Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Ψαράδες



ΒΟΗΘΩΝΤΑΣ ΜΙΑ ΨΥΧΗ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

ΠΛΗΣΙΑΣΜΑ:

ΟΝΟΜΑ, Σίγουρα κάτι αισθάνεσαι, έτσι δεν είναι; Αυτό είναι το Πνεύμα του Θεού! Ο Κύριος σ’ αγαπάει και θέλει να σου δώσει το Πνεύμα Του. Θα ήθελες να το λάβεις; Αν «ΟΧΙ» μην πιέσεις άλλο το θέμα. Αν «ΝΑΙ» απάντησε: «πριν προσευχηθούμε, θα ήθελα να σου εξηγήσω τρία απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνεις....» Σύντομα εξήγησε το σχέδιο της σωτηρίας σύμφωνα με Πραξ.β:38-39 κατά τον ακόλουθο τρόπο:

1 ΜΕΤΑΝΟΙΑ

Διάβασε: «...μετανοήσατε...»

Εξήγησε και ρώτησε: Αυτό είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις. Πιστεύεις ότι ο Ιησούς είναι Κύριος κι ότι πέθανε για σένα; Λυπάσαι για τις αμαρτίες σου; Αισθάνεσαι την ανάγκη Σωτήρα; Εχεις πάρει την απόφαση να επιστρέψεις απ’ τις αμαρτίες σου και να δώσεις τη ζωή σου σ’ Αυτόν;  Αν «ΟΧΙ» - Ρώτησε, «Θα ήθελες να το κάνεις τώρα»; Μετά προσευχήσου μαζί. Αν «ΝΑΙ» - πήγαινε στο δεύτερο βήμα.

2  ΒΑΠΤΙΣΜΑ

Διάβασε: «...και ας βαπτισθή έκαστος υμών εις το όνομα του Ιησού Χριστού...»

Εξήγησε και ρώτησε: Αυτό είναι το δεύτερο απαραίτητο βήμα που πρέπει να κάνεις. Έχεις βαπτιστεί στο όνομα του Ιησού; Αν «ΟΧΙ» - Ρώτησε, «Θα ήθελες»; Μετά πες ότι θα το ρυθμίσεις ώστε να γίνει. Αν «ΝΑΙ», τότε πήγαινε στο τρίτο βήμα.

3 ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ

Διάβασε: «...και θέλετε λάβει την δωρεάν του Αγίου Πνεύματος διότι προς εσάς είναι η επαγγελία...»

Εξήγησε και ρώτησε: Αυτό είναι το τρίτο βήμα, να λάβεις το δώρο που ο Θεός σου έχει υποσχεθεί. Μπορείς να το λάβεις σήμερα, δια πίστεως. Εξήγησε προσεκτικά Μαρκ.ια:24 & Εβρ.ια:6. Ξέρεις τι συμβαίνει όταν κάποιος παίρνει το Άγιο Πνεύμα;
Εξήγησε προσεκτικά Πραξ.β:4. Θέλεις να πάρεις τώρα το Άγιο Πνεύμα; Αν «ΟΧΙ», πες, «Εντάξει, όποτε είσαι έτοιμος, ο Θεός σε περιμένει». Αν «ΝΑΙ», πες, «Λοιπόν, καθώς θα προσευχόμαστε, προσπάθησε να ηρεμήσεις και πίστεψε ότι θα το λάβεις. Τα χείλη, η γλώσσα και το στόμα σου θ’ αρχίσουν να κινούνται καθώς το Πνεύμα θα σου δίνει λέξεις να πεις. Μίλησε δυνατά την άλλη γλώσσα που ο Θεός σου δίνει. Η υπόσχεση είναι για σένα. Ας σηκώσουμε τα χέρια κι ας προσευχηθούμε!