Ιούδ.α:3 Αγαπητοί, επειδή καταβάλλω πάσαν σπουδήν να σας γράψω περί της κοινής σωτηρίας, έλαβον ανάγκην να σας γράψω, προτρέπων εις το να αγωνίζησθε δια την πίστιν, ήτις άπαξ παρεδόθη εις τους αγίους.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ανθρώπινα παραγγέλματα

Κάποιος Πρόσφυγας που έμεινε σε μια καλύβα στην Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην Πάτρα. Έπεσε σε χέρια χαλαστών και εμπρηστών, οι οποίοι αφού τον άφησαν νηστικό και σχεδόν γυμνό στο τέλος του χάλασαν και έκαψαν την καλύβα του και τον άφησαν άστεγο και μισοπεθαμένο κι έφυγαν.
Kατά σύμπτωση, από το δρόμο εκείνο κατέβαινε ένας ιερέας και παρόλο που τον είδε, τον προσπέρασε. Tο ίδιο έκανε κι ένας Επίτροπος ναού που παρουσιάστηκε στον τόπο εκείνο. Αφού ήρθε και είδε, συνέχισε το δρόμο του χωρίς να προσφέρει βοήθεια.
Το ίδιο έκαναν και άλλοι ιερείς που έμειναν δίπλα στη καλύβα του, σε ωραία και ζεστά σπίτια όταν έμαθαν για το κακό που τον βρήκε, αδιαφόρησαν.

Όμως ένας ξένος από άλλη χώρα περασ
τικός έφτασε κι αυτός στον τόπο που ήταν ο εγκαταλελειμμένος πρόσφυγας και μόλις τον είδε τον σπλαχνίστηκε.
Πήγε τότε κοντά του και άρχισε να τον παρηγοράει δένοντας της ψυχής τα τραύματά του. Kατόπιν τον ανέβασε στο αυτοκίνητό του και τον πήγε σε ένα ξενοδοχείο και τον περιποιήθηκε.....
"Yποκριτές! Kαλά προφήτεψε για σας ο Hσαΐας, που λέει: O λαός αυτός με το στόμα του με πλησιάζει και με τα χείλη με τιμάει αλλά η καρδιά του απέχει πολύ από μένα. 'Αδικα, λοιπόν, με λατρεύουν διδάσκοντας διδαχές που είναι ανθρώπινα παραγγέλματα".

 
(κείμενο από την  ΧΡΙΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ)

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Ούτε μετά 40 χρόνια !


Το 1989 με υπουργική απόφαση οι ατομικοί  φάκελοι  φρονημάτων των πολιτών που δεν  ήταν  προσιτοί στους ενδιαφερόμενους/ες  θα άνοιγαν μετά την  πάροδο 20ετιας. Η δημοσίευση στην εφημερίδα της κυβέρνησης γίνεται στις 8 Σεπτέμβρη 1989. 


Φέρει τις υπογραφές: 


Οι υπουργοί:

προεδρίας  Αθανάσιος Κανελλόπουλος
δικαιοσύνης Φώτης Κουβέλης
δημόσιας ταξης Ιωάννης Κεφαλογιαννης. 


Περιμέναμε την 20ετια... για να ανοιξουν τα κιταπια, μέχρι που στις 3 Σεπτεμβρίου 2009 δημοσιεύεται στην εφημεριδα της κυβερνησης σχετικά με τους ατομικούς φακέλους φρονημάτων η εξής τροποποίηση:


αποφασίζουμε:


"..παρατείνεται για είκοσι (20) έτη από τη λήξη της η προθεσμία που προβλέπεται από τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου μόνου της υπʼ αριθμ. Γ Υ 1987 από 7.9.1989(Β΄− 672) απόφασής μας.."


 

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Ανοίξτε μια τρυπίτσα

"..Μην αγωνίζεσθε να διώξετε το σκοτάδι. Βρίσκεσθε στο σκοτάδι και θέλετε να απαλλαγείτε; Εσείς τι κάνετε; Διώχνετε με δύναμη το σκοτάδι, το χτυπάτε, αλλ' αυτό δεν φεύγει. Θέλετε φως; Ανοίξτε μια τρυπίτσα και θα έλθει μια ακτίνα του ήλιου, θα έλθει το φως. Αντί να διώχνετε το σκοτάδι, αντί να διώχνετε τον εχθρό, να μην μπει μέσα σας, ανοίξτε τα χέρια στην αγκάλη του Χριστού. Αυτός είναι ο πιο τέλειος τρόπος, να μην πολεμάτε, δηλαδή, απευθείας το κακό, αλλά να αγαπήσετε τον Χριστό, το φως Του, και το κακό θα υποχωρήσει...."
Πορφυρίου Καυσοκαλυβίτου

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ενα νέο είδος ανθρώπου

Ασχέτως μεγέθους καλλιτεχνικού ταλέντου, ο Μάικλ Τζάκσον υπήρξε αναμφίβολα ένας σταθμός στην Ιστορία του μοντέρνου δυτικού κόσμου, ως μοντέλο ή υπόδειγμα της ανθρωπολογικής αντίληψης που ο κόσμος αυτός κατέληξε να ασπαστεί.
Το ανθρώπινο ον του μέλλοντος θα είναι ερμαφρόδιτο και θα ανήκει σε όλες τις ηλικίες εξίσου, ενσαρκώνοντας την υπεροχή μιας οντότητας απαλλαγμένης από το ηθικό και συναισθηματικό φορτίο του φύλου, του χρώματος και της ηλικίας -ούτε λευκός ούτε μαύρος, ούτε άντρας ούτε γυναίκα, ούτε ανήλικος ούτε ενήλικος, λίγο από έφηβο, λίγο από κορίτσι, λίγο από γριά μάγισσα ή ξωτικό, τέλος μια δόση από τη χλομή ομορφιά των βαμπίρ. Εκεί θα ολοκληρώνεται η συγχώνευση των ετεροτήτων που με τόσο ζήλο εγκρίνει, άλλωστε, η εμπροσθοφυλακή των διαφημιστών στα παιγνίδια της με τα εφέ και τα κάτοπτρα. Μέσω του Τζάκσον είχε εν μέρει επιτευχθεί το νέο αμερικάνικο όνειρο: η ουδετεροποίηση του ανθρώπου, ώστε ο συνολικός συμψηφισμός των διαφορών να ισούται με το μηδέν.

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2009

Ο δαίμων του...διαδικτύου

Επίθεση απο "αγνώστους" χάκερ δέχθηκαν η ηλεκτρονική έκδοση ΜΑΡΑΝΑΘΑ και η σελίδα του περιοδικού ΤΥΧΙΚΟΣ .
Οι επισκέπτες δεν μπορούσαν να μπούν στις σελίδες αυτές αλλά  παραπέμπονταν αυτόματα στην διεύθυνση σκοπιανής προπαγάνδας  :
Το αίτιο της κακόβουλης αυτής επίθεσης θεωρείται οτι είναι κείμενα στις σελίδες αυτές που αναφέρουν οτι ο προφήτης Δανιήλ  θεωρούσε τον "μέγα" Αλέξανδρο βασιλιά των Ελλήνων . Η ενέργεια δηλαδή είναι αποτέλεσμα προπαγάνδας και εθνοτικού μίσους.
Μπορεί να είναι και έτσι , πάντως εμείς είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την ταυτότητα των δραστών . 

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Πεντηκοστιανοί και αριθμολαγνία

Το Κέντρο Σαλόμ της πεντηκοστιανής εκκλησίας του κου Μαρκάκη διοργανώνει εκδρομή στην Ιερουσαλήλ και "Λατρεία στο Όνομα του Κυρίου στο Όρος Ελαιών στις 9-9-9" (9 Σεπτέμβρη του 2009)    Τι σημαίνει 9-9-9 ;   Λένε μεταξύ άλλων :                          
".....Ο Κύριος μας επιβεβαίωσε ότι έπρεπε να κάνουμε την λατρεία στις 9-9-9, στο Όρος Ελαιών, μέσα από την γυναίκα μου Εύη και την διάκονο Ρεγγίνα. Και οι δύο είναι έμπειρες (!) στο να ακούν από τον Κύριο, ενώ έλαβα κι άλλες ενθαρρύνσεις. Όμως μπορεί να ρωτήσετε: τι είναι το τόσο σημαντικό με αυτή την ημερομηνία 9-9-9;