Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Μετά την καταστροφή η βία

Επιβεβαιώθηκαν οι χειρότερες προβλέψεις για την κλίμακα της καταστροφής στην Αϊτή, καθώς επιβεβαιωμένα οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 150.000 μόνο στο Πορτ-ο-Πρενς. Χιλιάδες άλλοι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια στην πρωτεύουσα και γύρω πόλεις.
Το Κοινοβούλιο κατέρρευσε. Το γραφείο φορολογίας κατέρρευσε. Σχολεία κατέρρευσαν. Νοσοκομεία κατέρρευσαν. Η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε ότι τα γραφεία της κατέρρευσαν.
Αμέτρητα κτήρια -γραφεία, ξενοδοχεία, καταστήματα, κυβερνητικά κτήρια, ακόμα και του ΟΗΕ- που έχουν καταρρεύσει στην πρωτεύουσα Πορτ Ο Πρενς, η οποία θυμίζει πόλη-φάντασμα. Έχει καταρρεύσει ακόμα και μεγάλο μέρος του προεδρικού μεγάρου.

Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Η οικονομία της απληστίας

" Ο πλούτος κατασκευάζει εις εαυτόν πτέρυγας "
Τον τελευταίο καιρό εξελίσσεται μία τεράστια κρίση στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ένα γιγάντιο τσουνάμι σαρώνει τις διεθνείς χρηματαγορές, προκαλώντας μεγάλες ανησυχίες σε κυβερνήσεις, επιχειρήσεις και στους απλούς ανθρώπους.
 
   Όσο κι αν φαίνεται εκ πρώτης όψεως παράξενο για διερεύνηση οικονομικών φαινομένων, τον πυρήνα των αιτίων αυτής της κρίσης αποτελούν ηθικές παρεκτροπές. Η απληστία, η αδικία, η ανευθυνότητα αποτέλεσαν τις βασικές αιτίες αυτής της κρίσης.

Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Η αξία μιας ζωής στον εικονικό κόσμο

Και άλλο ένα τσιγγανάκι βρέθηκε νεκρό ανάμεσα στα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ 'Ανω Λιοσίων, παραμονές "xριστου"γέννων. Mια είδηση που σίγουρα δεν είδατε στην τηλεόραση .
Δεν είναι το πρώτο τσιγγανάκι που χάνει τη ζωή του αναζητώντας μέσα στα σκουπίδια κάποια πράγματα που ενδεχομένως να έχουν μια "αξία" για να συλλεχθούν και να πωληθούν.
"Zωή" απο τα απορρίματα των άλλων , άνθρωποι που η ζωή τους δεν μετράει για το θέαμα . Ενα σενάριο καθημερινό πολύ μακριά απο την δημοσιότητα..

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Αν είναι εν κρυπτώ όλα καλά !

Η Παπική Εκκλησία συγκάλυπτε κακοποιήσεις παιδιών .
   Σοκ προκαλεί στην Ιρλανδία μία έκθεση της "αρχιεπισκοπικής επιτροπής του Δουβλίνου", η οποία αποκαλύπτει ότι δεκάδες παπικοί ιερείς που κακοποιούσαν επανειλημμένως παιδιά, έχαιραν της προστασίας ανώτερων κληρικών.
   Τέσσερις αρχιεπίσκοποι θα κατηγορηθούν για τη συγκάλυψη εκατοντάδων τέτοιων περιπτώσεων, καθώς και για το γεγονός ότι δεν τις ανέφεραν ποτέ στην αστυνομία.
   Το βασικό κίνητρο των κληρικών ήταν να προστατεύσουν την "εκκλησία", αντί τα ανυπεράσπιστα παιδιά. 

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2010

Περί βάπτισης ..

Σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στον "ορθόδοξο λόγο" :

"...ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ"...Όλα τα προηγούμενα δείχνουν καθαρά πόσο πολύ βυθισμένη στο ψεύδος της αιρέσεως είναι οι Πεντηκοστιανοί και γενικά οι Προτεστάντες. Συνοψίζουμε:
Δεν έχουν βάπτισμα (διότι δεν έχουν ιερείς)" ..."  !