Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

(Λευ. 19:33) Και εάν τις ξένος παροική μετά σου εν τη γη υμών, δεν θέλετε θλίψει αυτόν

Σύμφωνα με διάταξη του Κώδικα Μετανάστευσης που κατατέθηκε και αποσύρθηκε 4 φορές στην βουλή προβλέπεται «άμεση απέλαση από τη χώρα, για μετανάστες που ψευδώς καταγγέλλουν πράξεις ρατσιστικής βίας εναντίον τους»!

Μόνο τα καταγεγραμμένα περιστατικά ρατσιστικής βίας, από όργανα της πολιτείας και μεμονωμένα άτομα ή ομάδες, που έχουν καταγγείλει διάφοροι οργανισμοί, ενώσεις μεταναστών και ανεξάρτητοι φορείς, είναι τετραψήφιος αριθμός. Μπορεί, όμως, εύκολα κανείς να αντιληφθεί, τι γίνεται στην πραγματικότητα. Και αυτό διότι σε πλείστες των περιπτώσεων, τα θύματα δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις, ακριβώς υπό τον φόβο της απέλασης.

Η διάταξη αποσύρθηκε πάλι, για να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα με άλλη διατύπωση..

Η Ελληνική Eνωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, την χαρακτήρισε «τροπολογία ρατσισμού και ατιμωρησίας» και εκτιμά ότι «πρόκειται για μια κατ’ ουσίαν εκφοβιστική διάταξη, που παραβιάζει τις βασικές αρχές ενός κράτους δικαίου και πλήττει την κοινωνική ασφάλεια όλων μας». Επίσης, σημειώνει ότι «παρά την έξαρση βίαιων ρατσιστικών εγκλημάτων τα τελευταία χρόνια, η κυβερνητική πλειοψηφία φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται ότι η υποχρέωση του κράτους να παρέχει έννομη προστασία σε κάθε πρόσωπο, ανεξαρτήτως του καθεστώτος διαμονής του στη χώρα, δεν αφορά μόνο τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων των θυμάτων. Φαίνεται επίσης να μην αντιλαμβάνεται ότι τα αστυνομικά όργανα και τα σώματα ασφαλείας δεν μπορούν να δρουν χωρίς έλεγχο και λογοδοσία, ούτε να εξαιρούνται από την εφαρμογή του νόμου».

Η κυβέρνηση αποφάσισε να μοιράσει μέρος του πρωτογενούς "πλεονάσματος", στους ένστολους. Η επίμαχη διάταξη, που σκοπεύει να παρέχει στα όργανα της πολιτείας, μια στοχευμένη «ομπρέλα προστασίας», αναδεικνύει ταυτόχρονα κι ένα «πλεόνασμα ρατσισμού» που υπάρχει. Και αυτό, πάει να «μοιραστεί», ξανά στοχευμένα και εκ του ασφαλούς, σε μια απολύτως ευάλωτη ομάδα του πληθυσμού.

(αποσπάσματα από protagon.gr)