Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Oι καθ-ιερωμένες τιμές

"...Σε κάθε επίσκεψη που λέτε φίλοι μου, σε κάθε επίσκεψή του ανά τον κόσμο, τον Ορθόδοξο, του Οικουμενικού Πατριάρχη, εκτός από τις «καθιερωμένες» τιμές, υπάρχουν και κάποιες άλλες «τιμές». Αυτές που καλούνται να πληρώσουν οι πιστοί για τρεις κυρίως λόγους:
Για να καλυφθούν τα έξοδα της πολυδάπανης επίσκεψης, για να κερδίσουν κάποια χρήματα ορισμένοι «αετονύχηδες» (συνήθως κληρικοί), που διοργανώνουν τις σχετικές εκδηλώσεις, και για να φύγει και με κάποιο «χαρτζιλίκι» για το Φανάρι ο... εμπερίστατος Πατριάρχης μας.
Και τι δεν σοφίζονται οι διοργανωτές!

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Αθεοι επίσκοποι

"...Ο Richard Holloway είναι Επίσκοπος της Σκωτσέζικης Επισκοπικής Εκκλησίας.
Αλλά υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα - δεν πιστεύει στο Θεό.
   Στην Επισκοπική Εκκλησία της Σκωτίας όμως, αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα.
   Ο Επίσκοπος Holloway έχει υπηρετήσει για πολλά χρόνια ως Επίσκοπος του Εδιμβούργου και αρχιεπίσκοπος της εκκλησίας της Σκωτίας.

Συνέδριο στα Ιωάννινα

Η εκκλησία μας καλεί τους φίλους της στην Ηπειρο να συμμετέχουν σε συνέδριο που οργανώνουν στα Ιωάννινα οι εκκλησίες της βόρειας Ελλάδας . Η διάρκειά του θα είναι διήμερη , 31 Οκτωβρίου και 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο SEZARIA και θα γίνουν 3 συναθροίσεις  Σάββατο στις 11.00-13.00 , 19.00-21.00 και Κυριακή 11.00-13.00 . 

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

"Πολύχρωμη" συνάθροιση

Κοινή συνάθροιση της εκκλησίας του Ιησού Χριστού με  έλληνες , αφρικανούς , ασιάτες και λατίνους αδελφούς χτες στην αιθουσα "Συνέλευση αγάπης" στην οδό Αργολίδος 22 στους Αμπελόκηπους   Πολύχρωμη και διεθνική όπως πρέπει να είναι η εκκλησία του Κυρίου .
    Στον ουρανό δεν θα πάνε ούτε έλληνες , ούτε εβραίοι , ούτε κενυάτες , ούτε βενεζουελάνοι , αλλά μόνον χριστιανοί  (το "σλόγκαν" της συνάντησης)
  Ο Θεός σαν Αγάπη αλλά ο Θεός και σαν Δικαιοσύνη . Και η επαγρύπνηση των πιστών για την επιστροφή του Κυρίου (το κήρυγμα της βραδυάς-νουθεσία στους νέους αδελφούς) 
Λατρεια στον Ενα Θεό σε πολλές γλώσσες (ελληνικά , αγγλικά , ινδικά , σουαχίλι κλπ) .
Η αίθουσα λειτουργεί τα τελευταία 2 χρόνια Τετάρτη -Σάββατο και Κυριακή , ενώ γίνονται και μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στους μετανάστες.

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Εξέλιξη απόψεων ..

Θέσεις περί εξέλιξης των ειδών αποδίδουν στους πατέρες της θρησκείας τους πολλοί νεορθόδοξοι και "θεο"λόγοι όπως ο κος  Νικόλαος Λουδοβίκος .
 
Ο συγκεκριμενος μάλιστα υποστηρίζει οτι ο  Γρηγόριος Νύσσης έγραψε πρώτος για την εξέλιξη των ειδών . Τα ανωτέρω επανέλαβε και σε ενημερωτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
 
Σύμφωνα με τις απόψεις πολλών ορθοδόξων "..οι πατέρες είχαν διαίσθηση της εξέλιξης"...και άρα οι απόψεις των Δαρβινιστών δεν αντιβαίνουν τον Λόγο του Θεού !

Οι...εγκυκλοπαιδιστές !

Για την βικιπαίδεια και τον τρόπο με τον οποίο κάνουν κατάχρηση της ελευθερίας διαμόρφωσης των άρθρων της , ασκώντας οργανωμένη προπαγάνδα και παραχάραξη έχουμε ξαναγράψει .
 
Εγκάθετοι συγκεκριμένων συμφερόντων , εγγράφονται σαν χρήστες . Στη συνέχεια τα "βρίσκουν" μεταξύ τους και αφού "εκλέξουν" διαχειριστές της αρεσκείας τους χρησιμοποιούν την εγκυκλοπαίδεια για την προώθηση ιδεολογημάτων παριστάνοντας τους εγκυκλοπαιδιστές ..
 
Η γνωστή αλητεία των θρησκευάμενων έχει και στο παρελθόν επιτεθεί στην εκκλησία μας προσποιούμενη οτι συγγράφει ενημερωτικά άρθρα ..