Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

To Facebook εξαγοράζει το Face.com για την αναγνώριση προσώπων

Κι όσοι δεν επιθυμούν αυτή τη διαδικασία; Θα πρέπει δηλ. να φυλαγόμαστε, να μην βγαίνουμε φωτογραφίες, ή θα πρέπει να βάζουμε ρήτρα ποινής (μη ανάρτησης) σε αυτούς που τραβάνε τις φωτογραφίες;

Πως αλλάζουν τα ήθη των κοινωνιών:
Πριν το Facebook, οι φωτογραφίες ήταν κάτι το επιθυμητό που συνοδεύονταν από πολλά συναισθήματα και αναμνήσεις. Στην εποχή μετά το Facebook τείνoυν να γίνoυν εφιάλτης αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων στην καταβόθρα του διαδικτύου...

Την ισραηλινή εταιρεία Face.com, η οποία αναπτύσσει λογισμικό για την αναγνώριση προσώπων εξαγόρασε το Facebook. Το προσωπικό του Face.com θα ενταχθεί σε αυτό του μεγαλύτερου διαδικτυακού κοινωνικού δικτύου, μεταδίδει το πρακτορείο Associated Press.

Γιατί;

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Αυτό είναι το μεγάλο μας φταίξιμο!


Το να διαβάσει κανείς σωστά τις μέρες μας και να καταλάβει σωστά το τι συμβαίνει γύρω μας, καθώς και το γιατί όλων αυτών, είναι νομίζουμε δύσκολη και κρίσιμη υπόθεση. Πολλοί προβληματίζονται, αρκετοί καταγράφουν ή και αναλύουν τα γεγονότα, τις εξελίξεις γύρω μας και μερικοί τολμούν να προτείνουν λύσεις ή να μοιράζουν κάποτε και ευθύνες. Το γιατί των ημερών μας ελάχιστοι μπορούν να το αντιληφθούν και να μας πείσουν ότι το κατέχουν. Αυτό όμως είναι το κρισιμότερο όλων. Από αυτό κρέμονται οι λύσεις, οι σωστές κατευθύνσεις, τα ακριβή συμπεράσματα και η εκτίμηση των προεκτάσεων και των συνεπειών.
Στις μέρες μας το σωστό διάβασμα των γεγονότων, οι σωστές απαντήσεις λείπουν ή σπανίζουν. Και όπως είναι φυσικό, το επόμενο βήμα είναι  η επικίνδυνη επανάληψη των ίδιων λαθών, οι ίδιες συνέπειες, που όμως  έχουν αθροιστικό χαρακτήρα, γι' αυτό και τα περιθώρια ολοένα και στενεύουν δραματικά.
Η περιοχή που μας απασχολεί φαίνεται ότι είναι ειδική και περιορισμένη, αλλά αυτή η αντίληψη είναι τελείως λάθος. Ο κόσμος της πίστης στον Ιησού Χριστό, η ζωντανή Εκκλησία του Χριστού επάνω στη γη ούτε ειδικό θέμα είναι, ούτε περιορισμένου ενδιαφέροντος. Είναι το "αλάτι της γης" και το "φως του κόσμου" (Ματθ.ε:13,14).
Επηρεάζει την Ιστορία, γράφει Ιστορία και έχει δύναμη και ισχύ δοσμένη από τον ίδιο τον Κύριο των δυνάμεων. Δεν είναι ούτε μικρό, ούτε χωρίς ενδιαφέρον "το αλάτι να μωραθεί" και το φως του κόσμου να αρχίσει να αμαυρώνεται. Τι θα βάλουμε στη θέση τους, πώς θα πορευτεί ο κόσμος μας επάνω στη γη χωρίς αυτά;

H λίστα των εταιριών της νεοταξικής Monsanto!

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ιστορία της Παλαιάς Διαθήκης

Μάθημα  10

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΑΟΥΛ

Α.  Η ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
Ο λαός είχε ζητήσει βασιλιά, έτσι ώστε να είναι κι αυτοί σαν τ’ άλλα έθνη που βρίσκονταν τριγύρω τους. Ο Θεός τους έδωσε έναν άνδρα σύμφωνα με τη δική τους επιλογή. Ο άνθρωπος που ο Θεός διάλεξε γι’ αυτούς ήταν ο Σαούλ, γιος του Κις, από τη φυλή Βενιαμίν. Ο Βενιαμίν ήταν μια από τις μικρότερες φυλές, που βρισκόταν ανάμεσα σε δύο από τις μεγαλύτερες φυλές, του Ιούδα και του Ευφραίμ. Διαλέγοντας έναν άνδρα απ’ το Βενιαμίν, θα εμπόδιζε το ξέσπασμα ζήλιας από την μεριά των δύο μεγάλων φυλών.
Ο Σαούλ ήταν ψηλός, με εντυπωσιακή εμφάνιση. Δεν υπήρχε ανάμεσα στο λαό «άνθρωπος ωραιότερος αυτού» (Α’ Σαμ.θ:2). Ήταν ακόμα ταπεινός και δειλός όταν ήταν νέος.

ησυχία τάξη και..ασφάλεια !


Κατά των μεταναστών, διαδήλωναν οι εγκληματίες με τα καλάσνικοφ.

Συμμετείχαν με...κεράκια σε σιωπηρή διαμαρτυρία, έξω από το αστυνομικό μέγαρο, κατά της εγκληματικότητας από αλλοδαπούς και λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα πυροβολούσαν τους αστυνομικούς στη διάρκεια ληστείας! Από την μία πλευρά δήλωναν εξοργισμένοι από τις παράνομες ενέργειες αλλοδαπών και την ίδια ώρα οργάνωναν ληστρικές επιθέσεις με καλάσνικοφ και εκρηκτικά...

Αυτά τα εντυπωσιακά στοιχεία για την δράση ορισμένων ελλήνων, μελών της συμμορίας με τα καλάσνικοφ που είχε προχωρήσει σε σειρά ληστειών σε τράπεζες και σε ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, προκύπτουν από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Ο αρχιερέας και τα 'Αγια των Αγίων

«τήν οποίαν έχομεν ως άγκυραν τής ψυχής ασφαλή τε καί βεβαίαν καί εισερχομένην εις τό εσωτερικόν τού καταπετάσματος, όπου ο  Ιησούς εισήλθεν υπέρ ημών πρόδρομος, γενόμενος αρχιερεύς εις τόν αιώνα κατά τήν τάξιν Μελχισεδέκ» (Εβρ.ς:19,20)

Η θαυμαστή αλήθεια της Καινής Διαθήκης σχετικά με τον Αρχιερέα μας, καθώς συγκρίνεται με αυτή της Παλαιάς Διαθήκης, παρουσιάζεται τόσο θαυμαστά στην επιστολή προς Εβραίους που αρκεί κανείς να διαβάσει τα εδάφια για να δει την ομορφιά του τύπου και του αντιτύπου. Διαβάζουμε λοιπόν:

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αναζητώντας την αλήθεια - 001

Α. ΠΡΟΣΔΟΚΙΑ ΚΑΙ ΛΑΧΤΑΡΑ
Μέσα σ’ ολόκληρη την Π.Δ. υπάρχει η προσδοκία και η λαχτάρα για την εύρεση του Θεού. Ο Ιώβ είπε: «Είθε να ήξευρον πού να εύρω αυτόν» (Ιώβ κγ:3). Μέσα στην καρδιά κάθε ανθρώπου υπάρχει η λαχτάρα της πλήρωσης αυτού του «κενού» που ο Ίδιος ο Θεός έχει βάλει μέσα μας. Η αιωνιότητα υπάρχει μέσα στην καρδιά του καθ’ ένα μας και τίποτα δεν μπορεί να ικανοποιήσει αυτή τη λαχτάρα παρά μόνο ο αιώνιος Θεός.

Β. ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΒΛΟΥ
Τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης είναι 39

·    Νομικά:  Πέντε βιβλία που αποτελούνται από τελετουργικούς  και ηθικούς κανόνες, όπου συμπεριλαμβάνονται και οι δέκα εντολές. Γράφτηκαν από το Μωυσή.
·    Ιστορικά:  Δώδεκα βιβλία στα οποία περιέχεται η ιστορία του έθνους Ισραήλ.
·    Ποιητικά: Πέντε βιβλία με υποσχέσεις, δοξολογία, προσευχές, προφητείες και εντολές.
·    Προφητικά: Δεκαεπτά βιβλία - πέντε μεγάλων και δώδεκα μικρών προφητών. Οι προφητείες σ’ αυτά τα βιβλία αφορούν τον Ισραήλ, κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που γράφτηκαν κι ακόμα προλέγουν γεγονότα που είναι να συμβούν τα χρόνια που ακολούθησαν, όπως ο ερχομός του Μεσσία, η εκκλησιαστική ιστορία, οι έσχατοι καιροί, η Μεγάλη Θλίψη και η Χιλιετής Βασιλεία.

 

Αληθινή μετάνοια

  
 Είναι γνωστή σε όλους η μεγάλη και σύν­θετη αμαρτία του Δαβίδ, ώστε δε χρειάζεται να μπούμε σε λεπτομερή εξιστόρησή της. (Το πε­ριστατικό αναφέρεται στο Β' Σαμουήλ ιβ για όσους θα ήθελαν να το διαβάσουν).

Μια ιδέα της μεγάλης ενοχής που ένιωσε ο Προφήτης-Βασιλιάς, μετά τη μετάνοιά του, μπορούμε να αντιληφθούμε από τα λόγια του να Ψαλμού, στην επικεφαλίδα του οποίου διαβάζουμε: «Εις τόν πρώτον μουσικόν. Ψαλμός τού Δαβίδ, ότε ήλθε Νάθαν ο προφήτης πρός αυτόν, αφού εισήλθε πρός τήν Βηθσαβεέ» (Ψαλμ.να:1). Μετά τη φανέρωση της αμαρτίας του, μέσω του προφήτη Νάθαν, ο Δαβίδ κατανόησε την πραγματική του κατά­σταση και περιέπεσε σε μεγάλη λύπη.

Υπολογιστές που μαθαίνουν παρουσίασε η Google

Για πρώτη φορά, μηχανήματα δείχνουν να μπορούν να μιμηθούν τον τρόπο με τον οποίο ο ανθρώπινος εγκέφαλος μαθαίνει νέες και εντελώς άγνωστες έννοιες.   
Το επιστημονικό προσωπικό της Google ανακοίνωσε την έναρξη πειραμάτων με σκοπό την δημιουργία υπολογιστών που θα μπορούν να μιμούνται βασικές λειτουργιες κατανόησης του εγκεφάλου.
Οι άνθρωποι της εταιρείας προγραμμάτισαν ορισμένους υπολογιστές με «έξυπνους» αλγόριθμους, οι οποίοι θα τους επέτρεπαν να αναγνωρίζουν αντικείμενα, τα οποία θα έβλεπαν για πρώτη φορά.

ΓΕΝΕΣΗ μ


Ενώ ο Ιωσήφ είναι στη φυλακή, ο αρχιτρίκλινος κι ο αρχισιτοποιός του βασιλιά ρίχνονται κι αυτοί εκεί κι ο αρχιφύλακας τους εμπιστεύθηκε στον Ιωσήφ. Ένα πρωί τους βλέπει στεναχωρημένους και ρωτάει να μάθει το λόγο. Εδώ ο Ιωσήφ μας δίνει ένα θαυμαστό παράδειγμα, γιατί αν κι ο ίδιος βρίσκεται σε τρομερή δυσκολία, κάνει ότι μπορεί για ν’ ανακουφίσει άλλους. Αντί να προσπαθήσει να κερδίσει τη συμπάθειά τους, τους στρέφει στο Θεό σαν τη μόνη λύση των προβλημάτων τους (εγώ θα σας ερμηνεύσω τα όνειρα...κτλ!). Ο νικητής χριστιανός βρίσκει πάντοτε χαρά στο να εξυπηρετεί τους άλλους. Βαστάζοντας ο ένας του άλλου τα βάρη, εκπληρώνουμε το νόμο.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Αναζητώντας την αλήθεια

Από τη δημιουργία μέχρι τον κατακλυσμό.

Α. Κανόνες
·    Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να μιλήσουμε για τους κανόνες που θα ακολουθήσουμε στα βιβλικά μας μαθήματα.
·    Δεν θέλουμε να συζητήσουμε πάνω σε δόγματα.
·    Δεν έχει σημασία τί νομίζετε εσείς ή εγώ. Αυτό που βασικά μας ενδιαφέρει είναι «τί λέει η Γραφή».
·    Ο δεύτερος κανόνας είναι ότι δεν  θα σας ζητήσουμε να γίνετε μέλη κάποιας εκκλησίας.
·    Ο τρίτος κανόνας είναι ότι δεν θα φιλονικήσουμε.
 

Το πλύσιμο των ποδιών

Προ δε της εορτής του πάσχα εξεύρων ο Ιησούς ότι ήλθεν η ώρα αυτού διά να μεταβή εκ του κόσμου τούτου προς τον Πατέρα, αγαπήσας τους ιδικούς του τους εν τω κόσμω, μέχρι τέλους ηγάπησεν αυτούς.  Και αφού έγεινε δείπνος, ο δε διάβολος είχεν ήδη βάλει εις την καρδίαν του Ιούδα Σίμωνος του Ισκαριώτου να παραδώση αυτόν, εξεύρων ο Ιησούς ότι πάντα έδωκεν εις αυτόν ο Πατήρ εις τας χείρας, και ότι από του Θεού εξήλθε και προς τον Θεόν υπάγει, εγείρεται εκ του δείπνου και εκδύεται τα ιμάτια αυτού, και λαβών προσόψιον διεζώσθη· έπειτα βάλλει ύδωρ εις τον νιπτήρα, και ήρχισε να νίπτη τους πόδας των μαθητών και να σπογγίζη με το προσόψιον, με το οποίον ήτο διεζωσμένος. Έρχεται λοιπόν προς τον Σίμωνα Πέτρον, και λέγει προς αυτόν εκείνος· Κύριε, συ μου νίπτεις τους πόδας; Απεκρίθη ο Ιησούς και είπε προς αυτόν· Εκείνο, το οποίον εγώ κάμνω, συ δεν εξεύρεις τώρα, θέλεις όμως γνωρίσει μετά ταύτα. Λέγει προς αυτόν ο Πέτρος· Δεν θέλεις νίψει τους πόδας μου εις τον αιώνα. Απεκρίθη προς αυτόν ο Ιησούς· Εάν δεν σε νίψω, δεν έχεις μέρος μετ' εμού. Λέγει προς αυτόν ο Σίμων Πέτρος· Κύριε, μη τους πόδας μου μόνον, αλλά και τας χείρας και την κεφαλήν. Λέγει προς αυτόν ο Ιησούς· Ο λελουμένος δεν έχει χρείαν ειμή τους πόδας να νιφθή, αλλ' είναι όλος καθαρός· και σεις είσθε καθαροί, αλλ' ουχί πάντες. Διότι ήξευρεν εκείνον, όστις έμελλε να παραδώση αυτόν· διά τούτο είπε· Δεν είσθε πάντες καθαροί. Αφού λοιπόν ένιψε τους πόδας αυτών και έλαβε τα ιμάτια αυτού, καθήσας πάλιν είπε προς αυτούς· Εξεύρετε τι έκαμον εις εσάς; Σεις με φωνάζετε, Ο Διδάσκαλος και ο Κύριος, και καλώς λέγετε, διότι είμαι. Εάν λοιπόν εγώ, ο Κύριος και ο Διδάσκαλος, σας ένιψα τους πόδας, και σεις χρεωστείτε να νίπτητε τους πόδας αλλήλων. Διότι παράδειγμα έδωκα εις εσάς, διά να κάμνητε και σεις, καθώς εγώ έκαμον εις εσάς. Αληθώς, αληθώς σας λέγω, δεν είναι δούλος ανώτερος του κυρίου αυτού, ουδέ απόστολος ανώτερος του πέμψαντος αυτόν. Εάν εξεύρητε ταύτα, μακάριοι είσθε εάν κάμνητε αυτά. Ιωάν.ιγ:1-17

διακρίσεις στο όνομα της πολιτικής κατά των διακρίσεων..

Ποινικό αδίκημα η περιτομή για θρησκευτικούς λόγους στη Γερμανία

Η γερμανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι το να υποβάλλεται ένα παιδί σε περιτομή για θρησκευτικούς λόγους αποτελεί σωματική βλάβη η οποία θα πρέπει να τιμωρείται ποινικά, σε μια απόφαση που αναμένεται να αποτελέσει δικαστικό προηγούμενο.
Δικαστήριο της Κολονίας αποφάσισε ότι «το σώμα ενός παιδιού μεταβάλλεται με ανεπανόρθωτο τρόπο από την περιτομή». «Αυτή η μεταβολή είναι αντίθετη με το συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει αργότερα μόνο του τη θρησκευτική του ταυτότητα», επισημαίνεται στην απόφαση του δικαστηρίου.
Τα δικαιώματα των γονέων όσον αφορά την εκπαίδευση και την θρησκευτική ελευθερία δεν θίγονται αν περιμένουν έως ότου το παιδί είναι σε θέση να αποφασίσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε περιτομή «ως εμφανές σημάδι ότι ανήκει στο Ισλάμ», προσθέτει το δικαστήριο.

Αναζητώντας την αλήθεια




ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ


Μάθημα 1ο 
Απ’ τη Δημιουργία ως τον κατακλυσμό

Μάθημα 2ο    

Η διαθήκη του Θεού με το Νώε ως την σκλαβιά στην Αίγυπτο

Μάθημα 3ο    

Η γέννηση του Μωυσή ως την είσοδο στην γη της επαγγελίας

Μάθημα 4ο   

Το πέρασμα στη γη Χαναάν, ως το τέλος της Παλαιάς Διαθήκης

Μάθημα 5ο   

Γενική θεώρηση της Καινής Διαθήκης μέσα από την επίγεια διακονία του Ιησού Χριστού

Μάθημα 6ο   

Ποιος ήταν ο Ιησούς έως την σταύρωση

Μάθημα 7ο   

Η ανάσταση ως το τί σημαίνει να πιστεύεις στον Κύριο Ιησού Χριστό

Μάθημα 8ο  

Τα χαρίσματα του Πνεύματος ως τους σκοτεινούς αιώνες

Μάθημα 9ο   

Πρώιμη και όψιμη βροχή ως τις φιάλες της οργής

Μάθημα 10ο 

Η μάχη του Αρμαγεδδώνα ως την κρίση του λευκού θρόνου

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΒΑΣΙΚΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΕΣ 36 - Η ελπίδα της εκκλησίας


Α. Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Τίτ.β:13 “Προσμένοντες την μακαρίαν ελπίδα, και επιφάνειαν της δόξης του μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.”
Α’ Ιωάν.γ:3 “Και πας όστις έχει την ελπίδα ταύτην επ’ αυτόν, καθαρίζει εαυτόν, καθώς εκείνος είναι καθαρός”
Η ελπίδα της Εκκλησίας είναι η επιστροφή του Ιησού Χριστού για να παραλάβει τη νύμφη Του που είναι η Εκκλησία (Εφεσ.ε:27). Η διδασκαλία για την Αρπαγή είναι απ’ τις σημαντικότερες στην Καινή Διαθήκη. Αναφέρεται περισσότερο από 300 φορές στην Καινή Διαθήκη.
Ο άγιος προσμένει τον ερχομό του Κυρίου (Β’Κορ.ε:4). Δεν ανυπομονούμε να απεκδυθούμε, αλλά μάλλον να ενδυθούμε. Ο θάνατος είναι ένας εχθρός και όταν ο Κύριος έρθει, κάποιοι θα εγερθούν απ’ τους νεκρούς και θα ισχύσει το γεγραμμένο “κατεπόθη ο θάνατος εν νίκη” (Α’Κορ.ιε:54-55).
Η επιστροφή του Ιησού είναι η ελπίδα που πλημμυρίζει την καρδιά της Εκκλησίας με χαρά ανεκλάλητη.

Επτά ΜΥΘΟΙ για τη μετάνοια...



1 Μετάνοια σημαίνει θλίψη
Πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο συνηθισμένο μύθο. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως όταν υπάρχουν θλίψη και δάκρυα, υπάρχει και μετάνοια. Δεν υποτιμώ τα δάκρυα. Αλλά δεν πρέπει να εξισώνουμε τη θλίψη με τη μετάνοια. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Συχνά αυτοί που θλίβονται, δεν θλίβονται για την αμαρτωλότητά τους αλλά για τις συνέπειες.
Το μικρό παιδί που κάνει κάποια αταξία δεν κλαίει επειδή παράκουσε την εντολή της μαμάς του αλλά για την τιμωρία που θα υποστεί. Τα δάκρυά του θα σημαίνουν μετάνοια αν στο μέλλον δεν ξανακάνει όχι μόνο την ίδια αταξία αλλά και άλλες παρόμοιες. Το ίδιο και με τους ανθρώπους. Τα δάκρυα και η θλίψη θα είναι τα εξωτερικά γνωρίσματα της μετάνοιας, μόνο αν στο μέλλον δεν επιστρέψουν στα δίχτυα της ίδιας αμαρτίας. Η θλίψη είναι εξωτερικό γνώρισμα. Η μετάνοια είναι η αλλαγή της καρδιάς.
 

Ψευδοδιδάσκαλοι

λεφτά..υπάρχουν


Τα έξοδα φιλοξενίας του πατριάρχη Nέας Ρώμης που θα προκύψουν από την επίσκεψή του σε Κοζάνη και Καστοριά, ανέρχονται στο ποσό των 110000 ευρώ, τα οποία θα καλύψει η περιφέρεια Δ. Μακεδονίας δηλαδή οι (έλληνες και μετανάστες) φορολογούμενοι.

«Μη ψάχνουμε ευκαιρίες για να ρίξουμε δηλητήριο. Αυτοί που τα δημοσιεύουν αυτά ας δουν και το κοινωνικό έργο της εκκλησίας. Η εκκλησία θα σταθεί δίπλα στο λαό της έστω και αν πρέπει να φάει χώμα», ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο..μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης !

Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

(Γέν. 3:15)
και έχθραν θέλω στήσει αναμέσον σου και της γυναικός, και αναμέσον του σπέρματός σου και του σπέρματος αυτής· αυτό θέλει σου συντρίψει την κεφαλήν, και συ θέλεις κεντήσει την πτέρναν αυτού.
 

Αληθινή αγάπη

Η πραγματική αγάπη είναι πάντοτε συνυφασμένη με την προσφορά, τη θυσία, την ανιδιοτέλεια. Αγάπη είναι να χαίρεσαι με αυτόν που χαίρεται και να λυπάσαι με αυτόν που πονά. Αυτός που αγαπά ανέχεται τον άλλο με τις ατέλειές του χωρίς να τον περιφρονεί, χωρίς καν να τον κάνει να νιώθει άσχημα για αυτό που είναι. Όταν αγαπάς ενδιαφέρεσαι τι θα γίνει ο άλλος, χωρίς όμως αυτό το ενδιαφέρον να γίνεται καταπίεση και επιβολή. Και αυτό, διότι η πραγματική αγάπη εμπεριέχει το σεβασμό της ελευθερίας του άλλου, την εκτίμηση προς την προσωπικότητά του.

 

Στην καρδιά του… «κτήνους»

Περικυκλωμένος από ένα κοπάδι… σαρδέλες βρέθηκε ένας ανύποπτος δύτης στη θάλασσα των Φιλιππίνων, απολαμβάνοντας την ομολογουμένως παράξενη αίσθηση και δίνοντας την ευκαιρία για μια σειρά εντυπωσιακών φωτογραφιών. 
Το εντυπωσιακό θέαμα οφείλεται στο «σχηματισμό» στον οποίο κολυμπούν οι σαρδέλες, σχηματίζοντας ένα «τείχος» που λαμπυρίζει κατά την ετήσια μετανάστευσή τους σε θερμότερα νερά.
Το μεταναστευτικό ταξίδι αρχίζει το Μάιο και ολοκληρώνεται τον Ιούλιο καθώς δισεκατομμύρια σαρδέλες εγκαταλείπουν τις κρύες θάλασσες της νότιας Αφρικής και κινούνται βόρεια στον Ινδικό Ωκεανό.
Δείτε τ
ις φωτογραφίες :

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Καληνύχτα

(Παρ. 19:17)

Ο ελεών πτωχόν δανείζει εις τον Κύριον· και θέλει γείνει εις αυτόν η ανταπόδοσις αυτού.
 

Εκτός αν μετανοήσεις


Οι λέξεις του τίτλου προέρχονται από το ευαγγέλιο του Λουκά ιγ:5, όπου λέει:  "Ουχί, σας λέγω, αλλ' εάν δεν μετανοήτε, πάντες ομοίως θέλετε απολεσθή.".
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν, ότι η τραγική εναλλακτική λύση της μετάνοιας είναι η αιώνια κόλαση. 
Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός αυτό, είναι εξαιρετικά σημαντικό, όλοι να γνωρίζουν τι είναι η μετάνοια και πώς μπορεί να μετανιώσει κανείς! 
Μετάνοια είναι κάτι περισσότερο από αναμόρφωση.
 

Έχεις ελέγξει τελευταία τις αποθήκες σου;


«Και ήτο η πείνα επί παν το πρόσωπον της γης. Ήνοιξε δε ο Ιωσήφ πάσας τας αποθήκας, και επώλει σίτον εις τους Αιγυπτίους και η πείνα επεβάρυνεν επί την γην της Αιγύπτου» (Γέν.μα:56).
           
Για να γεμίσει αυτές τις Αιγυπτιακές αποθήκες ο Ιωσήφ, είχε ηγηθεί ενός προγράμματος προκειμένου να προμηθεύσει τροφή για το λαό κατά τη διάρκεια του λιμού.

Όμως τι είχε ο Ιωσήφ στην προσωπική του αποθήκη; Καθώς διαβάζουμε τη Γένεση, βλέπουμε ότι είχε μια πολυτάραχη ζωή που θα μπορούσε να γεμίσει μέχρι πάνω την αποθήκη του. Θα μπορούσε να πάει εκεί και να τραβήξει έξω ένα τεράστιο σακί από δικαιολογίες για άκαρπη ζωή. Θα μπορούσε να τις μαζέψει από τα προβλήματα που περιγράφονται στη Βίβλο ότι είχε σαν παιδί, σαν νέος και αργότερα σαν άντρας.

είναι καιρός

Είναι καιρός να δούμε την υποκρισία των θρησκευτοφυλάκων . Ας εγκαταλείψουμε την δήλωση ορθοφροσύνης στην επίσημη κρατικοδίαιτη ανθρωπο-θρησκεία ματαιότητας γεμάτη τύπους,είδωλα και υποκρισία και ας ακολουθήσουμε την αίρεση του Χριστού! Ας μη κολλάει κανένας στην λέξη, έτσι έλεγαν τους πρώτους χριστιανούς οι Εβραίοι, οι οποίοι ως πρώτοι διδάξαντες αυτοδικαιώνονταν και καυχώντουσαν ότι ήσαν ο λαός του Θεού και αποκαλούσαν τον Απ. Παύλο πρωτοστάτη της αιρέσεως των Ναζωραίων!" Πράξεις 24:5, ναι αυτούς τους αιρετικούς κατ΄ανθρωπον και όχι κατά Θεό που ακολουθούσαν το ευαγγέλιο του Χριστού!

Τους έλεγαν αιρετικούς! ποιοι άραγε; οι Ιουδαίοι που ήσαν οι πολλοί και δεν ήθελαν να εγκαταλείψουν την ματαιότητα της εθελοθρησκείας και της υποκρισίας τους.
 

τα άνω φρονείτε, μη τα επί της γης.

 
 

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

O πύργος του Βεβελσμπούργκ

Ο πύργος στη πιο πάνω απεικόνιση βρίσκεται στην Γερμανία κοντά στο Πάντερµπορν στην επαρχία της Βεστφαλίας και απετέλεσε επίκεντρο για μια εκκολαπτόμενη  θρησκεία, αυτή των μαυροντυμένων ανδρών των Ες-Ες.
Το τριγωνικό σχήμα του, (παρούσα και εδω η τριάδα) πίστευαν οτι έχει αποκρυφιστική δύναμη. Κάποιοι ισχυρίζονται πως η περιοχή αποτελεί γεωμαγνητικό κόμβο, ενώ ο μαύρος πύργος  δείχνει προς την μυθική Θούλη, πατρίδα των Αρείων,και περιέχει την αναπαράσταση του μαύρου ήλιου.
Είχε κατασκευαστεί περί το 1600 μ Χ και επισκευάστηκε για να χρησιμοποιηθεί από τους ναζί με εντολές του Χίμλερ.  Για την ανακατασκευή του δημιουργήθηκε το 1939  στρατοπέδο συγκέντρωσης, λίγο πιο έξω από τους χώρους του κάστρου. Για τις ανάγκες των έργων, κατέφθαναν εκατοντάδες κρατούμενοι, διαμορφώνοντας  ένα κολαστήριο εξίσου βάναυσο με αυτό στο Άουσβιτς. Συνολικά, από τις 3900 ψυχές που μεταφέρθηκαν σαν σκάβοι, 1285 έχασαν τη ζωή τους, άλλοι από υπερβολική κόπωση κατά τις επισκευές του κάστρου, άλλοι λόγω ασιτίας και οι υπόλοιποι απλά εκτελέστηκαν..

Το ελεύθερο θέλω του ανθρώπου 2/2 (ΒΔ)

Κι εδώ υπάρχει πάλι το ΕΑΝ, που σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι προσκαλεσμένοι από το Θεό, και αν θέλουν να ακούσουν την διδαχή Του, θα σωθούν.
Πράξ.ζ:39 «Εις το οποίον οι πατέρες ημών δεν ηθέλησαν να υπακούσωσιν, αλλ'απέβαλον, και εστράφησαν εν ταις καρδίαις αυτών εις Αίγυπτον».
Δεν άκουσαν το Μωυσή, που σημαίνει ότι δεν άκουσαν το Θεό που μιλούσε μέσα από το Μωυσή, δεν θέλησαν να τον ακούσουν, στράφηκαν στην Αίγυπτο, και γι’ αυτό και έμειναν μέσα στην έρημο.
Φιλιπ.β:12-13 «Ώστε, αγαπητοί μου, καθώς πάντοτε υπηκούσατε, ουχί ως εν τη παρουσία μου μόνον, αλλά τώρα πολύ περισσότερον εν τη απουσία μου, μετά φόβου και τρόμου εργάζεσθε την εαυτών σωτηρίαν· διότι ο Θεός είναι ο ενεργών εν υμίν και το θέλειν και το ενεργείν κατά την ευδοκίαν αυτού».
Εφόσον εμείς έχουμε δοθεί πια ολοκληρωτικά στο Θεό, Εκείνος είναι που ενεργεί πλέον στο θέλω μας.
 

Καλημέρα!

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

(Γαλ. 3:20)

ο δε μεσίτης δεν είναι ενός, ο Θεός όμως είναι Εις.
 

Η σκλαβιά στον 21ο αιώνα! (χάρτης)

Υπάρχουν τουλάχιστον 20.9 εκατομμύρια σκλάβοι στον κόσμο ακόμα και σήμερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας!
Σύμφωνα επίσης με τον χάρτη του αμερικανικού State Department σχετικά με το trafficking, ενώ στις ΗΠΑ και Ευρώπη υπάρχουν περίπου 1 εκατομμύριο σκλάβοι, στην Κίνα και την Ινδία υπάρχουν 11 εκατομμύρια.  Αυτό σημαίνει, αναφέρει το Business Insider, πως εν έτει 2012 υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που αναγκάζονται να δουλέψουν, παρά τη θέλησή τους και δεν πληρώνονται για τις υπηρεσίες, που προσφέρουν.

Φυσικά το σχεδίασμα αυτό είναι παραπλανητικό. Οι σύγχρονοι δούλοι που εργάζονται σε δουλειές που δεν επέλεξαν και αμοίβονται με αποδοχές κάτω του ορίου της φτώχειας είναι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του πλανήτη..

Σήμερα είναι η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου.

Σήμερα, 21η Ιουνίου, ξεκινά και επίσημα το καλοκαίρι, με το θερινό ηλιοστάσιο, δηλαδή την μεγαλύτερη σε διάρκεια ημέρα στο βόρειο ημισφαίριο και την μικρότερη στο νότιο.

Ο ήλιος φτάνει στο βορειότερο σημείο της εκλειπτικής και αρχίζει να κατέρχεται και πάλι «τρεπόμενος» προς τον ουράνιο ισημερινό. Το σημείο αυτό, ονομάζεται θερινό τροπικό σημείο ή απλά θερινή τροπή, επειδή ο Ήλιος τρέπεται και πάλι προς τον ισημερινό, και από την ημέρα αυτή αρχίζει το καλοκαίρι.

Επειδή, μάλιστα, για μερικές ημέρες πριν και μετά τη θερινή τροπή ο ήλιος φαίνεται να αργοστέκει πάνω στην εκλειπτική, σαν να είναι έτοιμος να σταματήσει, το θερινό τροπικό σημείο ονομάζεται επίσης και θερινό ηλιοστάσιο.

Η Αλήθεια

Δεν αρνήθηκα ποτέ σε κανένα να "ψάχνει" την Αλήθεια, και πολύ καλά κάνει… Επιπλέον, κατά την γνώμη μου, ‘’συμπαθώ’’ μέσα σε εισαγωγικά, κάποιον που ψάχνει, παρά κάποιον που επαναπαύεται.

Τέλος πάντων. Το θέμα είναι να τη βρει… και να μη την προσπεράσει. Αν την βρει ή όχι, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, αλλά του ανθρώπου, που βρίσκεται μπροστά της και έχει δύο επιλογές: ή να την αρνείται… ψάχνοντας για κάτι άλλο, ή να την αποδέχεται.

Λυπάμαι που πρέπει να επαναλαμβάνω τα ίδια λόγια…


Το παράδειγμα των δύο συσταυρωμένων προσώπων, που ο ένας Τον αποδέχεται και ο άλλος όχι, είναι η συμπύκνωση σ’ αυτές τις δύο και μοναδικές θέσεις όλων εμάς.
 

Το ελεύθερο θέλω του ανθρώπου 1/2 (ΒΔ)


Ο Χριστός πέθανε για να μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει αιώνια με το Θεό. Αν υπήρχε δεύτερη ελπίδα, τότε τα πράγματα δεν θα ήταν και τόσο σοβαρά, όπως μας τα λέει ο λόγος του Θεού.
Επειδή όμως δεν υπάρχει δεύτερη ελπίδα, επειδή τα πράγματα είναι σοβαρά και διακυβεύεται η αιωνιότητα κάθε ψυχής με το αν δεχθεί ή όχι αυτή τη θυσία - και το δικαίωμα να διαλέξεις δίνεται μια φορά όσο ο άνθρωπος ζει –γι’ αυτό πέθανε ο Χριστός. Διαλέγουμε μια φορά, και από κει και πέρα είναι η αιωνιότητα κοντά ή μακριά από το Θεό!! !
Σήμερα πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί ο Θεός έχει χωρίσει τους ανθρώπους σε σκεύη τιμής και σε σκεύη ατιμίας, ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι προορισμένος να είναι αυτό που είναι. Έτσι, ο Θεός καλεί αυτούς που έχει προγνωρίσει και αυτούς που δεν τους έχει προγνωρίσει δεν τους καλεί.

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Αγιασμός μέσω του αίματος


Ο Παύλος λέει: «Με το οποίον θέλημα είμεθα ηγιασμένοι διά της προσφοράς του σώματος του Ιησού Χριστού άπαξ γενομένης» (Εβρ.ι:10) και ο Ιωάννης μας λέει ότι «εάν όμως περιπατώμεν εν τω φωτί, καθώς αυτός είναι εν τω φωτί, έχομεν κοινωνίαν μετ' αλλήλων, και το αίμα του Ιησού Χριστού του Υιού αυτού καθαρίζει ημάς από πάσης αμαρτίας» (Α' Ιωάν.α:7).

Από αυτά και άλλα εδάφια μαθαίνουμε ότι ο αγιασμός μέσω του αίματος είναι καθαρισμός από την ενοχή και το μόλυσμα της αμαρτίας. Αυτός ο καθαρισμός δεν αναφέρεται στη φύση της αμαρτίας αλλά στο μόλυσμα και την ενοχή της. Στο Α' Ιωάν.γ:4 λέει ότι αμαρτία είναι η ανομία, η παράβαση του νόμου.