Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

(Ματθ. 16:24-26)
Εάν τις θέλη να έλθη οπίσω μου, ας απαρνηθή εαυτόν και ας σηκώση τον σταυρόν αυτού και ας με ακολουθή.
 
Διότι όστις θέλει να σώση την ζωήν αυτού, θέλει απολέσει αυτήν· και όστις απολέση την ζωήν αυτού ένεκεν εμού, θέλει ευρεί αυτήν.
 
Επειδή τι ωφελείται άνθρωπος εάν τον κόσμον όλον κερδήση, την δε ψυχήν αυτού ζημιωθή; ή τι θέλει δώσει άνθρωπος εις ανταλλαγήν της ψυχής αυτού;
 

Ολυμπιακή Φλόγα. Μια "θαυμάσια" ιδέα του δρος Γκέμπελς

Το πνεύμα του Τρίτου Ράιχ επιζεί στις τελετές αφής της Ολυμπίας και τη λαμπαδηδρομία που ξεκινησε πριν λίγες μέρες. Ο άνθρωπος που στη Γερμανία θεωρείται συνεργάτης του Γκέμπελς, τιμάται στην Ελλάδα ως θεμελιωτής του σύγχρονου ολυμπισμού.

Οσο κι αν θέλουμε να το ξεχνάμε, η ολυμπιακή φλόγα δεν έχει καμιά σχέση με την περίφημη «αρχαία ελληνική κληρονομιά». Η έμπνευση, η οργάνωση της τελετής και η εκτέλεση της πρώτης λαμπαδηδρομίας ανήκει εξολοκλήρου στο ναζιστικό καθεστώς και ειδικότερα στον δαιμόνιο υπουργό προπαγάνδας του Τρίτου Ράιχ, τον Γιόζεφ Γκέμπελς που επιμελήθηκε την Ολυμπιάδα του Βερολίνου το 1936.
Πράγματα γνωστά και χιλιοειπωμένα, όμως δυσάρεστα και απωθημένα. Το 1936, όμως, δεν είχε κανείς αμφιβολία για το ρόλο του Γκέμπελς στην αναβίωση του «αρχαιοελληνικού» ολυμπιακού πνεύματος. Ηδη ένα χρόνο πριν από την έναρξη της Ολυμπιάδας του Βερολίνου, τον Αύγουστο του 1935, η «Εστία» κυκλοφόρησε με ολοσέλιδο άρθρο που έφερε τον εύγλωττο τίτλο «Ολυμπιακή Φλόγα. Μια θαυμάσια ιδέα του Δρος Γκέμπελς». Αλλά τώρα πια, ο καημένος ο Γκέμπελς είναι κόκκινο πανί ακόμα και για τους παράγοντες του διεθνούς ολυμπιακού κινήματος. Κανένας δεν τολμάει να τον μνημονεύσει, πολύ περισσότερο να τον συνδέσει με την «ιερή» τελετή. Βρέθηκε λοιπόν ο «πραγματικός» εμπνευστής της ολυμπιακής φλόγας στο πρόσωπο ενός άλλου ιστορικού παράγοντα του γερμανικού ολυμπισμού, του Καρλ Ντιμ.

εθνικοσοσιαλισμός και μεσαιωνισμός

ούτε τον μισό μισθό των ιερωμένων της δεν θέλει να επωμιστεί η ορθόδοξη εκκλησία

Κάθετα αντίθετη σε αλλαγές του ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος και της μισθοδοσίας των κληρικών, εμφανίζεται η ορθόδοξη εκκλησία της Ελλάδας.
Με επιστολή προς την πολιτική ηγεσία του καθεστώτος σε Αθήνα και Ευρωπαϊκή Ένωση ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος επιχειρεί να πείσει ότι η κρατική εκκλησία φορολογείται υπέρμετρα, ενώ η μισθοδοσία των κληρικών είναι χρέος της πολιτείας ως...αντάλλαγμα για την ακίνητη περιουσία που έχει περιέλθει στο δημόσιο το 1833.
Η ανακοίνωση δεν ξεκαθαρίζει με ποιό τρόπο είχε αποκτηθεί η τεράστια αυτή περιουσία αυτή επί τουρκοκρατίας.. 

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Παγόβουνο στο μέγεθος της Ελλάδας αποκολλήθηκε από τον παγετώνα Πέτερμαν

Παγόβουνο με μέγεθος 119.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, λίγο μικρότερο σε έκταση από την Ελλάδα, αποκολλήθηκε στις 17 Ιουλίου, από τον Παγετώνα Πέτερμαν, έναν από τους μεγαλύτερους της Γροιλανδίας, απο τον οποίο, δύο χρόνια νωρίτερα, είχε αποσπαστεί, ένα άλλο παγόβουνο διπλάσιου μεγέθους.
Η νέα αποκόλληση, θεωρείται πολύ σοβαρή, καθώς σημειώθηκε τόσο σύντομα μετά την πρώτη και οι ειδικοί ανησυχούν για τη συρρίκνωση του στρώματος του πάγου στη Γροιλανδία.

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

ΓΕΝΕΣΗ μγ



Γέν.μγ:1-7
Φαίνεται ότι η Αίγυπτος, έχοντας το μονοπώλιο, δεν επέτρεπε να πάρει κανείς μεγάλες ποσότητες σταριού για να έχουν συνέχεια την ανάγκη της.
Έτσι λοιπόν, τα τρόφιμα που είχαν μεταφέρει τ' αδέλφια του Ιωσήφ αρχίζουν να τελειώνουν σιγά - σιγά, η πείνα δεν λέει να τελειώσει κι ο Ιακώβ αναγκάζεται να ξαναστείλει τους γιους του στην Αίγυπτο μαζί με τον Βενιαμίν.
Στο εδάφιο 7 βλέπουμε ότι ο Ιωσήφ τους ρώτησε για τον πατέρα και τον Βενιαμίν, ενώ στο μβ:13 φαίνεται ότι αυτοί έδωσαν τις πληροφορίες αυτές. Ίσως το μβ:13 να είναι η περίληψη της συζήτησης που είχαν. Το εδάφιο μδ:19 επιβεβαιώνει το μγ:7.

Διακοπές

Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

τα συμπεράσματα από το πείραμα του Μίλγκραμ στην αυγή της νέας εξουσίας

Το πείραμα του Μίλγκραμ είναι ένα από τα πιο γνωστά αντιδεοντολογικά πειράματα της ψυχολογίας, ουσιαστικά μια «φάρσα» που ξεγύμνωσε την ανθρώπινη ψυχή. Το 1961, ο είκοσι εφτάχρονος Στάνλει Μίλγκραμ, επίκουρος καθηγητής ψυχολογίας στο Γέιλ, αποφάσισε να μελετήσει την υπακοή στην εξουσία. Είχαν περάσει λίγα μόνο χρόνια από τα φρικτά εγκλήματα των Ναζί…και γινόταν μια προσπάθεια κατανόησης της συμπεριφοράς των απλών στρατιωτών και αξιωματικών των SS, οι οποίοι είχαν εξολοθρεύσει εκατομμύρια αμάχων.

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ - Α' Βασιλέων


Α. ΘΕΜΑ
Το Α’ Βασιλέων συνεχίζει την ιστορία του βασιλείου του Ισραήλ η οποία ξεκίνησε στα βιβλία Α’ και Β’ Σαμουήλ. Είναι η ιστορία της ανόδου της δόξας και της πτώσης του Εβραϊκού βασιλείου ανάλογα με τη στάση του λαού απέναντι στο Θεό. Το βιβλίο φανερώνει με γλαφυρότητα ότι η σχέση του λαού με το Θεό συχνά εξαρτιόταν από τη στάση του μονάρχη που κυβερνούσε - ένα σημαντικό μάθημα για κάθε έθνος.

Ένας Κρητικός είπε:

Βιολογικά όπλα 1/2

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

Αν και ο βιολογικός πόλεμος είναι, όπως θα ανακαλύψετε, μια παλιά ιστορία, ο 21ός αιώνας και τα χρόνια που θ’ ακολουθήσουν θα αποτελέσουν την εποχή του βιολογικού τρόμου!

1995 μ.Χ.
Στις 5 Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός Λάρι Χάρις από το Οχάιο παρήγγειλε μέσω ταχυδρομείου από την εταιρία American Type Culture Collection το βακτήριο Yersinia pestis, που προκαλεί τη βουβωνική πανώλη. Η εταιρία, μια από τις πολλές που πουλάνε βιολογικά υλικά- του ταχυδρόμησε ύστερα από τρεις μέρες τρία φιαλίδια με βακτήρια. Την τέταρτη μέρα ο Χάρις τηλεφώνησε να ρωτήσει γιατί δεν είχε λάβει ακόμα την παραγγελία του. Τότε μόνο η εταιρία υποψιάστηκε πως ο πελάτης δεν είχε γνώση από εργαστηριακές παραγγελίες και ειδοποίησε τις Ομοσπονδιακές αρχές των Η.Π.Α. Ο Χάρις συνελήφθη και καταδικάστηκε για ταχυδρομική απάτη, καθώς είχε χρησιμοποιήσει ψευδή στοιχεία για να κάνει την παραγγελία.

Ο Χάρις ήταν μέλος μιας νεοναζιστικής οργάνωσης.

Βελτιώνοντας την ψυχική μας υγεία

«νους υγιής εν σώματι υγιές»


Εισαγωγή
Η ψυχική υγεία είναι πολύ σημαντικό θέμα. Για να έχεις ισορροπία στη ζωή σου και καλές σχέσεις με τους άλλους, ιδιαίτερα στο σπίτι σου, χρειάζεται να είσαι ψυχικά υγιής. Η αλήθεια αυτή είναι διαχρονική, αλλά  εμφανίζεται ιδιαίτερα στις μέρες μας τόσο έντονα καθώς μας αγγίζει πολύ συχνά. Δηλαδή πολλές φορές αντιμετωπίζουμε συναισθηματικά προβλήματα τα οποία μας οδηγούν σε άσχημες διαπροσωπικές σχέσεις με το Θεό, με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Πολλές χριστιανικές οικογένειες προβληματίζονται σήμερα από συναισθηματικούς και ψυχολογικούς παράγοντες, οι οποίοι δημιουργούν σύγχυση και ταραχή στον εσωτερικό τους κόσμο, αλλά και στους άλλους γύρω τους. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, απογοητεύσεις, πόνο και θλίψη, όμως είναι αλήθεια ότι: «Τον μεγαλύτερο πόνο που θα δοκιμάσεις τον προκαλείς από μόνος σου».

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Έγεινε δε και φιλονεικία......


.......μεταξύ αυτών, περί του, τις εξ αυτών νομίζεται ότι είναι μεγαλήτερος. Ο δε είπε προς αυτούς, οι βασιλείς των εθνών κυριεύουσιν αυτά, και οι εξουσιάζοντες αυτά ονομάζονται ευεργέται. Σεις όμως ουχί ούτως, αλλ’ ο μεγαλήτερος μεταξύ σας ας γείνη ως ο μικρότερος, και ο προϊστάμενος ως ο υπηρετών.  Λουκάς κβ:24-26

Αυτή η φιλονικία συνέβη αμέσως μετά από την διδασκαλία του Κυρίου προς τους μαθητές, σε σχέση με τα επικείμενα παθήματα και τον θάνατό Του, και το πώς θα έπρεπε να Τον θυμούνται.
Αλλά εκείνοι δεν σκεφτόντουσαν το θάνατό Του! Στο μέσον όλων αυτών των βαθιών και σοβαρών αληθειών, οι σκέψεις τους ήταν στην ματαιοδοξία τους! Δεν έχει συμβεί ποτέ να αισθανθείτε, κατά τις πιο σοβαρές στιγμές, τις ματαιοδοξίες σας και τις επιθυμίες σας;

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ 38 - Ο θάνατος


Α.  ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Ο φυσικός θάνατος είναι ο αποχωρισμός της ψυχής και του πνεύματος από το σώμα.  Φέρνει τον άνθρωπο στην αιωνιότητα και τον αόρατο κόσμο.

Β.  ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
Η Βίβλος αναφέρεται στο θάνατο με τους παρακάτω όρους:
1.  Ύπνος - Δευτ.λα:16, Ιωάν.ια:11, Α’Κορ.ιε:6, Α’Κορ.ιε:51, Α’Θεσ.δ:13-14
2.  Επίγειος οικία που χαλάει - Β’Κορ.ε:1
3.  Απόθεση του σκηνώματος - Β’Πέτρ.α:14
4.  Ο Θεός ζητά την ψυχή - Λουκ.ιβ:20
5.  Η οδός που δεν έχει επιστροφή - Ιώβ.ις:22
6.  Πρόσθεση κάποιου στον λαό του - Γεν.μθ:33
7.  Ξεψύχησε - Γεν.μθ:33, Πράξ.ε:10
8.  Κατάβαση στον τόπο της σιωπής - Ψαλμ.ριε:17
9.  Επιστροφή στη γη - Γεν.γ:19
10.Αποκοπή - Ιώβ ιδ:2
11.Αναχώρηση - Φιλιπ.α:23

Καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί


Ψαλμοί 51:10. Καρδίαν καθαράν κτίσον εν εμοί, Θεέ· και πνεύμα ευθές ανανέωσον εντός μου.

Η ανθρώπινη καρδιά κάνει περίπου 100.000 παλμούς κάθε μέρα.Αν η ζωή του ανθρώπου διαρκέσει 70 χρόνια κατά μέσω όρο,αυτό σημαίνει ότι θα κτυπήσει γύρω στα δυόμιση δισεκατομμύρια φορές.Ο όγκος του αίματος που διοχετεύει στο σώμα σ αυτό το διάστημα,είναι ίσος με τον όγκο ενός πολύ ψηλού ουρανοξύστη.Το συνολικό μ
ήκος των αγγείων του σώματος,συμπεριλαμβανομένων και των αρτηριολίων,και τριχοειδών των αρτηριών και των φλεβών καθώς και των λεμφαγγείων,φτάνει τα 24.000 χιλιόμετρα.Περισσότερο δηλαδή από το μισό της περιφέρειας της γης.Και όλη αυτή η δουλειά γίνεται από μια αντλία,την καρδιά,που δουλεύει ακατάπαυστα μέρα και νύχτα χωρίς σέρβις,και που η λειτουργία της μπορεί να προσαρμόζετε ανάλογα με της ανάγκες του σώματος,αυξάνοντας την παροχή αίματος μέχρι και 400% !!!

Παλιά Αθήνα



Η λεγόμενη Πύλη του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Αδριανού δεσπόζει ακόμη και σήμερα στην Αθήνα από το 125 μ.Χ.  Παρατηρούμε στην φωτογραφία ότι στα μέσα του 19ου αιώνα η νοτιανατολική περιοχή κάτω από την Ακρόπολη ήταν εντελώς χέρσα.
                                                                 (Φωτογραφικό αρχείο Mουσείου Mπενάκη).   

Αναζητώντας την αλήθεια - 005

Η ΑΘΩΟΤΗΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ - Η ΕΚΔΙΩΞΗ


Α.   Η ΚΑΤΑΡΑ
Τρεις κατάρες δόθηκαν από το Θεό εξ αιτίας της πτώσης του ανθρώπου. Στο φίδι δόθηκε η πρώτη κατάρα: «Επικατάρατος να είσαι μεταξύ πάντων των κτηνών και πάντων των ζώων του αγρού. Επί της κοιλίας σου θέλεις περιπατεί και χώμα θέλεις τρώγει πάσας τας ημέρας της ζωής σου» (Γέν.γ:14).
Η γυναίκα δέχτηκε τη δεύτερη κατάρα: «Θέλω υπερπληθύνει τας λύπας σου και τους πόνους της κυοφορίας σου. Με λύπας θέλεις γεννά τέκνα, και προς τον άνδρα σου θέλει είσθαι η επιθυμία σου και αυτός θέλει σε εξουσιάζει (Γέν.γ:16).

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Είναι θέμα κυρίου


Δεν υπάρχουν τυχαία γεγονότα, συμπτώσεις, συγκυρίες. Υπάρχει μόνο ο Κύριος που ρυθμίζει τα πάντα και χωρίς Αυτόν τίποτα δεν κινείται, τίποτα δεν εξελίσσεται. Όλα όσα βλέπουμε γύρω μας είναι καρπός εύστοχων, σοφών χειρισμών του Θεού, με συγκεκριμένους στόχους, με την καλύτερη αξιοποίηση όλων των συνθηκών για το αιώνιο συμφέρον μας.

Ηχος και φως στο Βόρειο Σέλας...

Ο θόρυβος που παράγει το φαινόμενο καταγράφεται και εξηγείται για πρώτη φορά από τους επιστήμονες.
Το Βόρειο Σέλας δεν παράγει μόνο φως αλλά και ήχο.
Τελικά το θέαμα που προσφέρει το Βόρειο Σέλας δεν περιορίζεται μόνο στο φως αλλά συνοδεύεται και από ήχο, και μάλιστα… ηλεκτρικό.
 
Αυτό αποκαλύπτει νέα μελέτη φινλανδών επιστημόνων η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει λαϊκούς θρύλους και αφηγήσεις που ως τώρα οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι ανήκουν στη σφαίρα της μυθολογίας.

Όπως ανακάλυψαν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ααλτο της Φινλανδίας, τα ενεργειακά φορτισμένα άτομα που σπινθηρίζουν καθώς χορεύουν στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης δημιουργώντας τους εντυπωσιακούς φωτεινούς σχηματισμούς παράγουν επίσης έναν κρότο πολύ πιο χαμηλά, σε απόσταση μόλις 70 μέτρων από το έδαφος.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Με αγαπάει

Ένας άγγελος κι ένας ψαράς


Πράξεις ιβ:1-19

Κατ' εκείνον δε τον καιρόν επεχείρησεν Ηρώδης ο βασιλεύς να κακοποιήση τινάς από της εκκλησίας. Εφόνευσε δε διά μαχαίρας Ιάκωβον τον αδελφόν του Ιωάννου. Και ιδών ότι ήτο αρεστόν εις τους Ιουδαίους, προσέθεσε να συλλάβη και τον Πέτρον· ήσαν δε αι ημέραι των αζύμων· τον οποίον και πιάσας έβαλεν εις φυλακήν, παραδώσας αυτόν εις τέσσαρας τετράδας στρατιωτών διά να φυλάττωσιν αυτόν, θέλων μετά το πάσχα να παραστήση αυτόν εις τον λαόν.

10.000 αιτήσεις Ελλήνων για τον Καναδά

Στις 10.000 αιτήσεις υπολογίζονται οι αιτήσεις Ελλήνων που θέλουν να μεταναστεύσουν στον Καναδά, όπως αποκάλυψε ο Ελληνας ομοσπονδιακός βουλευτής στο καναδικό κοινοβούλιο, Τζιμ Καρύγιαννης, επικαλούμενος στοιχεία της καναδικής πρεσβείας.
Επέστησε δε την προσοχή όσων αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, καλώντας τους να έχουν το νου τους για τους επιτήδειους που υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά την παραμονή και την εργασία τους εκεί.
Αλλωστε, όπως ανέφερε ο ίδιος, ο Καναδάς, τον οποίο χαρακτήρισε "κλειστό μαγαζί", έχει θέσει μορατόριουμ από σήμερα έως το 2013 ότι δεν θα δεχτεί καινούριες αιτήσεις μεταναστών.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ - Ποιοι είναι οι 2 μάρτυρες; (Αποκ.ια)


ΕΙΝΑΙ Ο ΜΩΥΣΗΣ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ;

Επιχειρήματα που χρησιμοποιούν για να στηρίξουν τη δοξασία αυτή και αντίκρουση :
1. Δευτ.ιη:15-19 Εδώ λέει ότι ο Θεός θα αναστήσει προφήτη σαν το Μωυσή. Από αυτό συμπεραίνουν ότι στο τέλος των καιρών θα αναστηθεί πάλι ο Μωυσής.
Απάντηση:
 Όταν ο Θεός είπε ότι θα αναστήσει προφήτη σαν το Μωυσή, αναφέρεται προφητικά στο Χριστό, ο Οποίος είναι προφήτης σαν το Μωυσή. Ο Μωυσής δεν είναι σαν το Μωυσή αλλά είναι ο ίδιος.
 

Βοήθεια για τα παιδιά!

Κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.
Πολύ σημαντικό!

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ!

Αφίσα κατα των ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία

οι εθνικοί της Αυστραλίας καλούν τους "βρωμιάρηδες" έλληνες μετανάστες να επιστρέψουν πίσω στην "βρώμικη" πατρίδα τους..για να μείνει η Αυστραλία "καθαρή" ..
Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και πράγματα εντός της "βρώμικης" χώρας μας είναι εντελώς συμπτωματική..

Πρόσκληση

διότι ο καιρός είναι εγγύς

 
Τέλος τα passwords μέχρι το 2016;

Πόσες φορές δεν έχετε ευχηθεί να μην έπρεπε να θυμηθείτε τόσα passwords, άλλα για το email σας, άλλα για το κινητό σας, κωδικούς για τράπεζα, Facebook, Twitter και τόσα άλλα;

Σύμφωνα λοιπόν με τις προβλέψεις της IBM, όλα αυτά θα αλλάξουν μέχρι το 2016, καθώς οι κωδικοί θα αντικατασταθούν πλήρως από βιομετρικά στοιχεία.

Η γυναικεία χειραφέτηση κάνει κακό στον έρωτα;


Η επαγγελματική και κοινωνική χειραφέτηση του «ωραίου» φύλου φαίνεται ότι έχει προκαλέσει μεγάλες αλλαγές στις ερωτικές σχέσεις.

Οι άλλοτε «δυνατοί», αρρενωποί και διεκδικητικοί άνδρες αισθάνονται μάλλον μειονεκτικά μπροστά στην σύγχρονη γυναίκα. Ο άνδρας από κυνηγός μετατρέπεται σε θήραμα και η γυναίκα διεκδικεί πλέον τα ηνία. Όπως υποστηρίζει η ψυχολόγος, η γυναικεία χειραφέτηση προκάλεσε τον «αντρικό ευνουχισμό». Ακραίος χαρακτηρισμός αλλά αν αναλογιστούμε την σημερινή υπάρχουσα κατάσταση όχι και τόσο παράλογος.

Η εκκλησία του Ιησού Χριστού



ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ έχει να κάνει  με τους ασύλληπτους μηχανισμούς της σοφίας του Θεού.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΙΣΡΑΗΛ έχει να κάνει με τη διατήρηση αυτού του λαού με θαυμαστούς μηχανισμούς αγάπης και σοφίας για να παίξει μοναδικό ιστορικό ρόλο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ είναι δημιούργημα του Κυρίου. Την περιφρούρησε και τη διατήρησε ανά τους αιώνες.

Αναζητώντας την αλήθεια - 004


ΠΡΩΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ - ΑΘΩΟΤΗΤΑ

Α.   Η ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΘΩΟΤΗΤΑΣ
Υπάρχουν επτά χρονικές περίοδοι που θα μελετήσουμε στα μαθήματά μας. Κάθε περίοδος (οικονομία) καλύπτει ένα χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Θεός έρχεται σε σχέση με τον άνθρωπο με ένα ιδιαίτερο κάθε φορά τρόπο. Είναι μια περίοδος δοκιμασίας που κατέληξε όλες τις φορές σε κρίση του Θεού εξ αιτίας της αμαρτίας του ανθρώπου. Σήμερα βρισκόμαστε πολύ κοντά στο τέλος της 6ης περιόδου.

Β.   ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ
Ο Αδάμ και η Εύα ήταν αθώοι όταν φτιάχτηκαν μέσα στον κήπο της Εδέμ όπου τους περιέβαλαν όλες οι ευλογίες της δημιουργίας. Το κάθε τι είχε φτιαχτεί για να τους προσφέρει την ευτυχία. Ο Θεός δημιούργησε τον πρώτο κήπο, τον θαυμάσιο παράδεισο, κι έβαλε τον Αδάμ για να εργάζεται αυτόν και να φυλάει αυτόν.(Γέν.β:15). Υπήρχε εκεί αφθονία τροφής και στέγη. Η γη ήταν εύφορη και τα δέντρα έδιναν άνετα και πλούσια τους καρπούς τους.

Το σημαντικότερο όμως απ’ όλα ήταν ότι είχαν κοινωνία με το Θεό. Η γη ήταν ένας τέλειος παράδεισος-δεν υπήρχε ο φόβος για ανθρώπους ή θηρία, ούτε αγκάθια και τρίβολοι, κούραση ή πόνος. Υπήρχε μονάχα μια αξίωση, μόνο μια απλή εντολή: «Από παντός δένδρου του παραδείσου ελευθέρως θέλεις τρώγει, από δε του ξύλου της γνώσεως του καλού και του κακού δεν θέλεις φάγει απ’ αυτού. Διότι καθ’ ήν ημέρα φάγεις απ’ αυτού, θέλεις εξάπαντος αποθάνει».(Γέν.β:16-17).
 

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Γέννεσις

Ορατή και από την Ελλάδα η απόκρυψη του Δία και των δορυφόρων του, από τη Σελήνη

Τα ξημερώματα της Κυριακής, 15 Ιουλίου, οι ξενύχτηδες εραστές της αστρονομίας θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ένα σπάνιο φαινόμενο, το οποίο προσφέρεται ιδιαίτερα και για αστροφωτογραφήσεις. Πρόκειται για την απόκρυψη του πλανήτη Δία και των μεγάλων δορυφόρων του από τη Σελήνη, η οποία θα αρχίσει περίπου, στις 4.00 τα ξημερώματα.

Ο αναμενόμενος καλός καιρός θα βοηθήσει στην παρατήρηση. Η απόκρυψη (που στη γλώσσα της αστρονομίας λέγεται και επιπρόσθηση) θα είναι ορατή μόνο από την Ευρώπη και την Ασία και θα είναι πλήρως ορατή από την Ελλάδα, όπως επίσης και η επανεμφάνιση του Δία μετά την απόκρυψη.

Ο αέριος γίγαντας του ηλιακού μας συστήματος θα παραμείνει κρυμμένος από τη Σελήνη για περίπου μία ώρα. Η απόκρυψη του Δία θα γίνει από τον φωτεινό μηνίσκο της Σελήνης (που θα είναι φωτισμένη κατά 15%), ενώ η επανεμφάνιση θα γίνει από το σκοτεινό άκρο του δορυφόρου της Γης.

Εάν εξεύρης

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Αποκάλυψη!

Σημερινές ειδήσεις!

Είναι μόνο ένα μέρος! 
Παρόμοια έγιναν χθές, χειρότερα θα γίνουν αύριο.....
Αποκ.κβ:11

Όστις αδικεί ας αδικήση έτι, και όστις είναι μεμολυσμένος ας μολυνθή έτι, και ο δίκαιος ας γείνη έτι δίκαιος, και ο άγιος ας γείνη έτι άγιος.

Λέγει ο μαρτυρών ταύτα· Ναι, έρχομαι ταχέως. Αμήν, ναι, έρχου, Κύριε Ιησού. Αποκ.κβ:20
 

Δοξολογία

Λατρεία

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ - Β' Σαμουήλ



Α. ΘΕΜΑ
Η βασιλεία του Δαβίδ είναι το θέμα με το οποίο ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά το βιβλίο. Έτσι γνωρίζουμε από κοντά αυτό τον άνθρωπο που ήταν «κατά την καρδία του Θεού». Τον παρακολουθούμε στο θρόνο και μέσα στο σπίτι του. Παρατηρούμε από κοντά τις θλίψεις που πέρασε καθώς και τους θριάμβους του. Ακούμε τις προσευχές και τους ύμνους του, την δίκαιη οργή του και τα λόγια της καλοσύνης, της τρυφερότητας και της ευγένειας που βγήκαν απ’ το στόμα του. Γινόμαστε μάρτυρες των αμαρτιών και της μετάνοιας του. Βλέπουμε έναν άνθρωπο που άσχετα από μερικές σκοτεινές σκιές στη ζωή του, πραγματικά έβαζε το Θεό στην πρώτη θέση κι ο Κύριος ήταν πάνω απ’ όλα μία ένδοξη πραγματικότητα. Ο Δαβίδ ήταν ένας άνθρωπος που είχε βαθιά συναίσθηση της δικής του αδυναμίας, των αποτυχιών και των αμαρτιών του αλλά ο οποίος ήξερε πραγματικά το Θεό και Τον εμπιστευόταν μ’ όλη του την καρδιά.

Β. ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Συγγραφέας του Β΄ Σαμουήλ θεωρείται ο Νάθαν ή ο Γάδ (Α΄Χρον.κθ:29). Στην Εβραϊκή Γραφή τα βιβλία Α΄ και Β΄ Σαμουήλ είναι ένα βιβλίο. Χωρίστηκαν σε δύο από τους 70κοντα (Ο’) Έλληνες μεταφραστές στην Αλεξάνδρεια γύρω στο 285 π.Χ.