Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΦΥΛΛΑΔΙΑ - Η μεγάλη απόφασή σου!


Μην αφήσεις την αντιπάθειά σου για τη θρησκεία να σε απομακρύνει απ` τον Ιησού Χριστό!  

Στην πραγματικότητα Αυτός ήρθε για να συντρίψει τη θρησκεία!

Δεν είναι η προσπάθεια των ανθρώπων με την καλή τους ζωή που ευχαριστεί το Θεό και κερδίζει γι` αυτούς μια θέση στον ουρανό. Είναι ο Θεός που έρχεται με την αγάπη Του να ψάξει γι` ανθρώπους που είναι χαμένοι, λέγοντάς τους:

Ελάτε σε μένα κι ας μοιραστούμε τη ζωή μαζί!




Αυτό δεν είναι θρησκεία, αυτό είναι ΣΩΤΗΡΙΑ! 

Μην πεις, καλά είναι όλα αυτά αλλά έχουμε καιρό να τα σκεφτούμε αργότερα... Οχι, δεν έχεις καθόλου καιρό. Ο χρόνος δεν είναι δικός σου, δεν είναι στην εξουσία σου.

Στο διάβα της ζωής κάθε ανθρώπου υπάρχει ένα σημείο εκλογής σχετικά με το δρόμο που θ` ακολουθήσει ο καθένας. Ο λόγος του Θεού μας προειδοποιεί:

Εισέλθετε διά της στενής πύλης διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός η φέρουσα εις την απώλειαν και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι` αυτής. Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η φέρουσα εις την ζωήν και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν.      Ματθ.ζ:13

Το ότι είναι απαραίτητη και αναγκαία η δική σου απόφαση για να σωθείς και να γίνεις πραγματικός χριστιανός, είναι τελείως φανερό. Πολλοί νομίζουν ότι είναι χριστιανοί επειδή γεννήθηκαν σ` ένα κράτος που ονομάζεται χριστιανικό, και πολλές φορές λένε: “Μα δεν είμαστε Εβραίοι, ούτε Τούρκοι”

Αυτό όμως είναι λάθος! Η πίστη στο Χριστό δεν είναι κληρονομική, αλλά κάθε άτομο οφείλει να πάρει μια δική του απόφαση.

Στο βιβλίο της Αποκάλυψης υπάρχει μια δήλωση του Ιησού Χριστού που καθορίζει ξεκάθαρα την απόφαση που πρέπει να πάρει κάθε άνθρωπος για να σωθεί:

Ιδού ίσταμαι εις την θύρα και κρούω. Αν τις ακούσει της φωνής μου και ανοίξει την θύρα, θέλω εισέλθει πρός αυτόν και θέλω δειπνήσει μετ` αυτού και αυτός μετ` εμού. Αποκ.γ:20

Αυτό ακριβώς το εδάφιο μέσα απ` το λόγο του Θεού, φανερώνει την αγάπη του Ιησού, αλλά και την ελευθερία του ανθρώπου. Καθήκον δικό σου είναι φίλε/η μου ν` ανοίξεις την καρδιά σου, την πόρτα της ψυχής σου και να προσκαλέσεις το Χριστό να μπει μέσα.

Θα την καθαρίσει, θα τη στολίσει, θα τη χορτάσει και θα την ικανοποιήσει!!! Μήπως διστάζεις; Μήπως φοβάσαι ν` ανοίξεις στο Χριστό;

Ο Χριστός χτυπάει την πόρτα σου, αλλά ΕΣΥ πρέπει να την ανοίξεις! Η πόρτα της καρδιάς σου δεν έχει μπετούγια απ` έξω κι ο σύρτης είναι από μέσα. Μόνο εσύ μπορείς ν` ανοίξεις από μέσα.

Κι όταν πάρεις την απόφαση ν` ανοίξεις στον Ιησού, τότε Εκείνος θα μπει μέσα και θα δώσει χαρά και ευφροσύνη στην ψυχή σου. Μην κλείνεις τ` αυτιά σου στη γεμάτη αγάπη πρόσκλησή του:

Ελάτε σε μένα όλοι οι κουρασμένοι και οι φορτωμένοι κι εγώ θα σας ξεκουράσω.