρούνται δι' αυτού».

Ο Πάπας είπε ότι η επιστημονική άποψη για την αρχή του σύμπαντος και την εξέλιξη της ζωής ταιριάζει με το όραμα της Καθολικής Εκκλησίας όσο αφορά στη δημιουργία. Είπε σε μια συνεδρίαση στο Βατικανό της Παπικής Ακαδημίας Επιστημών: «Το Big Bang, το οποίο σήμερα θεωρούμε ότι είναι η αρχή του κόσμου, δεν έρχεται σε αντίθεση με την συμμετοχή του Δημιουργού Θεού, μάλλον την απαιτεί».

Η Καθολική Εκκλησία δεν διδάσκει πλέον τη δημιουργία - την πεποίθηση ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο σε έξι ημέρες - και λέει ότι η αναφορά στο βιβλίο της Γένεσης είναι μια αλληγορία για τον τρόπο που ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο.

Αλλά ο ίδιος δήλωσε ότι οι Χριστιανοί θα πρέπει να απορρίπτουν την ιδέα ότι ο κόσμος ήρθε σε ύπαρξη τυχαία. Ομοίως, εξήγησε, η εξέλιξη ήταν μέρος του σχεδίου του Θεού. Η ανάπτυξη των χαρακτηριστικών του κάθε πλάσματος πάνω από χιλιετίες δεν έρχεται σε αντίθεση με την έννοια της δημιουργίας, διότι η εξέλιξη προϋποθέτει τη δημιουργία των όντων που εξελίσσονται, είπε.

Διαβάζοντας τη Γένεση, φανταζόμαστε το Θεό σαν ένα μάγο με το μαγικό ραβδί, ικανό να κάνει τα πάντα, είπε. Αλλά δεν είναι έτσι. Δημιούργησε τη ζωή και άφησε κάθε πλάσμα να αναπτυχτεί σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους που είχε δώσει στο καθένα.

Ο Francis επαίνεσε τον προκάτοχό του Βενέδικτο, ο οποίος ξεκίνησε τις προσπάθειες για να διορθώσει την εικόνα της Καθολικής Εκκλησίας σαν αντιεπιστημονική, μια ετικέτα που της κόλλησαν όταν καταδίκασε τον αστρονόμο Γαλιλαίο σε θάνατο για τη διδασκαλία ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο.
https://www.youtube.com/watch?v=7KVupdK_pBU