Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Αναζητώντας την αλήθεια - 045




Α. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ;

Μερικοί κηρύττουν ότι το μόνο που χρειάζεσαι για να λάβεις το Α.Π. είναι να πιστεύεις στο Θεό. Πάρε τις αποφάσεις σου για το Χριστό και θα έρθει μέσα στην καρδιά σου. Αλλά τι πραγματικά σημαίνει να πιστεύεις στον Κύριο Ιησού Χριστό; Τι έγινε όταν οι εθνικοί πίστεψαν; Έλαβαν το Α.Π. και μίλησαν σε γλώσσες. Τι συνέβη όταν οι άνθρωποι στην Έφεσο πίστεψαν; Έλαβαν το Α.Π. και μίλησαν σε γλώσσες. Τι λέει ο Ιησούς για την πίστη; «Εάν τις διψά, ας έρχηται προς εμέ και ας πίνη. Όστις πιστεύει εις εμέ, καθώς είπεν η γραφή, ποταμοί ύδατος ζώντος θέλουσι ρεύσει εκ της κοιλίας αυτού. Τούτο δε είπε περί του Πνεύματος, το οποίον έμελλον να λαμβάνωσιν οι πιστεύοντες εις αυτόν· διότι δεν ήτο έτι δεδομένον Πνεύμα Άγιον, επειδή ο Ιησούς έτι δεν εδοξάσθη» (Ιωαν.ζ:37-39). Έχεις πιστέψει σ’ Αυτόν όπως λέει η Γραφή; Όταν πραγματικά πιστεύουμε σ’ Αυτόν, θα λάβουμε το Α.Π. Ποια είναι τα σημεία που ακολουθούν αυτούς που πιστεύουν; Διάβασε Μάρκ.ις:17. Θα μιλήσουν ξένες γλώσσες.

Τώρα, μπορεί να πεις ότι αισθάνεσαι σωσμένος χωρίς το Α.Π. Πολλοί άνθρωπο νιώθουν ότι είχαν μια εμπειρία με το Θεό και έχουν ζήσει με Αυτόν πολλά χρόνια χωρίς να μιλήσουν σε γλώσσες. Ποτέ δεν θα αρνηθούμε την εμπειρία κάποιου με το Θεό, αλλά επίσης γνωρίζουμε ότι όταν μετανοούμε από τις αμαρτίες μας και αισθανθούμε την ενοχή μας και το βάρος αυτών να φεύγουν από τις ζωές μας, υπάρχει μια χαρά και ευτυχία που έρχεται με αυτό το βήμα που κάναμε.

Βλέπεις, ο Θεός θέλει να κάνει περισσότερα απ’ το να πάρει απλά τις αμαρτίες μας. Θέλει να γεμίσει αυτό το κενό με το δικό Του Πνεύμα, για να δώσει δύναμη στη ζωή μας να υπερνικήσουμε το διάβολο, τον κόσμο και τη σαρκική μας φύση.

Β. ΛΑΜΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ.

Μπορούμε να συγκρίνουμε την λήψη του Α.Π. με μια λάμπα που είναι στην πρίζα. Ο ηλεκτρισμός πάντα υπάρχει εκεί. Δεν μπορείς να τον δεις, αλλά υπάρχει. Ποτέ δεν θα ανάψει η λάμπα, αν δεν πατήσουμε τον διακόπτη. Όταν πιστεύουμε όπως οι Γραφές λένε, αυτόματα αρχίζουμε να μιλάμε σε άλλες γλώσσες. Οι γλώσσες δεν είναι αυτό για το οποίο πασχίζουμε, είναι απλά το εξωτερικό σημείο αυτού που έχει συμβεί στον εσωτερικό μας κόσμο.

Γι’ αυτό περιμένουμε την ομιλία σε άλλες γλώσσες. Το Πνεύμα χρειάζεται την εθελοντική παράδοση του ανθρώπου για να εκδηλώσει αυτή την τέλεια φανέρωση. Ο άνθρωπος πρέπει να παραχωρήσει όχι μόνο το θέλω του, αλλά όλο του το είναι - τις φυσικές, διανοητικές, φωνητικές και πνευματικές του δυνάμεις. Μην περιμένετε να λάβετε αυτό το δώρο αν δεν φτάσετε να το ποθείτε όσο τίποτα άλλο στον κόσμο. Ο Θεός δεν θα εκχέει κάτι επάνω μας που δεν το θέλουμε ή δεν το έχουμε ζητήσει. Όταν θα είσαι έτοιμος να λάβεις το Α.Π. μπορείς να το έχεις.
            
 Γνωρίζεις τα βήματα:
1)  Μετανόησε από τις αμαρτίες σου.
2)  Βαπτίσου στο όνομα του Ιησού για άφεση των αμαρτιών.
3)  και θα λάβεις αναμφίβολα τη δωρεά του Αγίου Πνεύματος.

Μην ξεχνάς ότι είναι δώρο. Το μόνο που έχει να κάνεις είναι να το δεχτείς και θα είναι δικό σου.

Σημείωση για το δάσκαλο: Εάν νιώσεις πίστη στην τάξη σου και πιστεύεις ότι κάποιος θέλει να προσευχηθεί, ζήτησε να γονατίσουν και να προσευχηθείτε για λίγα λεπτά. Πες τους να προσευχηθούν να τους δείξει ο Θεός την ανάγκη τους για το Α.Π. αν δεν το καταλαβαίνουν καλά. Μερικοί μπορεί να θέλουν να πάνε στην Εκκλησία και να προσευχηθούν ή ακόμα μπορεί να προσευχηθείς γι’ αυτούς στο σπίτι τους. Βάδισε με πίστη και πίστευε στο Θεό εσύ ο ίδιος. Ποτέ δεν θα σε εγκαταλείψει.